Öğretmen Atamaları Yazılı ve Sözlü Sınavlara Göre Yapılacak

Gebze 13.04.2015 - 21:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Öğretmen Atamaları Yazılı ve Sözlü Sınavlara Göre Yapılacak

Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği değişiyor. Öğretmen atamaları performans değerlendirmesi, yazılı ve sözlü sınavlara göre yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmelikte yaptığı değişiklikle birlikte, böylece öğretmen adayları, performans değerlendirmesi ile yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olmak zorunda kalacak. BİR YIL SONUNDA PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ni değiştirdi. NTV'nin haberine göre, Başbakanlık'a sunulan taslak yönetmeliğe göre; ilk ataması yapılan aday öğretmenler, en az bir yıl çalıştıktan sonra performans değerlendirmesine alınacak. ÜÇ DEĞERLENDİME YAPILACAK Değerlendirme müfettiş, okul müdürü ve bir danışman öğretmen tarafından ilk dönemde bir, ikinci dönemde iki kez yapılacak. Nihai puanda 1. değerlendirmenin yüzde 10'u, ikincinin yüzde 30'u, üçüncü değerlendirmenin yüzde 60'ı dikkate alınacak. BAŞARILI OLAMAYANLAR ÖĞRETMENLİK UNVANINI KAYBEDECEK Başarılı olamayanlar öğretmenlik unvanını kaybedecek ve memuriyet ile ilişiği kesilecek. Performans değerlendirmesini geçenleri yazılı ve sözlü sınav bekliyor. Bakanlıkça yapılacak yazılı sınavda Devlet Memurları Kanunu, bakanlık mezuatı ve öğretmenlik uygulamalarına ilişkin test tipi veya açık uçlu sorular sorulacak. 'ADAY ÖĞRETMENLER' BAŞKA OKULA GÖNDERİLECEK Yazılı ve sözlü sınavın aritmetik ortalaması 60 ve üzeri olan aday öğretmenlerin önündeki "aday" sıfatı kaldırılacak. Başarısız olanlar ise "aday öğretmen" sıfatıyla aynı ilde başka bir okulda görevlendirilecek, bir yılın sonunda yeniden değerlendirmeye alınacak. Yönetmelik bu haliyle yürürlüğe girerse, yeni uygulama 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren başlayacak.
Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği değişiyor. Öğretmen atamaları performans değerlendirmesi, yazılı ve sözlü sınavlara göre yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmelikte yaptığı değişiklikle birlikte, böylece öğretmen adayları, performans değerlendirmesi ile yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olmak zorunda kalacak.

BİR YIL SONUNDA PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ni değiştirdi. NTV'nin haberine göre, Başbakanlık'a sunulan taslak yönetmeliğe göre; ilk ataması yapılan aday öğretmenler, en az bir yıl çalıştıktan sonra performans değerlendirmesine alınacak.

ÜÇ DEĞERLENDİME YAPILACAK

Değerlendirme müfettiş, okul müdürü ve bir danışman öğretmen tarafından ilk dönemde bir, ikinci dönemde iki kez yapılacak. Nihai puanda 1. değerlendirmenin yüzde 10'u, ikincinin yüzde 30'u, üçüncü değerlendirmenin yüzde 60'ı dikkate alınacak.

BAŞARILI OLAMAYANLAR ÖĞRETMENLİK UNVANINI KAYBEDECEK

Başarılı olamayanlar öğretmenlik unvanını kaybedecek ve memuriyet ile ilişiği kesilecek. Performans değerlendirmesini geçenleri yazılı ve sözlü sınav bekliyor. Bakanlıkça yapılacak yazılı sınavda Devlet Memurları Kanunu, bakanlık mezuatı ve öğretmenlik uygulamalarına ilişkin test tipi veya açık uçlu sorular sorulacak.

'ADAY ÖĞRETMENLER' BAŞKA OKULA GÖNDERİLECEK

Yazılı ve sözlü sınavın aritmetik ortalaması 60 ve üzeri olan aday öğretmenlerin önündeki "aday" sıfatı kaldırılacak. Başarısız olanlar ise "aday öğretmen" sıfatıyla aynı ilde başka bir okulda görevlendirilecek, bir yılın sonunda yeniden değerlendirmeye alınacak.

Yönetmelik bu haliyle yürürlüğe girerse, yeni uygulama 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren başlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.