19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TÜMTİS işçileri eylemde

Gebze 16.03.2015 - 17:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

TÜMTİS işçileri eylemde

Gebze ve Köseköy’de bulunan Araç Muayene İstasyonu’nda çalışan 11 işçi, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldı. İşçiler, Araç Muayene İstasyonu önünde direnişe geçti

Gebze ve Köseköy’de bulunan Araç Muayene İstasyonu’nda çalışan ve Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası’na (TÜMTİS) üye oldukları için işten atılan işçiler, direnişe geçti. 4 Mart’ta işten çıkarılan işçiler, hukuki mücadelelerinin yanı sıra direnişlerini de sürdürüyor. Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım, işçilerin işe geri alınması için işverene çağrıda bulundu.   SENDİKAL FAALİYET TÜMTİS Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım, Gebze ve Köseköy’de bulunan Araç Muayene İstasyonu’nda çalışan 11 işçinin sendikal faaliyetler nedeniyle işten çıkarıldığını vurguladı. Yıldırım, “10 işçi araç muayene teknisyeni biri de müşteri kabul görevlisi. Sendika olarak bakanlıktan çoğunluk tespit yazısı istedik, ancak işveren itiraz hakkını kullanmak yerine sendika üyesi olan işçileri işten çıkardı” dedi.   BASKI UYGULANIYOR TÜVTÜRK TEM Kocaeli firması bünyesinde 93 işçinin çalıştığının altını çizen Yıldırım, “İşveren işçiler üzerinde sürekli psikolojik baskı uyguluyor. Günlük ortalama 270 araç muayenesi yapılırken şu an 150 araca düşmüş durumda. Aynı şekilde Gebze’de de 400 araç muayene edilirken araç muayene sayısı 290’a düşmüş durumda. Bakanlık yetkililerine de sesleniyoruz. İşçilerin yasal haklarına saygı gösterilmezken, vatandaş da mağdur ediliyor” dedi.   ÖZELLEŞTİRİLDİ Araçların geçmişte kamu eliyle karayolları tarafından muayene edildiğini ifade eden Yıldırım, “Bu işlem şimdi özelleştirildi ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından denetleniyor. Biz işten atılan arkadaşlarımız için işe iade davası açtık. Sendikal tazminat davası da açıldı. Genel olarak taleplerimiz; atılan işçilerin işe geri alınması. İçeride işçilere uygulanan baskı son bulmalı. Yetkiyi almış durumdayız. Ancak sadece süreci uzatıyorlar. Ama biz bu toplu iş sözleşmesini imzalayacağız” dedi.
Gebze ve Köseköy’de bulunan Araç Muayene İstasyonu’nda çalışan 11 işçi, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldı. İşçiler, Araç Muayene İstasyonu önünde direnişe geçti

Gebze ve Köseköy’de bulunan Araç Muayene İstasyonu’nda çalışan ve Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası’na (TÜMTİS) üye oldukları için işten atılan işçiler, direnişe geçti. 4 Mart’ta işten çıkarılan işçiler, hukuki mücadelelerinin yanı sıra direnişlerini de sürdürüyor. Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım, işçilerin işe geri alınması için işverene çağrıda bulundu.

 

SENDİKAL FAALİYET

TÜMTİS Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım, Gebze ve Köseköy’de bulunan Araç Muayene İstasyonu’nda çalışan 11 işçinin sendikal faaliyetler nedeniyle işten çıkarıldığını vurguladı. Yıldırım, “10 işçi araç muayene teknisyeni biri de müşteri kabul görevlisi. Sendika olarak bakanlıktan çoğunluk tespit yazısı istedik, ancak işveren itiraz hakkını kullanmak yerine sendika üyesi olan işçileri işten çıkardı” dedi.

 

BASKI UYGULANIYOR

TÜVTÜRK TEM Kocaeli firması bünyesinde 93 işçinin çalıştığının altını çizen Yıldırım, “İşveren işçiler üzerinde sürekli psikolojik baskı uyguluyor. Günlük ortalama 270 araç muayenesi yapılırken şu an 150 araca düşmüş durumda. Aynı şekilde Gebze’de de 400 araç muayene edilirken araç muayene sayısı 290’a düşmüş durumda. Bakanlık yetkililerine de sesleniyoruz. İşçilerin yasal haklarına saygı gösterilmezken, vatandaş da mağdur ediliyor” dedi.

 

ÖZELLEŞTİRİLDİ

Araçların geçmişte kamu eliyle karayolları tarafından muayene edildiğini ifade eden Yıldırım, “Bu işlem şimdi özelleştirildi ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından denetleniyor. Biz işten atılan arkadaşlarımız için işe iade davası açtık. Sendikal tazminat davası da açıldı. Genel olarak taleplerimiz; atılan işçilerin işe geri alınması. İçeride işçilere uygulanan baskı son bulmalı. Yetkiyi almış durumdayız. Ancak sadece süreci uzatıyorlar. Ama biz bu toplu iş sözleşmesini imzalayacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.