Uykusuzluk böbrek hastalığı habercisi

Çayırova 08.01.2016 - 16:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Uykusuzluk böbrek hastalığı habercisi

Vücudun ikinci beyni olarak bilinen böbrek rahatsızlıklarında erken teşhis önemli rol oynuyor. Uzmanlar, hastalığın 10 önemli belirtisini sıralıyor

DAHA YORGUNSANIZ:  Böbrek işlevlerindeki ciddi bir azalma, kanda zararlı madde ve kirlilik oranını arttırır. Bu da kişilerde yorgunluk, zayıflık ve dikkat toplamada zorlanmaya neden olur.  UYUYAMIYORSANIZ:  Böbrekler olması gerektiği şekilde filtre işlevini yerine getiremezse, idrarla atılması gereken zararlı maddeler kanda bulunmaya devam ederler. Bu da uyumayı zorlaştırır.  CİLDİNİZ KURUYORSA:  Sağlıklı böbrekler vücuttan atıkları ve fazla sıvıyı uzaklaştırır, kırmızı kan hücrelerinin yapımına yardım eder, kemiklerin güçlü kalmasını sağlar. Bu denge bozulursa kuru ve kaşıntılı cilt sorunu ortaya çıkar.  SIK İDRARA ÇIKIYORSANIZ:  Böbreklerdeki filtrelerin hasar görmesi, idrara çıkma dürtüsünde artışa neden olur.  İDRARDA KAN VARSA:  Böbreklerdeki filtreler hasar gördüğünde, kan hücreleri idrara sızıntı yapar.  İDRARINIZ KÖPÜKLÜYSE:  Özellikle sifonu birden fazla defa çekmenizi gerektirecek kadar aşırı köpüklü idrar, idrarda protein olduğunu gösterir.  GÖZ ETRAFINDA ŞİŞLİK:  Gözlerinizin etrafındaki geçmek bilmeyen şişlikler, böbreklerinizin fazla miktarda proteini vücudunuzda tutmak yerine idrarınıza sızdırması yüzünden ortaya çıkabilir.  AYAKLARINIZ ŞİŞİYORSA:  Azalan böbrek işlevleri sodyum tutulumuna, dolayısıyla ayaklarınızın ve ayak bileklerinizin şişmesine neden olur  İŞTAHINIZ AZALMIŞSA:  Düşük böbrek işlevi nedeniyle zehirli maddeler, iştah azalmasının nedenlerinden biridir.  SIK KRAMP GİRİYORSA:  Vücudun sıvı ve mineral dengesizliği, böbreklerin işlev bozukluğunun bir sonucu olabilir.
Vücudun ikinci beyni olarak bilinen böbrek rahatsızlıklarında erken teşhis önemli rol oynuyor. Uzmanlar, hastalığın 10 önemli belirtisini sıralıyor

DAHA YORGUNSANIZ: 
Böbrek işlevlerindeki ciddi bir azalma, kanda zararlı madde ve kirlilik oranını arttırır. Bu da kişilerde yorgunluk, zayıflık ve dikkat toplamada zorlanmaya neden olur. 

UYUYAMIYORSANIZ: 
Böbrekler olması gerektiği şekilde filtre işlevini yerine getiremezse, idrarla atılması gereken zararlı maddeler kanda bulunmaya devam ederler. Bu da uyumayı zorlaştırır. 

CİLDİNİZ KURUYORSA: 
Sağlıklı böbrekler vücuttan atıkları ve fazla sıvıyı uzaklaştırır, kırmızı kan hücrelerinin yapımına yardım eder, kemiklerin güçlü kalmasını sağlar. Bu denge bozulursa kuru ve kaşıntılı cilt sorunu ortaya çıkar. 

SIK İDRARA ÇIKIYORSANIZ: 
Böbreklerdeki filtrelerin hasar görmesi, idrara çıkma dürtüsünde artışa neden olur. 

İDRARDA KAN VARSA
Böbreklerdeki filtreler hasar gördüğünde, kan hücreleri idrara sızıntı yapar. 

İDRARINIZ KÖPÜKLÜYSE: 
Özellikle sifonu birden fazla defa çekmenizi gerektirecek kadar aşırı köpüklü idrar, idrarda protein olduğunu gösterir. 

GÖZ ETRAFINDA ŞİŞLİK: 
Gözlerinizin etrafındaki geçmek bilmeyen şişlikler, böbreklerinizin fazla miktarda proteini vücudunuzda tutmak yerine idrarınıza sızdırması yüzünden ortaya çıkabilir. 

AYAKLARINIZ ŞİŞİYORSA: 
Azalan böbrek işlevleri sodyum tutulumuna, dolayısıyla ayaklarınızın ve ayak bileklerinizin şişmesine neden olur 

İŞTAHINIZ AZALMIŞSA
Düşük böbrek işlevi nedeniyle zehirli maddeler, iştah azalmasının nedenlerinden biridir. 

SIK KRAMP GİRİYORSA: 
Vücudun sıvı ve mineral dengesizliği, böbreklerin işlev bozukluğunun bir sonucu olabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.