KOALİSYON GÖRÜŞMELERİNDE SON DURUM

21.07.2015 - 13:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİNDE SON DURUM

AK Parti ile CHP arasında koalisyon için ön görüşmeler bugün başladı.

Bayramdan önce ilk turu tamamlanan koalisyon görüşmelerine devam ediliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, koalisyon görüşmeleri kapsamında bir araya geldi. ÖMER ÇELİK: YÖNTEME İLİŞKİN MUTABIK KALDIK Görüşme sonrası açıklama yapan Ömer Çelik, ''Bugün itibariyle Haluk Bey ile 1 saat 40 dakikaya yakın hem çeşitli meseleler üzerine konuştuk, gayet pozitif bir havada hem de yönteme ilişkin mutabık kaldık. Bir, iki gün içerisinde bizim ve onların toplantıları var, heyetlere karar verilecek ve heyetler en geç hafta sonuna doğru ya da bir aksilik olması halinde hafta başında bir araya gelinmiş olunur'' dedi. Çelik görüşmelerin yol haritasını da açıkladı.     YOL HARİTASINI ANLATTI Çelik'in açıklamasından satır başları: "Birincisi ilkelerin belirlenmesi... İkinci olarak görüşeceğimiz konu başlıklarının belirlenmesi, üçüncü olarak da hangi mekanda bir araya geleceğimizle ilgili bir değerlendirme yapmamız gerekiyor. Bunlarla ilgili bir toplantımız var. Karşılıklı olarak heyetlere katılacak isimler belirlenir ve karşılıklı olarak bildirilecek. Arkasından biz heyetler olarak hafta sonuna doğru, en geç hafta başı bir araya geliriz. Bu ilkeler üzerinden hangi konu başlıklarını konuşmamız gerektiğine karar vereceğiz. Yaklaşık görüşmeler için 10-15 günlük vakte ihtiyacımız var. Bütün konu başlıklarını değerlendirmemiz için. Bu sürecin bitimine doğru sayın genel başkanlara ayrı ayrı yada beraber bir sunum yapılır. Bu çerçevede mutabık olunan, olunmayan ve çatışılan noktalar ortaya konulur. Ama koalisyon kurulmasına imkan olmadığına karar verilirse, süreç kesilmiş olur. Görüşme hem pozitif bir havada, hem de mutabık kaldık. Heyetlere karar verilecek, heyetler bir araya gelecek. Bütün bunları ben de kendileri de genel başkanlara sunacağım. Genel başkanların değerlendirmesi neticesinde, sayı ve isimler belirlenecek. Heyetin rahat ve sağlıklı biçimde görüşebilmesi için ihtiyacımız olan, ve ortak kabul görecek bir yer olması lazım. Koalisyon da erken seçim ihtimali de yarı yarıya. Her şey masada her seçeneği değerlendireceğiz."
AK Parti ile CHP arasında koalisyon için ön görüşmeler bugün başladı.

Bayramdan önce ilk turu tamamlanan koalisyon görüşmelerine devam ediliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, koalisyon görüşmeleri kapsamında bir araya geldi.

ÖMER ÇELİK: YÖNTEME İLİŞKİN MUTABIK KALDIK

Görüşme sonrası açıklama yapan Ömer Çelik, ''Bugün itibariyle Haluk Bey ile 1 saat 40 dakikaya yakın hem çeşitli meseleler üzerine konuştuk, gayet pozitif bir havada hem de yönteme ilişkin mutabık kaldık. Bir, iki gün içerisinde bizim ve onların toplantıları var, heyetlere karar verilecek ve heyetler en geç hafta sonuna doğru ya da bir aksilik olması halinde hafta başında bir araya gelinmiş olunur'' dedi. Çelik görüşmelerin yol haritasını da açıkladı.

 

 

YOL HARİTASINI ANLATTI

Çelik'in açıklamasından satır başları:

"Birincisi ilkelerin belirlenmesi... İkinci olarak görüşeceğimiz konu başlıklarının belirlenmesi, üçüncü olarak da hangi mekanda bir araya geleceğimizle ilgili bir değerlendirme yapmamız gerekiyor.

Bunlarla ilgili bir toplantımız var. Karşılıklı olarak heyetlere katılacak isimler belirlenir ve karşılıklı olarak bildirilecek. Arkasından biz heyetler olarak hafta sonuna doğru, en geç hafta başı bir araya geliriz.

Bu ilkeler üzerinden hangi konu başlıklarını konuşmamız gerektiğine karar vereceğiz.

Yaklaşık görüşmeler için 10-15 günlük vakte ihtiyacımız var. Bütün konu başlıklarını değerlendirmemiz için.

Bu sürecin bitimine doğru sayın genel başkanlara ayrı ayrı yada beraber bir sunum yapılır. Bu çerçevede mutabık olunan, olunmayan ve çatışılan noktalar ortaya konulur.

Ama koalisyon kurulmasına imkan olmadığına karar verilirse, süreç kesilmiş olur.

Görüşme hem pozitif bir havada, hem de mutabık kaldık. Heyetlere karar verilecek, heyetler bir araya gelecek.

Bütün bunları ben de kendileri de genel başkanlara sunacağım. Genel başkanların değerlendirmesi neticesinde, sayı ve isimler belirlenecek.

Heyetin rahat ve sağlıklı biçimde görüşebilmesi için ihtiyacımız olan, ve ortak kabul görecek bir yer olması lazım.

Koalisyon da erken seçim ihtimali de yarı yarıya. Her şey masada her seçeneği değerlendireceğiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.