KÜTÜPHANELER

Zorunlu trafik sigortası açıklaması

Gebze 12.01.2016 - 08:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Zorunlu trafik sigortası açıklaması

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortası primlerindeki artışa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortası primlerindeki artışa ilişkin, "Kasko ile zorunlu trafik sigortası birleştirilebilir mi veya kasko yapana zorunlu trafik sigortası yükümlülüğü kaldırılabilir mi, bu hususu çalışacağız" dedi. Şimşek, Orta Vadeli Program'ın (2016-2018) açıklandığı Kalkınma Bakanlığı Konferans Salonu'ndaki toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Enflasyonda düşüşün nasıl sağlanacağına dönük bir soru üzerine Şimşek, enflasyonda gelinen noktayı çok önemsediklerini mutlaka tekrar hedeflere paralel bir patikaya oturtacaklarını söyledi. Kısa vadede bir takım yukarı doğru baskıların bulunduğunun bir gerçek olduğunu dile getiren Şimşek, şunları kaydetti: "Önümüzdeki dönemde çerçeve şu: Maliye politikasında sıkı duruş devam ediyor. Bugünkü Orta Vadeli Programda, 2016 bütçesi perspektifi çok net olarak ortada. Emtia fiyatlarında ciddi bir düşüş söz konusu. Eğer küresel ekonomide baz senaryomuz, daha doğrusu, IMF'nin, Dünya Bankasının şu anda öngördükleri senaryo gerçekleşirse, emtia fiyatları düşük seyretmeye muhtemelen devam edecek. Yani güçlü bir yükseliş trendine en azından girmesi beklenmiyor. Dolayısıyla aşağı yönlü buradan destek alınabilir diye düşünüyoruz. Burada en önemli konu tabii ki yapısal reformlar. Özellikle verimliliği artıracak, üretilen ürünlerin birim maliyetlerini aşağıya çekecek reformlar ön plana çıkıyor." Gıda Komitesi'ne ilişkin bir soruya karşılık da Şimşek, Komite'yi kesinlikle daha işlevsel hale getireceklerini söyledi. Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüştüklerini, bu alandaki çalışmaların yakında kendilerine sunulacağını, daha güçlü bir şekilde adım atacaklarını ifade etti. Üretim paketine yönelik bir soru üzerine de bugüne kadar bölgesel teşvik sisteminin uygulandığını hatırlatan Şimşek, yüksek teknolojiye de 5'inci bölge teşviğinin uygulandığını belirtti. Şimşek, "Biz şimdi OECD sınıflandırmasını baz alarak bu çerçevede acaba orta-yüksek teknolojiyi de yine daha güçlü bir şekilde destekleyebilir miyiz? Bir parçası bu. Bir çok diğer boyutu var ama bu çalışmalar belli bir noktaya geldikten sonra Ar-Ge'de olduğu gibi paylaşmanın daha doğru olacağı kanısındayım" ifadesini kullandı.
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortası primlerindeki artışa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortası primlerindeki artışa ilişkin, "Kasko ile zorunlu trafik sigortası birleştirilebilir mi veya kasko yapana zorunlu trafik sigortası yükümlülüğü kaldırılabilir mi, bu hususu çalışacağız" dedi.

Şimşek, Orta Vadeli Program'ın (2016-2018) açıklandığı Kalkınma Bakanlığı Konferans Salonu'ndaki toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Enflasyonda düşüşün nasıl sağlanacağına dönük bir soru üzerine Şimşek, enflasyonda gelinen noktayı çok önemsediklerini mutlaka tekrar hedeflere paralel bir patikaya oturtacaklarını söyledi.

Kısa vadede bir takım yukarı doğru baskıların bulunduğunun bir gerçek olduğunu dile getiren Şimşek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönemde çerçeve şu: Maliye politikasında sıkı duruş devam ediyor. Bugünkü Orta Vadeli Programda, 2016 bütçesi perspektifi çok net olarak ortada. Emtia fiyatlarında ciddi bir düşüş söz konusu. Eğer küresel ekonomide baz senaryomuz, daha doğrusu, IMF'nin, Dünya Bankasının şu anda öngördükleri senaryo gerçekleşirse, emtia fiyatları düşük seyretmeye muhtemelen devam edecek. Yani güçlü bir yükseliş trendine en azından girmesi beklenmiyor. Dolayısıyla aşağı yönlü buradan destek alınabilir diye düşünüyoruz. Burada en önemli konu tabii ki yapısal reformlar. Özellikle verimliliği artıracak, üretilen ürünlerin birim maliyetlerini aşağıya çekecek reformlar ön plana çıkıyor."

Gıda Komitesi'ne ilişkin bir soruya karşılık da Şimşek, Komite'yi kesinlikle daha işlevsel hale getireceklerini söyledi.

Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüştüklerini, bu alandaki çalışmaların yakında kendilerine sunulacağını, daha güçlü bir şekilde adım atacaklarını ifade etti.

Üretim paketine yönelik bir soru üzerine de bugüne kadar bölgesel teşvik sisteminin uygulandığını hatırlatan Şimşek, yüksek teknolojiye de 5'inci bölge teşviğinin uygulandığını belirtti. Şimşek, "Biz şimdi OECD sınıflandırmasını baz alarak bu çerçevede acaba orta-yüksek teknolojiyi de yine daha güçlü bir şekilde destekleyebilir miyiz? Bir parçası bu. Bir çok diğer boyutu var ama bu çalışmalar belli bir noktaya geldikten sonra Ar-Ge'de olduğu gibi paylaşmanın daha doğru olacağı kanısındayım" ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.