Araç sahiplerine iyi haber

20.02.2015 - 11:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Araç sahiplerine iyi haber

Akaryakıt firmaları fiyat metodolojisine uymadı, EPDK tavan fiyat kararı aldı. Benzin ve motorinde 9-10 kuruş indirim olacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), dağıtım şirketlerinin belirlenen fiyat metodolojisine uymamaları nedeniyle tavan fiyat kararı aldı. Böylece benzin ve motorinin pompa fiyatında litrede 9-10 kuruş indirim olacak. EPDK'dan yapılan açıklamada, Kurul'un dünkü toplantısında, dağıtım şirketlerinin akaryakıt fiyat oluşumlarında belirlenen fiyat metodolojisine uymamaları nedeniyle Petrol Piyasası Kanunu'nun ilgili hükümleri gereğince tavan fiyat uygulama kararı alındı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek. Kurul, benzinde rafineri çıkış fiyatının üzerine eklenecek kâr marjını litrede 34 kuruş, motorinde ise 37 kuruş olarak sınırlandırdı. Böylece benzin ve motorinin pompa fiyatında litrede 9-10 kuruş indirim olacak. Açıklamada, tavan fiyatı kararı ile benzin ve motorin için tespit edilen kâr marjlarının en az yüzde 60'ının bayilere verileceği belirtildi. 'TÜKETİCİYİ KORUMALIYIZ' EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, serbest piyasa diye dağıtım şirketlerinin makul olmayan kâr oranlarını tüketiciye yansıtmalarına müsaade edemeyeceklerini belirtti. Bu nedenle tavan fiyat kararı almak zorunda kaldıklarını söyleyen Yılmaz, "Tüketiciyi korumaya yönelik bu tip kararları almak zorundayız. Akaryakıt fiyatlarındaki 1 kuruşluk farkın tüketici için toplamda neye karşılık geldiğini biliyoruz" dedi. Yılmaz, alınan tavan fiyat kararıyla dağıtım şirketlerinin kâr marjlarının daraltıldığını belirtti.  
Akaryakıt firmaları fiyat metodolojisine uymadı, EPDK tavan fiyat kararı aldı. Benzin ve motorinde 9-10 kuruş indirim olacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), dağıtım şirketlerinin belirlenen fiyat metodolojisine uymamaları nedeniyle tavan fiyat kararı aldı. Böylece benzin ve motorinin pompa fiyatında litrede 9-10 kuruş indirim olacak. EPDK'dan yapılan açıklamada, Kurul'un dünkü toplantısında, dağıtım şirketlerinin akaryakıt fiyat oluşumlarında belirlenen fiyat metodolojisine uymamaları nedeniyle Petrol Piyasası Kanunu'nun ilgili hükümleri gereğince tavan fiyat uygulama kararı alındı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek. Kurul, benzinde rafineri çıkış fiyatının üzerine eklenecek kâr marjını litrede 34 kuruş, motorinde ise 37 kuruş olarak sınırlandırdı. Böylece benzin ve motorinin pompa fiyatında litrede 9-10 kuruş indirim olacak. Açıklamada, tavan fiyatı kararı ile benzin ve motorin için tespit edilen kâr marjlarının en az yüzde 60'ının bayilere verileceği belirtildi.

'TÜKETİCİYİ KORUMALIYIZ'
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, serbest piyasa diye dağıtım şirketlerinin makul olmayan kâr oranlarını tüketiciye yansıtmalarına müsaade edemeyeceklerini belirtti. Bu nedenle tavan fiyat kararı almak zorunda kaldıklarını söyleyen Yılmaz, "Tüketiciyi korumaya yönelik bu tip kararları almak zorundayız. Akaryakıt fiyatlarındaki 1 kuruşluk farkın tüketici için toplamda neye karşılık geldiğini biliyoruz" dedi. Yılmaz, alınan tavan fiyat kararıyla dağıtım şirketlerinin kâr marjlarının daraltıldığını belirtti.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.