19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Zarar eden Öğretmenevi Gebze'ye kazandırılmalı!

Gebze 23.02.2015 - 09:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Zarar eden Öğretmenevi Gebze'ye kazandırılmalı!

GTO BAŞKANI NAİL ÇİLER, HEDEF GAZETESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ SELÇUK KOÇ'A GÜNDEM YARATACAK BİR ÖNERİDE BULUNDU

Gebze Muallimköy'de bulunan Öğretmenevinin son dönemde zarar ettiği konuşuluyor. Öğretmenevinin akıbeti ile ilgili çeşitli iddialar gündeme gelirken GTO Başkanı Nail Çiller’den ses getirecek ve Gebze kamuoyunda tartışılacak bir öneri geldi. Çiler, "Zarar eden Öğretmenevi Gebze'ye kazandırılmalı. Öğretmenevi, ya Turizm Meslek Yüksek Okulu ya da Turizm Meslek Lisesi olsun" dedi. Gebze Öğretmenevi ile ilgili son dönemde birçok iddia gündeme geliyordu. Kurumun zarar ettiği ve Gebze'den gün geçtikçe uzaklaştığı konuşuluyordu. Ulaşım imkanlarının yeterli olmadığı Öğretmenevinin Gebze'yle ilişkileri de gün geçtikçe zayıfladı. Geçmiş dönemde önemli bazı toplantılara da ev sahipliği yapan Öğretmenevinin eskisi gibi tercih edilmemesi de kurumun zarar etmesinde etkili oldu. GTO'DAN TURİZM OKULU ÖNERİSİ Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de Hedef Gazetesi'nin sorularını cevaplandırarak Gebze Öğretmenevinin Gebze'ye kazandırılması için öneri sundu. Çiler, "Gebze Öğretmenevi zarar ediyorsa kurum Gebze'ye kazandırılmalı. Öğretmenevi, Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu ya da Turizm Meslek Lisesi olmalı. Gebze Teknik Üniversitesi ya da Kocaeli Üniversitesi'ne bağlı yüksekokul olarak faaliyet gösterebilir. Yetkililer bu konuda bir çalışma yaparsa biz de GTO olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Her türlü desteği veririz. Bir kentin marka olmasını istiyorsak sanayi dışındaki varlıklarımızı da iyi değerlendirmeliyiz." dedi. FİZİKİ YAPISI MÜSAİT Öğretmenevinin fiziki şartlarının yüksek okul ya da lise olmaya uygun olduğunu da kaydeden Başkan Çiler, şöyle konuştu: "Yaptığımız araştırmada Öğretmenevi yüksek okul ya da liseye dönüşebilecek yapıya müsait. 20 sınıf oluşabiliyor. Kütüphane kurulabiliyor. Konferans salonu bulunuyor. 250 kişilik yemek salonu yer alıyor. Bodrum katındaki mutfak iptal olursa spor salonu olarak da hizmet verebilir. Binanın genişleme imkanı da bulunuyor. Dolayısıyla istenirse rahatlıkla proje hayata geçebilir. NEDEN ZARAR EDİYOR? Gebze Öğretmenevi kente 7 km uzaklıkta. Ulaşım imkânları kısıtlı. Gerek eğitim camiası gerekse de kamuya yeteri kadar hizmet veremiyor. Öğretmenlerimizi de mağdur etmeden farklı bir yere öğretmenevi yapılabilir. Mesela Eskihisar'daki eski okul binası öğretmenevi olarak inşa edilebilir. Gebze bölgesindeki otel sayısı arttı. Otellerimizin nitelikli elemanlara ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Öğretmenevinin yerine açılacak bir Turizm Okulu bölgedeki otellerimizin de ihtiyacına cevap verebilir. Nitelikli elemanlar yetişir. Öğrenciler de hem eğitim görürken hem de uygulamalı eğitim imkanına kavuşmuş olurlar."
GTO BAŞKANI NAİL ÇİLER, HEDEF GAZETESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ SELÇUK KOÇ'A GÜNDEM YARATACAK BİR ÖNERİDE BULUNDU

Gebze Muallimköy'de bulunan Öğretmenevinin son dönemde zarar ettiği konuşuluyor. Öğretmenevinin akıbeti ile ilgili çeşitli iddialar gündeme gelirken GTO Başkanı Nail Çiller’den ses getirecek ve Gebze kamuoyunda tartışılacak bir öneri geldi. Çiler, "Zarar eden Öğretmenevi Gebze'ye kazandırılmalı. Öğretmenevi, ya Turizm Meslek Yüksek Okulu ya da Turizm Meslek Lisesi olsun" dedi.

Gebze Öğretmenevi ile ilgili son dönemde birçok iddia gündeme geliyordu. Kurumun zarar ettiği ve Gebze'den gün geçtikçe uzaklaştığı konuşuluyordu. Ulaşım imkanlarının yeterli olmadığı Öğretmenevinin Gebze'yle ilişkileri de gün geçtikçe zayıfladı. Geçmiş dönemde önemli bazı toplantılara da ev sahipliği yapan Öğretmenevinin eskisi gibi tercih edilmemesi de kurumun zarar etmesinde etkili oldu.

GTO'DAN TURİZM OKULU ÖNERİSİ

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de Hedef Gazetesi'nin sorularını cevaplandırarak Gebze Öğretmenevinin Gebze'ye kazandırılması için öneri sundu. Çiler, "Gebze Öğretmenevi zarar ediyorsa kurum Gebze'ye kazandırılmalı. Öğretmenevi, Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu ya da Turizm Meslek Lisesi olmalı. Gebze Teknik Üniversitesi ya da Kocaeli Üniversitesi'ne bağlı yüksekokul olarak faaliyet gösterebilir. Yetkililer bu konuda bir çalışma yaparsa biz de GTO olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Her türlü desteği veririz. Bir kentin marka olmasını istiyorsak sanayi dışındaki varlıklarımızı da iyi değerlendirmeliyiz." dedi.

FİZİKİ YAPISI MÜSAİT

Öğretmenevinin fiziki şartlarının yüksek okul ya da lise olmaya uygun olduğunu da kaydeden Başkan Çiler, şöyle konuştu: "Yaptığımız araştırmada Öğretmenevi yüksek okul ya da liseye dönüşebilecek yapıya müsait. 20 sınıf oluşabiliyor. Kütüphane kurulabiliyor. Konferans salonu bulunuyor. 250 kişilik yemek salonu yer alıyor. Bodrum katındaki mutfak iptal olursa spor salonu olarak da hizmet verebilir. Binanın genişleme imkanı da bulunuyor. Dolayısıyla istenirse rahatlıkla proje hayata geçebilir.

NEDEN ZARAR EDİYOR?

Gebze Öğretmenevi kente 7 km uzaklıkta. Ulaşım imkânları kısıtlı. Gerek eğitim camiası gerekse de kamuya yeteri kadar hizmet veremiyor. Öğretmenlerimizi de mağdur etmeden farklı bir yere öğretmenevi yapılabilir. Mesela Eskihisar'daki eski okul binası öğretmenevi olarak inşa edilebilir. Gebze bölgesindeki otel sayısı arttı. Otellerimizin nitelikli elemanlara ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Öğretmenevinin yerine açılacak bir Turizm Okulu bölgedeki otellerimizin de ihtiyacına cevap verebilir. Nitelikli elemanlar yetişir. Öğrenciler de hem eğitim görürken hem de uygulamalı eğitim imkanına kavuşmuş olurlar."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.