Başkan Toltar Engelli aileleriyle bir araya geldi

Dilovası 18.05.2015 - 09:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Başkan Toltar Engelli aileleriyle bir araya geldi

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Engelliler Günü nedeniyle ilçede bulunan engelli ailelerine yemek vererek onlarla birlikte sohbetler etti sorunlarını dinledi.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın Tavşancıl Sahil Restoranda  engelli ailelerine verilen yemeğe AK Parti İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kocaeli Milletvekili adayı Mehmet Akif Yılmaz ve çok sayıda engelli ve aileleri katıldı. Belediye Başkanı Ali Toltar; engelli ve onların fedakâr ailelerine, hizmetlerimizde her zaman pozitif ayrımcılık gösterdiklerini belirterek “onlar bizim ilçemizin özel sakinleridir, hizmetlerimizin sunumunda onların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmaları yapmak bizim en büyük önceliğimizdir. Çünkü Yaşamımız boyunca hayatımızı zorlaştıran engellerle yaşamak durumunda kalabiliriz. Bu yaşamın doğal akışında var olan bir durumdur. Bu yaşama ters olan bir şey değildir. Asıl yaşamın akışına ters olan bunun bütün hayatı kısıtlayan bir engel olduğunu düşünmek ve düşündürmektir. Bunun için engelli kardeşlerimizin sorun ve sıkıntılarına ortak olup; toplumuca bu konuda empati kültürünü geliştirmeliyiz. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayatla bütünleşmesi için daha özverili olup. Herkes gibi çalışmasını, hayata katılmasını sağlamak hepimizin asli görevidir. Yerel İdareciler olarak bizimde olmazsa olmazımız engelli kardeşlerimizi daha iyi şartlarla buluşturmaktır. İmkânlarımız doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına koşmanın bilinci ile maddi ve manevi destekte bulunuyor, bulunmaya da devam ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızı tespit edip, yaşamlarında yardımcı olmaya çalışıyor, dertleri ile hemhal oluyoruz. Dilovası Belediyesi olarak engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalarımızın olduğunu ifade etmek istiyorum. Engelli kardeşlerimizin fiziki şartlarını düşünüyor. Kamu binalarının yapısını ve kaldırımları engelli kardeşlerimize kolaylık sağlayacak şekilde planlıyoruz. Engelli kardeşlerimiz için sosyal alanları rahat kullanılması için gereken hassasiyeti gösteriyoruz. İlçemizin muhtelif noktalarında gereken çevre koşullarında düzenlemeler yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Çünkü bizler engel tanımayan bir hizmet anlayışına sahibiz” dedi Program daha sonra Semazen gösterileri ve Cihan Akboğa’nın verdiği mini konserle devam etti. 
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Engelliler Günü nedeniyle ilçede bulunan engelli ailelerine yemek vererek onlarla birlikte sohbetler etti sorunlarını dinledi.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın Tavşancıl Sahil Restoranda  engelli ailelerine verilen yemeğe AK Parti İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kocaeli Milletvekili adayı Mehmet Akif Yılmaz ve çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.

Belediye Başkanı Ali Toltar; engelli ve onların fedakâr ailelerine, hizmetlerimizde her zaman pozitif ayrımcılık gösterdiklerini belirterek “onlar bizim ilçemizin özel sakinleridir, hizmetlerimizin sunumunda onların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmaları yapmak bizim en büyük önceliğimizdir.

Çünkü Yaşamımız boyunca hayatımızı zorlaştıran engellerle yaşamak durumunda kalabiliriz. Bu yaşamın doğal akışında var olan bir durumdur. Bu yaşama ters olan bir şey değildir. Asıl yaşamın akışına ters olan bunun bütün hayatı kısıtlayan bir engel olduğunu düşünmek ve düşündürmektir.

Bunun için engelli kardeşlerimizin sorun ve sıkıntılarına ortak olup; toplumuca bu konuda empati kültürünü geliştirmeliyiz. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayatla bütünleşmesi için daha özverili olup. Herkes gibi çalışmasını, hayata katılmasını sağlamak hepimizin asli görevidir. Yerel İdareciler olarak bizimde olmazsa olmazımız engelli kardeşlerimizi daha iyi şartlarla buluşturmaktır. İmkânlarımız doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına koşmanın bilinci ile maddi ve manevi destekte bulunuyor, bulunmaya da devam ediyoruz.

Engelli vatandaşlarımızı tespit edip, yaşamlarında yardımcı olmaya çalışıyor, dertleri ile hemhal oluyoruz. Dilovası Belediyesi olarak engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalarımızın olduğunu ifade etmek istiyorum. Engelli kardeşlerimizin fiziki şartlarını düşünüyor. Kamu binalarının yapısını ve kaldırımları engelli kardeşlerimize kolaylık sağlayacak şekilde planlıyoruz.

Engelli kardeşlerimiz için sosyal alanları rahat kullanılması için gereken hassasiyeti gösteriyoruz. İlçemizin muhtelif noktalarında gereken çevre koşullarında düzenlemeler yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Çünkü bizler engel tanımayan bir hizmet anlayışına sahibiz” dedi

Program daha sonra Semazen gösterileri ve Cihan Akboğa’nın verdiği mini konserle devam etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.