19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Okul alışverişi çok masraflı

Kocaeli 17.09.2015 - 10:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Okul alışverişi çok masraflı

Yaklaşan yeni eğitim yılı öncesinde ebeveynleri okul alışverişi telaşı sardı.

Ailelere fikir vermesi amacıyla hazırladığımız ihtiyaç ve fiyat listesinde ürünlerdeki en düşük maliyet 283 TL. Fakat bu rakam kaliteli ürüne göre 780 TL’ye kadar yükselebiliyor.Her yıl eğitim öğretim dönemine kısa süre kala başlayan okul alışverişi heyecanı bu yıl da anne-baba ve öğrenciler arasında yaşanmaya devam ediyor. İlk defa okula başlayacakların uzun listeler hazırladığı alışveriş sürecinde harcanan para miktarı bazen can sıkıcı boyutlara ulaşabiliyor. FİYAT ARALIKLARI Alışverişe çıkmadan önce fiyatlar konusunda ebeveynlere fikir verebilmek amacıyla malzeme ve fiyat listesi hazırladık. İzmit esnafından aldığımız bilgiler doğrultusunda hazırlanan, ortalama fiyatların yer aldığı bu listeye göre okul alışverişindeki maliyet en az 283 TL, en çok da 780 TL’yi bulabiliyor. 28 EYLÜL’DE İLK DERS ZİLİ ÇALACAK Geçtiğimiz günlerde, 14 Eylül’de açılması planlanan okulların turizmcilerin talebi ve Kurban Bayramı nedeniyle 28 Eylül’e alındığı açıklanmıştı. Sürenin uzamasının ardından okul telaşı da bayram öncesinde gündemde yer edindi. Pek çok kişi için gelenek haline gelen okul alışverişinde bilinçli anne ve babalar, esnafı dolaşmadan önce araştırma yapmayı ihmal etmiyor. KANSEROJEN ÜRÜNLERE DİKKAT! Piyasada sağlığa zararlı olduğu açıklanan ürünlerden almamaya dikkat eden ebeveynler, çocukları için en iyisini uygun fiyata alma telaşında. Günümüzde çocukların ilgisini çekmek için üretilen kırtasiye malzemeleri arasında kanserojen madde içerenlere rastlamak bile mümkün. Bu nedenle araştırdığımız okul alışverişi sürecinde ilk olarak; alınan üründe TSE (Türk Standartlar Enstitüsü damgasının, ürünün alındığı yerde de ve K* (Perakendeci Kırtasiyecilik-K*) Belgesi’nin bulunmasının önemini vurgulamak gerekiyor. OKUL ALIŞVERİŞİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Ucuz ve markasız kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalı. Okul çanta boyutlarının çocukların taşıyabileceği kapasitede olmasına özen gösterilmeli. Çocukların omurilik sağlığı için, çantanın kendisi hafif olmasına, sırt askısının geniş ve çift kol için de askısı olmasına dikkat edilmeli. Çantanın omuz askıları bölümünde, bel kemeri bölümünde ve sırta temas eden arka kısmında yumuşak destek bulunmalı. Defterler düzgün olmalı, kapak ve kağıtlarda leke ve buruşukluk olmamalı. İz bırakmayacak silgiler alınmalı. Kanserojen maddeler içerebileceği göz önünde bulundurularak kokulu silgiler tercih edilmemeli. Yaş grubuna uygun ürünler tercih edilmeli. Plastik malzemeden sulukların tercih edildiği takdirde 1. sınıf plastiğin kullanılmış olmasına dikkat edilmeli. Oyun hamurları katkı maddesi içermemeli, çabuk kurumamalı.
Yaklaşan yeni eğitim yılı öncesinde ebeveynleri okul alışverişi telaşı sardı.

Ailelere fikir vermesi amacıyla hazırladığımız ihtiyaç ve fiyat listesinde ürünlerdeki en düşük maliyet 283 TL. Fakat bu rakam kaliteli ürüne göre 780 TL’ye kadar yükselebiliyor.Her yıl eğitim öğretim dönemine kısa süre kala başlayan okul alışverişi heyecanı bu yıl da anne-baba ve öğrenciler arasında yaşanmaya devam ediyor. İlk defa okula başlayacakların uzun listeler hazırladığı alışveriş sürecinde harcanan para miktarı bazen can sıkıcı boyutlara ulaşabiliyor.

FİYAT ARALIKLARI

Alışverişe çıkmadan önce fiyatlar konusunda ebeveynlere fikir verebilmek amacıyla malzeme ve fiyat listesi hazırladık. İzmit esnafından aldığımız bilgiler doğrultusunda hazırlanan, ortalama fiyatların yer aldığı bu listeye göre okul alışverişindeki maliyet en az 283 TL, en çok da 780 TL’yi bulabiliyor.

28 EYLÜL’DE İLK DERS ZİLİ ÇALACAK

Geçtiğimiz günlerde, 14 Eylül’de açılması planlanan okulların turizmcilerin talebi ve Kurban Bayramı nedeniyle 28 Eylül’e alındığı açıklanmıştı. Sürenin uzamasının ardından okul telaşı da bayram öncesinde gündemde yer edindi. Pek çok kişi için gelenek haline gelen okul alışverişinde bilinçli anne ve babalar, esnafı dolaşmadan önce araştırma yapmayı ihmal etmiyor.

KANSEROJEN ÜRÜNLERE DİKKAT!

Piyasada sağlığa zararlı olduğu açıklanan ürünlerden almamaya dikkat eden ebeveynler, çocukları için en iyisini uygun fiyata alma telaşında.

Günümüzde çocukların ilgisini çekmek için üretilen kırtasiye malzemeleri arasında kanserojen madde içerenlere rastlamak bile mümkün. Bu nedenle araştırdığımız okul alışverişi sürecinde ilk olarak; alınan üründe TSE (Türk Standartlar Enstitüsü damgasının, ürünün alındığı yerde de ve K* (Perakendeci Kırtasiyecilik-K*) Belgesi’nin bulunmasının önemini vurgulamak gerekiyor.

OKUL ALIŞVERİŞİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Ucuz ve markasız kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalı. Okul çanta boyutlarının çocukların taşıyabileceği kapasitede olmasına özen gösterilmeli. Çocukların omurilik sağlığı için, çantanın kendisi hafif olmasına, sırt askısının geniş ve çift kol için de askısı olmasına dikkat edilmeli. Çantanın omuz askıları bölümünde, bel kemeri bölümünde ve sırta temas eden arka kısmında yumuşak destek bulunmalı. Defterler düzgün olmalı, kapak ve kağıtlarda leke ve buruşukluk olmamalı.

İz bırakmayacak silgiler alınmalı. Kanserojen maddeler içerebileceği göz önünde bulundurularak kokulu silgiler tercih edilmemeli. Yaş grubuna uygun ürünler tercih edilmeli. Plastik malzemeden sulukların tercih edildiği takdirde 1. sınıf plastiğin kullanılmış olmasına dikkat edilmeli. Oyun hamurları katkı maddesi içermemeli, çabuk kurumamalı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.