19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze, Darıca ve Çayırova'da zam isteniyor

Darıca 03.02.2015 - 14:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Gebze, Darıca ve Çayırova'da zam isteniyor

Hizmet-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Çayırova ve Darıca’da bugün, Gebze’de ise çarşamba günü toplu iş sözleşmesinin ilk oturumları yapılacak.

 Sendika 3 belediyede çalışan işçilerin ücretlerine ortalama yüzde 20 oranında zam talep etti. Hizmet-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Darıca, Gebze ve Çayırova’da toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinin tarihleri belli oldu. Hizmet-İş Sendikası bugünsaat 10.30’da Darıca, 14.00’te Çayırova’da toplu iş sözleşmesi masasına oturacak. Gebze’de ise çarşamba saat 10.00’da ilk oturum yapılacak. 3 belediyede çalışan yaklaşık 500 işçi için sendika yüzde 20 oranında zam talep etti. Belediyelere sözleşme taslaklarını gönderen, yer gün tespiti yapan sendika belediyeler adına Yerel-Sen ile masaya oturacak.   AYRI AYRI MASAYA OTURACAKLAR Gebze’de 285, Çayırova’da 90, Darıca’da ise 98 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlıyor. İşverenlerin çağrıya yanıt vermesi üçerine 6 iş günü içinde yer-gün tespiti yapılarak sözleşme mamasına oturulacak. Üç belediye için ayrı ayrı masaya oturacak olan sendika, işçilerin ücretlerine ve sosyal haklarına yapılacak olan zamları da belirledi. İşveren ve sendika Gebze Belediyesi için 70, Darıca için 63, Çayırova için ise 64 maddeden oluşan sözleşme taslakları üzerinde görüşme yapacak.   YÜZDE 20 ZAM İSTENDİ Sendika hazırladığı toplu iş sözleşmesi taslaklarında her üç belediyede çalışan işçiler için ortalama yüzde 25 oranında zam istedi. Sosyal haklara ise yüzde 20 ile 25 arasında değişen oranlarda zam talep edildi. Gebze ve Darıca’da yerleşen sosyal haklara ek hak istenmezken, Çayırova’da ek sosyal haklar talep edildi. Çayırova’da bayram ve yemek paralarının belediyede çalışan memurların yemek ve bayram paralarına eşitlenmesi istendi. Gebze’de ortalama 91 lira, Darıca ve Çayırova’da ise ortalama 80 lira olan yevmiyeler yeni sözleşme ile daha da yükselmesi bekleniyor.   
Hizmet-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Çayırova ve Darıca’da bugün, Gebze’de ise çarşamba günü toplu iş sözleşmesinin ilk oturumları yapılacak.

 Sendika 3 belediyede çalışan işçilerin ücretlerine ortalama yüzde 20 oranında zam talep etti. Hizmet-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Darıca, Gebze ve Çayırova’da toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinin tarihleri belli oldu. Hizmet-İş Sendikası bugünsaat 10.30’da Darıca, 14.00’te Çayırova’da toplu iş sözleşmesi masasına oturacak. Gebze’de ise çarşamba saat 10.00’da ilk oturum yapılacak. 3 belediyede çalışan yaklaşık 500 işçi için sendika yüzde 20 oranında zam talep etti. Belediyelere sözleşme taslaklarını gönderen, yer gün tespiti yapan sendika belediyeler adına Yerel-Sen ile masaya oturacak.

 

AYRI AYRI MASAYA OTURACAKLAR

Gebze’de 285, Çayırova’da 90, Darıca’da ise 98 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlıyor. İşverenlerin çağrıya yanıt vermesi üçerine 6 iş günü içinde yer-gün tespiti yapılarak sözleşme mamasına oturulacak. Üç belediye için ayrı ayrı masaya oturacak olan sendika, işçilerin ücretlerine ve sosyal haklarına yapılacak olan zamları da belirledi. İşveren ve sendika Gebze Belediyesi için 70, Darıca için 63, Çayırova için ise 64 maddeden oluşan sözleşme taslakları üzerinde görüşme yapacak.

 

YÜZDE 20 ZAM İSTENDİ

Sendika hazırladığı toplu iş sözleşmesi taslaklarında her üç belediyede çalışan işçiler için ortalama yüzde 25 oranında zam istedi. Sosyal haklara ise yüzde 20 ile 25 arasında değişen oranlarda zam talep edildi. Gebze ve Darıca’da yerleşen sosyal haklara ek hak istenmezken, Çayırova’da ek sosyal haklar talep edildi. Çayırova’da bayram ve yemek paralarının belediyede çalışan memurların yemek ve bayram paralarına eşitlenmesi istendi. Gebze’de ortalama 91 lira, Darıca ve Çayırova’da ise ortalama 80 lira olan yevmiyeler yeni sözleşme ile daha da yükselmesi bekleniyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.