19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Peynir ambalajsız satılamayacak

Darıca 29.09.2015 - 07:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Peynir ambalajsız satılamayacak

Peynir, 1 Ocak'tan itibaren ambalajsız satılamayacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle, 8 Şubat'ta yayımlanarak yürürlüğe giren yeni PeynirTebliği'nde uygulama 1 Ocak 2016'da başlıyor. Doğrudan satış için üretilen peynirler ambalajlı şekilde ve hijyen kriterlerini karşılayan yerlerde piyasaya sunulabilecek. Gıda ambalajına uygun olmayan poşet, kutu, plastik, strafor kutular kullanılamayacak. Yılbaşından itibaren zorunlu olacak diğer bazı düzenlemeler ise şöyle: "Peynirlerin muhafaza, taşınma ve piyasaya arz süreçlerinde 10 santigrat derecenin altında tutulması zorunlu olacak. Süt ve süt ürünleri aroma vericileri kullanılamayacak. Etikette tüketicinin yanılmasına neden olan köy peyniri, geleneksel peynir, doğal peynir, çiftlik peyniri gibi ifadeler kullanılamayacak. En az 120 gün olgunlaştırılmış kaşar peynirine 'eski' denilebilecek. Beyaz peynirde tuz oranı azaltılacak. Küflü peynir üretimi kontrol altına alınacak."
Peynir, 1 Ocak'tan itibaren ambalajsız satılamayacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle, 8 Şubat'ta yayımlanarak yürürlüğe giren yeni Tebliği'nde uygulama 1 Ocak 2016'da başlıyor. Doğrudan satış için üretilen peynirler ambalajlı şekilde ve hijyen kriterlerini karşılayan yerlerde piyasaya sunulabilecek. Gıda ambalajına uygun olmayan poşet, kutu, plastik, strafor kutular kullanılamayacak. Yılbaşından itibaren zorunlu olacak diğer bazı düzenlemeler ise şöyle: "Peynirlerin muhafaza, taşınma ve piyasaya arz süreçlerinde 10 santigrat derecenin altında tutulması zorunlu olacak. Süt ve süt ürünleri aroma vericileri kullanılamayacak. Etikette tüketicinin yanılmasına neden olan köy peyniri, geleneksel peynir, doğal peynir, çiftlik peyniri gibi ifadeler kullanılamayacak. En az 120 gün olgunlaştırılmış kaşar peynirine 'eski' denilebilecek. Beyaz peynirde tuz oranı azaltılacak. Küflü peynir üretimi kontrol altına alınacak."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.