19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İzmit'te çekilen o film vizyona girdi

Kocaeli 19.02.2024 - 16:42, Güncelleme: 19.02.2024 - 16:42
 

İzmit'te çekilen o film vizyona girdi

1918-1923 yılları arasında yaşanmış gerçek olayları konu alan ve Fenerbahçe’nin 29 Haziran 1923’te İngiliz takımıyla oynadığı ve 2-1 galibiyetle ayrıldığı maçın çekimleri İzmit’te yapılan Zaferin Rengi filmi vizyona girdi

Fenerbahçe tarihindeki çok önemli maçlardan biri olan bu zaferin çekimleri, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan Sekapark içindeki Film Platosunda tamamlandı. Platonun açık ve kapalı alanlarında daha önce Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam, Filinta, Abdülhamit gibi filmler de çekilmişti. TAKSİM STADYUMUNUN BENZERİ YAPILDI Çekimler için daha sonra Taksim Stadyumu olarak da faaliyet gösteren Taksim Kışlasının benzeri yapılmıştı. Özellikle giriş kapısına çok özen gösterildi. Kapılardaki yazılar, afişler ya orijinal ya da orijinaline en yakın şekliyle yapıldı. TOPRAK SAHA Taksim Stadyumu içine toprak saha yapıldı, kale direkleri konuldu, tribün oluşturuldu. Çekimler günler boyunca burada yapıldı. GALASI YAPILDI Kulübün Başkanı Ali Koç da film çekimlerini yerinde görmek üzere özel uçağıyla zaman zaman Kocaeli’ye gelmişti. Milli zafer etkisi yaratan General Harington Kupası'nın şanlı hikâyesinin anlatıldığı ve 1918-1923 yılları arasında yaşanmış gerçek olayları konu alan “Zaferin Rengi" filminin galası Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. OYUNCU KADROSU Filmin ana kahramanı olan, Fenerbahçe'nin kurucu üyesi ve efsane kaptanı Galip Bey'i (Galip Kulaksızoğlu) yeni neslin yetenekli oyuncularından Kubilay Aka canlandırırken, Mustafa Kemal Atatürk rolünde Yiğit Özşener oynuyor. Abdullah Oğuz'un yönettiği filmde Milli Mücadele, Fenerbahçe ve Türk spor tarihinin önemli isimleri Nejat İşler, Timuçin Esen, Gonca Vuslateri, Yılmaz Bayraktar, Birce Akalay gibi isimler tarafından canlandırılıyor.
1918-1923 yılları arasında yaşanmış gerçek olayları konu alan ve Fenerbahçe’nin 29 Haziran 1923’te İngiliz takımıyla oynadığı ve 2-1 galibiyetle ayrıldığı maçın çekimleri İzmit’te yapılan Zaferin Rengi filmi vizyona girdi

Fenerbahçe tarihindeki çok önemli maçlardan biri olan bu zaferin çekimleri, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan Sekapark içindeki Film Platosunda tamamlandı. Platonun açık ve kapalı alanlarında daha önce Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam, Filinta, Abdülhamit gibi filmler de çekilmişti.

TAKSİM STADYUMUNUN BENZERİ YAPILDI

Çekimler için daha sonra Taksim Stadyumu olarak da faaliyet gösteren Taksim Kışlasının benzeri yapılmıştı. Özellikle giriş kapısına çok özen gösterildi. Kapılardaki yazılar, afişler ya orijinal ya da orijinaline en yakın şekliyle yapıldı.

TOPRAK SAHA

Taksim Stadyumu içine toprak saha yapıldı, kale direkleri konuldu, tribün oluşturuldu. Çekimler günler boyunca burada yapıldı.

GALASI YAPILDI

Kulübün Başkanı Ali Koç da film çekimlerini yerinde görmek üzere özel uçağıyla zaman zaman Kocaeli’ye gelmişti. Milli zafer etkisi yaratan General Harington Kupası'nın şanlı hikâyesinin anlatıldığı ve 1918-1923 yılları arasında yaşanmış gerçek olayları konu alan “Zaferin Rengi" filminin galası Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

OYUNCU KADROSU

Filmin ana kahramanı olan, Fenerbahçe'nin kurucu üyesi ve efsane kaptanı Galip Bey'i (Galip Kulaksızoğlu) yeni neslin yetenekli oyuncularından Kubilay Aka canlandırırken, Mustafa Kemal Atatürk rolünde Yiğit Özşener oynuyor. Abdullah Oğuz'un yönettiği filmde Milli Mücadele, Fenerbahçe ve Türk spor tarihinin önemli isimleri Nejat İşler, Timuçin Esen, Gonca Vuslateri, Yılmaz Bayraktar, Birce Akalay gibi isimler tarafından canlandırılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.