Kılıç,"Onlar Başımızın Tacıdır"

Çayırova 02.12.2015 - 12:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kılıç,"Onlar Başımızın Tacıdır"

AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Engelli kelimesini kabul etmediğini ifade eden Kılıç, “bireysel farklılığı olan kardeşlerimiz başımızın tacıdır” dedi.

Kılıç, Vicdanlardaki Engelleri Kaldıralım Konuşmasına devam eden Kılıç “ Her sağlıklı insan bir engelli adayı olduğundan, bireysel farklılığı olan vatandaşlarımızın normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılık oluşturulmakla mümkün olacaktır. Zihniyetimizdeki engelleri ortadan kaldırmadıkça hiçbir kural, hiçbir yasa, bireysel farklılığı olan fertlerin yaşadığı zorlukları tam olarak gideremeyecektir. Tüm insanların unutmaması gereken bir şey var ki, o da, onların bu toplumun bir parçası olduklarıdır. Çağdaş dünyanın geldiği noktada engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımlarının sağlanması, özel vatandaşlarımızın desteklenmesi, engeli olan bireylerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması sosyal devletin asli görevidir. Devletimiz, engellilerin topluma kazandırılmasını, kişisel ve sosyal haklardan eşit ölçüde faydalanmalarını sağlamak amacıyla evrensel ölçülere paralel düzenlemeler getirmekte ve onlara yönelik gerekli çalışmaları yapmakta ve geliştirmektedir. Bu anlayış doğrultusunda da bireysel farklılığı olan vatandaşlarımızın eğitimi, sosyal hayata entegrasyonu, barınması için her türlü imkanlar sağlanmıştır. Ayrıca iş göremez durumda olan ve ihtiyaçlı olan engel sahibi bireyler, ekonomik olarak desteklenmektedir. Dünya Engelliler Gününde, bireysel farklılığı olan tüm kardeşlerimin gününü kutluyor, özelikle vicdanlardaki özrün ortadan kaldırılması dileklerimi sunuyorum” dedi.
AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Engelli kelimesini kabul etmediğini ifade eden Kılıç, “bireysel farklılığı olan kardeşlerimiz başımızın tacıdır” dedi.

Kılıç, Vicdanlardaki Engelleri Kaldıralım

Konuşmasına devam eden Kılıç “ Her sağlıklı insan bir engelli adayı olduğundan, bireysel farklılığı olan vatandaşlarımızın normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılık oluşturulmakla mümkün olacaktır. Zihniyetimizdeki engelleri ortadan kaldırmadıkça hiçbir kural, hiçbir yasa, bireysel farklılığı olan fertlerin yaşadığı zorlukları tam olarak gideremeyecektir. Tüm insanların unutmaması gereken bir şey var ki, o da, onların bu toplumun bir parçası olduklarıdır. Çağdaş dünyanın geldiği noktada engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımlarının sağlanması, özel vatandaşlarımızın desteklenmesi, engeli olan bireylerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması sosyal devletin asli görevidir. Devletimiz, engellilerin topluma kazandırılmasını, kişisel ve sosyal haklardan eşit ölçüde faydalanmalarını sağlamak amacıyla evrensel ölçülere paralel düzenlemeler getirmekte ve onlara yönelik gerekli çalışmaları yapmakta ve geliştirmektedir. Bu anlayış doğrultusunda da bireysel farklılığı olan vatandaşlarımızın eğitimi, sosyal hayata entegrasyonu, barınması için her türlü imkanlar sağlanmıştır. Ayrıca iş göremez durumda olan ve ihtiyaçlı olan engel sahibi bireyler, ekonomik olarak desteklenmektedir. Dünya Engelliler Gününde, bireysel farklılığı olan tüm kardeşlerimin gününü kutluyor, özelikle vicdanlardaki özrün ortadan kaldırılması dileklerimi sunuyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.