100 Rehine 60 Ölü

14.11.2015 - 02:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

100 Rehine 60 Ölü

Stadyum yakınındaki barda 2 patlama meydana geldi. Bir restorana ise uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırılarda en az 60 kişi öldü... Öte yandan saldırganların konser salonunda ez az 100 kişiyi rehin aldığı belirtiliyor.

Paris'te art arda silahlı ve bombalı saldırılar düzenlendi. Bir konser salonunda 100 kişi rehin alınırken, Fransa-Almanya maçının oynandığı Stade de France yakınlarında da iki patlama oldu. Yerel BMF TV'ye göre saldırılarda 60 ölü var.   Fransa'nın başkenti Paris'te bar ve restoranların yoğunlukta olduğu 10. ve 11. bölgelerde etrafa Kalaşnikof silahla ateş açıldı. Polis yetkilileri, Stade de France yakınlarında da iki patlama olduğunu açıkladı.  Fransız BFM TV saldırılarda toplam 60 kişinin kişinin öldüğünü duyurdu.  Bu sırada içeride Fransa-Almanya maçı oynanıyordu. Maç sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Francois Holande da stadyumdaydı. Patlama sesi stadyumdan duyurlduktan sonra Hollande güvenlik güçleri tarafından stadyumdan güvenli bir bölgeye götürüldü.  Al Jazeera'nin Paris'ten bildiren muhabiri Jacky Rowland, polis yetkililerinin, bir konser salonunda rehin alınanlar olduğunu doğruladığını aktardı.  Konser salonunda 100 rehine AP haber ajansı ise saldırılarda toplam 35 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ajans polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Bataclan Konser Salonu'nda 100 kişinin rehin alındığı bilgisini verdi.  İlk saldırıların ardından Les Halles'te bir alışveriş merkezinde yeni bir silahlı saldırı daha düzenlendi.  Başkentte peş peşe düzenlenen saldırıları kimin ya da kimlerin düzenlediği henüz belli değil. Ancak Reuters'a konuşan ABD Savunma Bakanlığı kaynakları, saldırıların koordine olduğunu söyledi.  Paris Belediyesi: Evlerinizde kalın Güvenlik güçleri saldırı olan bölgeleri boşaltmış durumda. Paris Belediyesi de vatandaşlara evlerind kalmaları telkininde bulundu. Gündüz saatlerinde Almanya milli takımının Paris'te kaldığı otele bomba ihbarı yapılmış, otel tedbir için boşaltılmıştı. İhbar asılsız çıkınca da takım otele geri dönmüştü.       STATTA BÜYÜK PANİK Paris'te patlamalar meydana geldiği sırada Fransa ile Almanya milli takımları arasındaki hazırlık maçının devam ettiği ve maç bitiminde taraftarların stattan ayrılmalarına izin verilmediği bildirildi.  Fransız oyuncular koridorlarda gelişmeleri takip ederken, taraftarlar ise saha ortasında bekliyor. Patlamalarla ilgili bir iddiada saldırganlardan birinin üstündeki bombalarla stada girmeye çalıştığı ancak güvenliği aşamayan saldırganın üstündeki bombaları stat yakınında patlattığı iddia ediliyor. SİLAH SESLERİ GELİYOR Louvre Müzesi yakınlarındaki Les Halles'de silah seslerinin geldiği bildiriliyor. Saldırganların Suriye ile ilgili sloganlar attıkları bildiriliyor.  
Stadyum yakınındaki barda 2 patlama meydana geldi. Bir restorana ise uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırılarda en az 60 kişi öldü... Öte yandan saldırganların konser salonunda ez az 100 kişiyi rehin aldığı belirtiliyor.
Paris'te art arda silahlı ve bombalı saldırılar düzenlendi. Bir konser salonunda 100 kişi rehin alınırken, Fransa-Almanya maçının oynandığı Stade de France yakınlarında da iki patlama oldu. Yerel BMF TV'ye göre saldırılarda 60 ölü var.
 
Fransa'nın başkenti Paris'te bar ve restoranların yoğunlukta olduğu 10. ve 11. bölgelerde etrafa Kalaşnikof silahla ateş açıldı. Polis yetkilileri, Stade de France yakınlarında da iki patlama olduğunu açıkladı.  Fransız BFM TV saldırılarda toplam 60 kişinin kişinin öldüğünü duyurdu. 
Bu sırada içeride Fransa-Almanya maçı oynanıyordu. Maç sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Francois Holande da stadyumdaydı. Patlama sesi stadyumdan duyurlduktan sonra Hollande güvenlik güçleri tarafından stadyumdan güvenli bir bölgeye götürüldü. 
Al Jazeera'nin Paris'ten bildiren muhabiri Jacky Rowland, polis yetkililerinin, bir konser salonunda rehin alınanlar olduğunu doğruladığını aktardı. 

Konser salonunda 100 rehine
AP haber ajansı ise saldırılarda toplam 35 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ajans polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Bataclan Konser Salonu'nda 100 kişinin rehin alındığı bilgisini verdi. 
İlk saldırıların ardından Les Halles'te bir alışveriş merkezinde yeni bir silahlı saldırı daha düzenlendi. 
Başkentte peş peşe düzenlenen saldırıları kimin ya da kimlerin düzenlediği henüz belli değil. Ancak Reuters'a konuşan ABD Savunma Bakanlığı kaynakları, saldırıların koordine olduğunu söyledi. 

Paris Belediyesi: Evlerinizde kalın
Güvenlik güçleri saldırı olan bölgeleri boşaltmış durumda.
Paris Belediyesi de vatandaşlara evlerind kalmaları telkininde bulundu.
Gündüz saatlerinde Almanya milli takımının Paris'te kaldığı otele bomba ihbarı yapılmış, otel tedbir için boşaltılmıştı. İhbar asılsız çıkınca da takım otele geri dönmüştü.
 
 

 

STATTA BÜYÜK PANİK
Paris'te patlamalar meydana geldiği sırada Fransa ile Almanya milli takımları arasındaki hazırlık maçının devam ettiği ve maç bitiminde taraftarların stattan ayrılmalarına izin verilmediği bildirildi.  Fransız oyuncular koridorlarda gelişmeleri takip ederken, taraftarlar ise saha ortasında bekliyor.

Patlamalarla ilgili bir iddiada saldırganlardan birinin üstündeki bombalarla stada girmeye çalıştığı ancak güvenliği aşamayan saldırganın üstündeki bombaları stat yakınında patlattığı iddia ediliyor.

SİLAH SESLERİ GELİYOR
Louvre Müzesi yakınlarındaki Les Halles'de silah seslerinin geldiği bildiriliyor.

Saldırganların Suriye ile ilgili sloganlar attıkları bildiriliyor.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.