44 ülkeden bin 100 çocuğu misafir edeceğiz

Kocaeli 14.04.2015 - 14:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

44 ülkeden bin 100 çocuğu misafir edeceğiz

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek olan 23 Nisan Çocuk Festivali’nde, 44 ülkeden bin 100 çocuk ağırlanacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek olan 23 Nisan Çocuk Festivali’yle ilgili Antikkapı Restaurant’ta basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın yanı sıra proje paydaşları İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Muzaffer Çintimar, MARKA Genel Sekreter Vekili Şevket Kırıcı, KOÜ BESYO Müdürü Yavuz Taşkıran, Kağıtspor Kulüp Başkanı İslam Yücel, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İmdat Akbaba ve birim müdürleri katıldı. Festivalin içeriğiyle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Büyükakın, bu yıl talep üzerine 44 ülkeden bin 100 çocuk ağırlayacaklarını söyledi. Dünya çocuklarının Kocaeli’de buluştuğu festival, 23-26 Nisan tarihlerinde devam edecek. İlimizde misafir olacak dünya çocukları, bu hafta içerisinde eğlenceye doyacak. 300 BİN ZİYARETÇİ Festivalle ilgili bilgiler veren Büyükakın, “Son dört yıldır festival gibi 41 ülkeden bin çocuğumuzun katılımıyla yapıyorduk. Bu yıl ısrarlara dayanamadık ve 41’i geçtik. 44 ülkeden bin 100 tane çocuk ağırlayacağız. Biz bu programı hazırlamadan önce çeşitli şeyler izledik. Gerçekten bir festivale, bir şenliğe döndürmeye çalışıyoruz. Her yıl ziyaretçimiz artıyor. İlk yaptığımızda 130 bin ziyaretçi oldu. Bu yıl 300 bin ziyaretçiyi geçeceğimizi düşünüyoruz” dedi. SPOR VE SAĞLIKLI YAŞAM Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenecek olan 23 Nisan Çocuk Festivali’nin teması ise “Spor ve Sağlıklı Yaşam” olarak belirlendi. Konuyla ilgili bilgi aktaran Tahir Büyükakın, “Bilindiği gibi çocuklarımıza yönelik her yıl farklı bir tema belirliyoruz.  Bu yıl ki temamız ise ‘Spor ve Sağlıklı Yaşam’ olarak belirlendi. Buna uygun oyun grupları ve stantlar açılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, valiliğimizin yanı sıra farklı dallardaki federasyonlar ve STK’lar da destek verecek” diye konuştu. ÇEŞİTLİ GÖSTERİLER Festival kapsamında birçok etkinliğin yapılacağını ifade eden Büyükakın, “Festival kapsamında birçok farklı etkinliğe imza atacağız. Festival kapsamında Karisma Show, Anadolu Ateşi Kıvılcım, Aref Gezici Kukla, Vortex Tüneli, çeşitli kukla şovları gibi gösteriler yapacağız. Bunun yanında meslek atölyeleri, spor alanları ve farklı farklı birçok etkinlik yine festivalimizin kapsamında olacak” açıklamasında bulundu.
Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek olan 23 Nisan Çocuk Festivali’nde, 44 ülkeden bin 100 çocuk ağırlanacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek olan 23 Nisan Çocuk Festivali’yle ilgili Antikkapı Restaurant’ta basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın yanı sıra proje paydaşları İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Muzaffer Çintimar, MARKA Genel Sekreter Vekili Şevket Kırıcı, KOÜ BESYO Müdürü Yavuz Taşkıran, Kağıtspor Kulüp Başkanı İslam Yücel, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İmdat Akbaba ve birim müdürleri katıldı. Festivalin içeriğiyle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Büyükakın, bu yıl talep üzerine 44 ülkeden bin 100 çocuk ağırlayacaklarını söyledi. Dünya çocuklarının Kocaeli’de buluştuğu festival, 23-26 Nisan tarihlerinde devam edecek. İlimizde misafir olacak dünya çocukları, bu hafta içerisinde eğlenceye doyacak.


300 BİN ZİYARETÇİ
Festivalle ilgili bilgiler veren Büyükakın, “Son dört yıldır festival gibi 41 ülkeden bin çocuğumuzun katılımıyla yapıyorduk. Bu yıl ısrarlara dayanamadık ve 41’i geçtik. 44 ülkeden bin 100 tane çocuk ağırlayacağız. Biz bu programı hazırlamadan önce çeşitli şeyler izledik. Gerçekten bir festivale, bir şenliğe döndürmeye çalışıyoruz. Her yıl ziyaretçimiz artıyor. İlk yaptığımızda 130 bin ziyaretçi oldu. Bu yıl 300 bin ziyaretçiyi geçeceğimizi düşünüyoruz” dedi.


SPOR VE SAĞLIKLI YAŞAM
Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenecek olan 23 Nisan Çocuk Festivali’nin teması ise “Spor ve Sağlıklı Yaşam” olarak belirlendi. Konuyla ilgili bilgi aktaran Tahir Büyükakın, “Bilindiği gibi çocuklarımıza yönelik her yıl farklı bir tema belirliyoruz.  Bu yıl ki temamız ise ‘Spor ve Sağlıklı Yaşam’ olarak belirlendi. Buna uygun oyun grupları ve stantlar açılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, valiliğimizin yanı sıra farklı dallardaki federasyonlar ve STK’lar da destek verecek” diye konuştu.


ÇEŞİTLİ GÖSTERİLER
Festival kapsamında birçok etkinliğin yapılacağını ifade eden Büyükakın, “Festival kapsamında birçok farklı etkinliğe imza atacağız. Festival kapsamında Karisma Show, Anadolu Ateşi Kıvılcım, Aref Gezici Kukla, Vortex Tüneli, çeşitli kukla şovları gibi gösteriler yapacağız. Bunun yanında meslek atölyeleri, spor alanları ve farklı farklı birçok etkinlik yine festivalimizin kapsamında olacak” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.