19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İzmit Körfezi’nde teknelerin ağ atmasına tepki

Kocaeli 04.03.2024 - 16:44, Güncelleme: 04.03.2024 - 16:44
 

İzmit Körfezi’nde teknelerin ağ atmasına tepki

İzmit Körfezi’nde balık popülasyonunu arttırmak için çalışmalar yapılırken, amatör balıkçılar yavru balıkların olduğu sahada teknelerin ağ atmalarına tepki gösterdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalarla İzmit Körfezi’ne hayat verirken, balık popülasyonunu da arttırmak için her yıl binlerce yavru balığı denize bırakıyor. Amatör balıkçılar zaman zaman oltalarına takılan kalkan balıklarını popülasyonu etkilememek için yeniden denize bırakarak örnek davranışlar gösteriyor. TEKNELERE TEPKİ GÖSTERDİ İzmit Körfezi etrafında ve kendilerine ait küçük teknelerle denize açılan amatör balıkçılar, denize oltalarını sallayarak balık tutarken, İzmit Marina ve Başiskele açıklarında teknelerin ağ atmasına tepki gösterdiler. YAVRU BALIKLARI KATLEDİYORLAR Her gün teknelerin ağ attığını belirten amatör balıkçılar, “İzmit Marina, Başiskele civarlarında birkaç büyük balıkçı teknesi her gün ağ atıp yavru balıkları katlediyor. Akvaryum gibi balıkların yavrulama merası olan bu civarlarda Kocaeli halkı amatörce olta ile eğlenip vakit geçiriyor. İstanbul’dan gelip Kocaeli Marina’da konaklayan birkaç tane büyük balıkçı teknesi bu merayı katlediyor. Bu katliamın önlenmesini istiyoruz” dedi.
İzmit Körfezi’nde balık popülasyonunu arttırmak için çalışmalar yapılırken, amatör balıkçılar yavru balıkların olduğu sahada teknelerin ağ atmalarına tepki gösterdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalarla İzmit Körfezi’ne hayat verirken, balık popülasyonunu da arttırmak için her yıl binlerce yavru balığı denize bırakıyor. Amatör balıkçılar zaman zaman oltalarına takılan kalkan balıklarını popülasyonu etkilememek için yeniden denize bırakarak örnek davranışlar gösteriyor.

TEKNELERE TEPKİ GÖSTERDİ
İzmit Körfezi etrafında ve kendilerine ait küçük teknelerle denize açılan amatör balıkçılar, denize oltalarını sallayarak balık tutarken, İzmit Marina ve Başiskele açıklarında teknelerin ağ atmasına tepki gösterdiler.

YAVRU BALIKLARI KATLEDİYORLAR
Her gün teknelerin ağ attığını belirten amatör balıkçılar, “İzmit Marina, Başiskele civarlarında birkaç büyük balıkçı teknesi her gün ağ atıp yavru balıkları katlediyor. Akvaryum gibi balıkların yavrulama merası olan bu civarlarda Kocaeli halkı amatörce olta ile eğlenip vakit geçiriyor. İstanbul’dan gelip Kocaeli Marina’da konaklayan birkaç tane büyük balıkçı teknesi bu merayı katlediyor. Bu katliamın önlenmesini istiyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.