5 yılda 1134 kadın öldürüldü

Gebze 26.11.2015 - 09:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

5 yılda 1134 kadın öldürüldü

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Göreli Yolcubal, Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslar arası Mücadele ve Dayanışma Gününde yaptığı açıklamada 5 yılda 1134 kadının öldürüldüğüne dikkat çekti.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Güreli Yolcubal, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele ve Dayanışma günü nedeniyle CHP kadın Kolları Genel Merkezi tarafından tüm Türkiye’de eş zamanlı yapılan basın açıklamasını Kocaeli’de de okudu. Basını açıklamasını okurken, kadına yönelik şiddettin verilerini veren Yolcubal, gözyaşlarına da hakim olamadı. Kadına yönelik şiddetin utanç verici olduğunu ifade eden Yolcubal, “Kadına yönelik şiddette karşı CHP’li kadınlar olarak yaşamın her alanında mücadeleyi yükselteceğiz” dedi. ŞİDDET UTANÇ VERİCİDİR 21’inci yüzyılda kadınların enerjisinin yükseleceği bir yıl olması beklenirken bunun Türkiye’de olmasının neredeyse imkansız olduğunu belirten İl Kadın Kolları Başkanı Yolcubal, “2010-2015 tarihleri arasında 1134 kadın öldürüldü. Türkiye kadın cinayetlerinde 41 Avrupa Bölgesi ülkesinde 13’üncü sırada. Kadına yönelik şiddeti biz şiddetle kınıyoruz. Kadına şiddet utanç vericidir. Abartı, tahrik, iyi hal, pişmanlık gibi nedenlerle kadını öldürenlere ceza indirimi yapılıyor. Suçlular bunu bilerek savunma hazırlıyorlar. ‘beni aldattı, erkekliğime laf etti’ diyerek savunma yapılıyor” dedi. MÜCADELEYİ YÜKSELTELİM Şiddetin azaltılmasında sadece koruma değil, politikada geliştirmek gerektiğini belirten Yolcubal, “Adalet sistemindeki cinsiyet ayrımcılığının, yasanın yanlış-tutarsız yorumlanıp uygulanmasının önüne geçmek önemlidir. Yasalardaki düzenlemeler kadar görünmeyen yasaların oluşturduğu kadını yok sayan zihniyete karşı mücadele ve toplumsal dayanışmayı öne çıkarmak zorundadır. Kadın dayanışması, örgütlülüğü ve güç birliği ile gelecek. CHP’li kadınlar olarak bulunduğumuz her alanda dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek mücadelelerini sürdüreceğiz” dedi.
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Göreli Yolcubal, Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslar arası Mücadele ve Dayanışma Gününde yaptığı açıklamada 5 yılda 1134 kadının öldürüldüğüne dikkat çekti.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Güreli Yolcubal, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele ve Dayanışma günü nedeniyle CHP kadın Kolları Genel Merkezi tarafından tüm Türkiye’de eş zamanlı yapılan basın açıklamasını Kocaeli’de de okudu. Basını açıklamasını okurken, kadına yönelik şiddettin verilerini veren Yolcubal, gözyaşlarına da hakim olamadı. Kadına yönelik şiddetin utanç verici olduğunu ifade eden Yolcubal, “Kadına yönelik şiddette karşı CHP’li kadınlar olarak yaşamın her alanında mücadeleyi yükselteceğiz” dedi.

ŞİDDET UTANÇ VERİCİDİR

21’inci yüzyılda kadınların enerjisinin yükseleceği bir yıl olması beklenirken bunun Türkiye’de olmasının neredeyse imkansız olduğunu belirten İl Kadın Kolları Başkanı Yolcubal, “2010-2015 tarihleri arasında 1134 kadın öldürüldü. Türkiye kadın cinayetlerinde 41 Avrupa Bölgesi ülkesinde 13’üncü sırada. Kadına yönelik şiddeti biz şiddetle kınıyoruz. Kadına şiddet utanç vericidir. Abartı, tahrik, iyi hal, pişmanlık gibi nedenlerle kadını öldürenlere ceza indirimi yapılıyor. Suçlular bunu bilerek savunma hazırlıyorlar. ‘beni aldattı, erkekliğime laf etti’ diyerek savunma yapılıyor” dedi.

MÜCADELEYİ YÜKSELTELİM

Şiddetin azaltılmasında sadece koruma değil, politikada geliştirmek gerektiğini belirten Yolcubal, “Adalet sistemindeki cinsiyet ayrımcılığının, yasanın yanlış-tutarsız yorumlanıp uygulanmasının önüne geçmek önemlidir. Yasalardaki düzenlemeler kadar görünmeyen yasaların oluşturduğu kadını yok sayan zihniyete karşı mücadele ve toplumsal dayanışmayı öne çıkarmak zorundadır. Kadın dayanışması, örgütlülüğü ve güç birliği ile gelecek. CHP’li kadınlar olarak bulunduğumuz her alanda dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek mücadelelerini sürdüreceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.