19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

EN'lerin fuarının konuğu Tarihçi Yazar İlber Ortaylı oldu.

Kocaeli 27.02.2024 - 12:38, Güncelleme: 27.02.2024 - 12:38
 

EN'lerin fuarının konuğu Tarihçi Yazar İlber Ortaylı oldu.

Üniversitemiz ev sahipliğinde 26-27 Şubat tarihlerinde düzenlenen ve Türkiye’nin değil Avrupa'nın en büyük kariyer fuarı olma özelliği taşıyan Marmara Kariyer Fuarı kapsamında Tarihçi İlber Ortaylı, Akçakoca Salonu'ndaki söyleşide gençler ve öğrencilerle bir araya geldi.

“EN’lerin Fuarında Sen de Yerini Al, Geleceğin Senin Elinde” mottosuyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 15 üniversitenin paydaşlığı ve Kocaeli Valiliği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde kentimizde gerçekleştirilen Marmara Kariyer Fuarı'nın açılış söyleşisini İlber Ortaylı yaptı. Akçakoca Salonu'nda merdivenlerin bile dolduğu söyleşide Ortaylı gençlere tavsiyelerde bulundu. İlber Ortaylı, “Türkiye’de çocuklar ve gençler 20 yaşına yaklaşıyor daha hala ne okumak istediğini ne olmak istediğini bilmiyor. Bunun birinci nedeni umumi kültür noksanlığıdır. Yani şu kitabı, bu kitabı, edebiyatı, tarihi, biyolojiyi ve coğrafyayı öğrenmediğimiz için, ilgi duyacağınız dallarla alakanız olmuyor. Bu bir meslek seçimi değildir. Bu bir öğretim meselesidir. Seveceksin yani diyeceksin ki, ‘Ben tarih, iktisat ve hukuk seviyorum.’ Onu yap mesleğinde seçim arkadan gelebilir. Devlet memuru mu olacaksın hariciyeci mi olacaksın gazeteci mi olacaksın o gelir insanın hayatında. Ne okuyacağını ve neyle ilgileneceğini bileceksin. Bunu bilmiyorsunuz. Ve bunu size gösterecek organlar yok” dedi.  
Üniversitemiz ev sahipliğinde 26-27 Şubat tarihlerinde düzenlenen ve Türkiye’nin değil Avrupa'nın en büyük kariyer fuarı olma özelliği taşıyan Marmara Kariyer Fuarı kapsamında Tarihçi İlber Ortaylı, Akçakoca Salonu'ndaki söyleşide gençler ve öğrencilerle bir araya geldi.

“EN’lerin Fuarında Sen de Yerini Al, Geleceğin Senin Elinde” mottosuyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 15 üniversitenin paydaşlığı ve Kocaeli Valiliği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde kentimizde gerçekleştirilen Marmara Kariyer Fuarı'nın açılış söyleşisini İlber Ortaylı yaptı. Akçakoca Salonu'nda merdivenlerin bile dolduğu söyleşide Ortaylı gençlere tavsiyelerde bulundu.

İlber Ortaylı, “Türkiye’de çocuklar ve gençler 20 yaşına yaklaşıyor daha hala ne okumak istediğini ne olmak istediğini bilmiyor. Bunun birinci nedeni umumi kültür noksanlığıdır. Yani şu kitabı, bu kitabı, edebiyatı, tarihi, biyolojiyi ve coğrafyayı öğrenmediğimiz için, ilgi duyacağınız dallarla alakanız olmuyor. Bu bir meslek seçimi değildir. Bu bir öğretim meselesidir. Seveceksin yani diyeceksin ki, ‘Ben tarih, iktisat ve hukuk seviyorum.’ Onu yap mesleğinde seçim arkadan gelebilir. Devlet memuru mu olacaksın hariciyeci mi olacaksın gazeteci mi olacaksın o gelir insanın hayatında. Ne okuyacağını ve neyle ilgileneceğini bileceksin. Bunu bilmiyorsunuz. Ve bunu size gösterecek organlar yok” dedi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.