GTO’DA KASIM MECLİSİ GERÇEKLEŞTİ

Gebze 26.11.2015 - 10:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GTO’DA KASIM MECLİSİ GERÇEKLEŞTİ

Gebze Ticaret Odası Meclisi Kasım ayı meclisi dün gerçekleşti.

GTO Kasım Ayı meclis toplantısı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Kocaeli‘ de Sanayi Yapısının Teknolojik Dönüşümü Ve İthalatın Azaltılması İçin Politika Çalışması” proje tanıtımı ile başladı. Toplantı; Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Haluk Görgün, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sn. İlhan Aydın, TÜBİTAK MARTEK Genel Müdürü Sn. Dr. Orhan ÇÖMLEK, bölge protokolünün önemli temsilcileri, GTO Yönetim Kurulu, Meclis, Meslek Komite ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ile basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, projenin; üretimde dönüşümün yüksek katma değerli ürünler lehine sağlanması ve yerli üretiminin ve kullanımının teşvik edilmesi yoluyla ithalata olan bağımlılığın azaltılması amaçlandığını ifade etti. AYDIN’ın ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Ümit ÖZLALE proje ile ilgili detaylı bir sunumla katılımcılara bilgi aktarımında bulundu. Programda konuşma yapan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, üniversite ile ilgili genel bilgi aktarımın ardından, yerli üretim ve dışa bağımlılığın azaltılması amacıyla oluşturulan projenin üniversite- sanayi işbirliği ile daha hızlı sürede uygulanabilir hale geleceğine vurgu yaptı. Oda faaliyetleri sunumuyla devam eden toplantıda konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Nail Çiler, 1 Kasım seçimlerinin genel değerlendirmesini yaparak tüm çalışanları ve işverenleri ilgilendiren asgari ücret konusundaki görüşlerini aktardı. Çiler, “Ocak 2016’ da 1300 TL’ ye çıkarılması gündemde olan asgari ücrette tüm farkın işverene yansıtılması sonucunda yüksek maliyetlerin kayıtdışı istihdamı arttıracağını, bu durumun da ülke ekonomisini zarara uğratacağını ifade ederek, devletin ek maliyeti işverenle paylaşması gerektiğine vurgu yaptı.
Gebze Ticaret Odası Meclisi Kasım ayı meclisi dün gerçekleşti.

GTO Kasım Ayı meclis toplantısı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Kocaeli‘ de Sanayi Yapısının Teknolojik Dönüşümü Ve İthalatın Azaltılması İçin Politika Çalışması” proje tanıtımı ile başladı. Toplantı; Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Haluk Görgün, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sn. İlhan Aydın, TÜBİTAK MARTEK Genel Müdürü Sn. Dr. Orhan ÇÖMLEK, bölge protokolünün önemli temsilcileri, GTO Yönetim Kurulu, Meclis, Meslek Komite ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ile basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, projenin; üretimde dönüşümün yüksek katma değerli ürünler lehine sağlanması ve yerli üretiminin ve kullanımının teşvik edilmesi yoluyla ithalata olan bağımlılığın azaltılması amaçlandığını ifade etti. AYDIN’ın ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Ümit ÖZLALE proje ile ilgili detaylı bir sunumla katılımcılara bilgi aktarımında bulundu.

Programda konuşma yapan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, üniversite ile ilgili genel bilgi aktarımın ardından, yerli üretim ve dışa bağımlılığın azaltılması amacıyla oluşturulan projenin üniversite- sanayi işbirliği ile daha hızlı sürede uygulanabilir hale geleceğine vurgu yaptı.

Oda faaliyetleri sunumuyla devam eden toplantıda konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Nail Çiler, 1 Kasım seçimlerinin genel değerlendirmesini yaparak tüm çalışanları ve işverenleri ilgilendiren asgari ücret konusundaki görüşlerini aktardı. Çiler, “Ocak 2016’ da 1300 TL’ ye çıkarılması gündemde olan asgari ücrette tüm farkın işverene yansıtılması sonucunda yüksek maliyetlerin kayıtdışı istihdamı arttıracağını, bu durumun da ülke ekonomisini zarara uğratacağını ifade ederek, devletin ek maliyeti işverenle paylaşması gerektiğine vurgu yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.