19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Ekonomide gelecek 5 yıla ilişkin "Strateji Planı" açıklandı

Gündem 13.03.2024 - 15:40, Güncelleme: 13.03.2024 - 15:40
 

Ekonomide gelecek 5 yıla ilişkin "Strateji Planı" açıklandı

Hazine, ekonomide gelecek 5 yıla ilişkin ‘Strateji Planı’nı açıkladı. Planda vergilere ilişkin yeni düzenleme ve kredi kartlarına sınırlama getirileceğinin sinyali verildi

Hazine ve Mali­ye Bakanlığı’nın 2024-2028 Stra­teji Planı’na göre vatandaşları, 31 Mart’taki yerel se­çimlerin ardından daha fazla vergi yükü ile kemer sıkma paketi bekliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, yayımla­dığı 2024-2028 Strateji Planı ile seçim sonrası ekonomide hayata geçirilecek düzen­lemelerin ipuçlarını verdi. Plana göre önümüzdeki dö­nemde vergilerle ilgili yasa teklifi Meclis’e gelecek, tüke­timi artıran kredi kartlarına da sınır konulacak. Rapora göre gelecek 5 yılda vergiler, ekonomideki en önemli gün­dem maddeleri arasında yer almayı sürdürecek. VERGİ PAKETİ GELİYOR Planda, Gelir Vergisi, Ku­rumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi kanunları ile Vergi Usul Kanunu’nda vergi ta­banının genişletilmesine ve gönüllü uyumun artırılması amacıyla vergi yasalarında güncellemeler yapılacağı belirtildi. Yasa­larda yapılacak değişikliklerle orta vadede doğrudan vergilerin payının arttırılacağı vurgu­lansa da düzenle­meleri içeren vergi paketinin Meclis’e getirileceği tarih konu­sunda bilgi verilmedi. Planda, vergi sistemi­nin alternatif yakıtlı tüm araç gruplarını gö­zeterek iklim hedeflerini destekleyecek ve pazarın genişlemesine olumlu katkı sağlayacak şekilde yeniden düzenleneceği belirtilerek taşıtlarda yakıt türüne göre vergileme yapı­lacağının işareti verildi. Ay­rıca planda vergi cezalarının artırılabileceğini öngören “Kamu gelirlerinin tahsilat performansı artırılacak, ver­gi cezaları caydırıcılığı güç­lendirecek şekilde gözden geçirilecektir” ifadelerine yer vermesi dikkat çekti. Ba­kanlığın planı, ekonominin mart ayından sonra türbü­lansa gireceğine işaret etti. KREDİ KARTLARINA DÜZENLEME GELİYOR Vatandaşların artan hayat pahalılığıyla müca­dele etmek için başvurduğu kredi kartları da Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın radarında bulunuyor. Planda, ekonomik dengeleri bozucu ve enflasyo­nu besleyen tüketim artışlarını önleyecek tedbirler alınacağı belirtilirken, “Kredi kartı kullanı­mı parasal istikrarı etkilemeye­cek ve tüketim talebini den­geleyecek şekilde uluslararası standartlarda yeniden düzenle­necektir” denildi. Seçimlerden sonra kredi kartlarında limit ve taksitlere yönelik yeni kararla­rın açıklanması bekleniyor.
Hazine, ekonomide gelecek 5 yıla ilişkin ‘Strateji Planı’nı açıkladı. Planda vergilere ilişkin yeni düzenleme ve kredi kartlarına sınırlama getirileceğinin sinyali verildi

Hazine ve Mali­ye Bakanlığı’nın 2024-2028 Stra­teji Planı’na göre vatandaşları, 31 Mart’taki yerel se­çimlerin ardından daha fazla vergi yükü ile kemer sıkma paketi bekliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, yayımla­dığı 2024-2028 Strateji Planı ile seçim sonrası ekonomide hayata geçirilecek düzen­lemelerin ipuçlarını verdi. Plana göre önümüzdeki dö­nemde vergilerle ilgili yasa teklifi Meclis’e gelecek, tüke­timi artıran kredi kartlarına da sınır konulacak. Rapora göre gelecek 5 yılda vergiler, ekonomideki en önemli gün­dem maddeleri arasında yer almayı sürdürecek.

VERGİ PAKETİ GELİYOR

Planda, Gelir Vergisi, Ku­rumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi kanunları ile Vergi Usul Kanunu’nda vergi ta­banının genişletilmesine ve gönüllü uyumun artırılması amacıyla vergi yasalarında güncellemeler yapılacağı belirtildi. Yasa­larda yapılacak değişikliklerle orta vadede doğrudan vergilerin payının arttırılacağı vurgu­lansa da düzenle­meleri içeren vergi paketinin Meclis’e getirileceği tarih konu­sunda bilgi verilmedi. Planda, vergi sistemi­nin alternatif yakıtlı tüm araç gruplarını gö­zeterek iklim hedeflerini destekleyecek ve pazarın genişlemesine olumlu katkı sağlayacak şekilde yeniden düzenleneceği belirtilerek taşıtlarda yakıt türüne göre vergileme yapı­lacağının işareti verildi. Ay­rıca planda vergi cezalarının artırılabileceğini öngören “Kamu gelirlerinin tahsilat performansı artırılacak, ver­gi cezaları caydırıcılığı güç­lendirecek şekilde gözden geçirilecektir” ifadelerine yer vermesi dikkat çekti. Ba­kanlığın planı, ekonominin mart ayından sonra türbü­lansa gireceğine işaret etti.

KREDİ KARTLARINA DÜZENLEME GELİYOR
Vatandaşların artan hayat pahalılığıyla müca­dele etmek için başvurduğu kredi kartları da Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın radarında bulunuyor. Planda, ekonomik dengeleri bozucu ve enflasyo­nu besleyen tüketim artışlarını önleyecek tedbirler alınacağı belirtilirken, “Kredi kartı kullanı­mı parasal istikrarı etkilemeye­cek ve tüketim talebini den­geleyecek şekilde uluslararası standartlarda yeniden düzenle­necektir” denildi. Seçimlerden sonra kredi kartlarında limit ve taksitlere yönelik yeni kararla­rın açıklanması bekleniyor.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.