19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıcalı Soylu filografi devlet sanatçısı oldu

Darıca 06.03.2024 - 13:12, Güncelleme: 06.03.2024 - 13:12
 

Darıcalı Soylu filografi devlet sanatçısı oldu

15 yıldır filografi sanatı ile uğraşan ve bölgemizde de yüzlerce öğrenci yetiştiren ve Kocaeli’nin ilk filografi hocalarından olan Darıcalı Figen soylu Kültür ve Turizm Bakanlığının Kültürel miras temsilcisi unvanı ile filografi devlet sanatçısı oldu.

13 yıldır Darıca belediyesinde kültür ve sosyal işler müdürlüğünde sanat ve özel eğitim alanında eğitim veren Soylu’nun bu başarısı yakın çevresi ve sevenleri arasında da büyük sevince yol açtı.  Bugüne kadar birbirinden güzel çok sayıda esere imza atan ve çok sayıda öğrencinin de bu alanda yetişmesini sağlayan ve bu unvan ile Türk kültürünü ve sanatını dünyanın her yerinde onurla temsil edeceğini söyledi. Devlet sanatçısı unvanı kimliğini dün Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde Müdür yardımcısı Ayhan Zeren’den alan Figen Soylu’yu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.   Bu alanda çok çalışmalar yaptığını e devlet sanatçısı olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Figen Soylu, bugüne kadar yapılan çalışmaların sonucunda Ankara’da bakanlıkta mülakata alındığını ve filografi alanında Kocaeli’de iki kişi olduklarını söyledi. Programda ayrıca, keman, ses ve halk şairlerine de devlet sanatçısı unvanı kimlikleri törenle teslim edildi. 
15 yıldır filografi sanatı ile uğraşan ve bölgemizde de yüzlerce öğrenci yetiştiren ve Kocaeli’nin ilk filografi hocalarından olan Darıcalı Figen soylu Kültür ve Turizm Bakanlığının Kültürel miras temsilcisi unvanı ile filografi devlet sanatçısı oldu.

13 yıldır Darıca belediyesinde kültür ve sosyal işler müdürlüğünde sanat ve özel eğitim alanında eğitim veren Soylu’nun bu başarısı yakın çevresi ve sevenleri arasında da büyük sevince yol açtı.  Bugüne kadar birbirinden güzel çok sayıda esere imza atan ve çok sayıda öğrencinin de bu alanda yetişmesini sağlayan ve bu unvan ile Türk kültürünü ve sanatını dünyanın her yerinde onurla temsil edeceğini söyledi. Devlet sanatçısı unvanı kimliğini dün Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde Müdür yardımcısı Ayhan Zeren’den alan Figen Soylu’yu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.  
Bu alanda çok çalışmalar yaptığını e devlet sanatçısı olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Figen Soylu, bugüne kadar yapılan çalışmaların sonucunda Ankara’da bakanlıkta mülakata alındığını ve filografi alanında Kocaeli’de iki kişi olduklarını söyledi. Programda ayrıca, keman, ses ve halk şairlerine de devlet sanatçısı unvanı kimlikleri törenle teslim edildi. 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.