Kocaeli'de Bildiriye İmza Atan 21 Akademisyene Gözaltı

Kocaeli 15.01.2016 - 09:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kocaeli'de Bildiriye İmza Atan 21 Akademisyene Gözaltı

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle KOÜ'de görevli 21 akademisyen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı, 19'u gözaltına alındı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından dolayı bildiriye imza atan 21 akademisyen hakkında gözaltı kararı alındı. Polis ekipleri, akademisyenlerden 19'unu gözaltına aldı, 2 akademisyen hakkında da gözaltı işlemlerin devam ettiği öğrenildi. İŞTE GÖZALTINA ALINAN AKADEMİSYENLER Adem Yeşilyurt, Ar. Gör., Kocaeli Üniversitesi  Aynur Özuğurlu, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi  Burcu Yakut ­Çakar, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi Derya Keskin, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi  Gül Köksal, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi Güven Bakırezer, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi Hakan Koçak, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi Hülya Kendir, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi Kuvvet Lordoğlu, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi  Mehmet Cengiz Erçin, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi  Mehmet Rauf Kesici, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi Mehmet Ruhi Demiray, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi Nilay Etiler, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi  Onur Hamzaoğlu, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi  Özlem Özkan, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi  Ümit Biçer, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi Veli Deniz, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi  Yücel Demirer, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi Zelal Ekinci, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ, İMZACI AKADEMİSYENLERİ İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi, bir süre önce bir bildiri yayınlamış, bu bildiri tepki çekmişti. Kocaeli Üniversitesi, bildiriye imza atan 1128 akademisyen arasında yer alan akademisyenleri için soruşturma başlatmıştı. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü de önceki gün yaptığı açıklamada barış talep eden akademisyenlerle ilgili "Gereği yapılacak" ifadelerini kullanmıştı. Üniversiteden soruşturma açılmasıyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denilmişti: "11 Ocak 2016 tarihinde, çeşitli üniversitelere mensup bir grup akademisyen tarafından yayınlanan bildiri tüm yurtta olduğu gibi Üniversitemizde de büyük infiale sebep olmuştur. Devletimizin birliği ve bekası için güvenlik güçleri tarafından Vatan toprağında teröre karşı verilen kahramanca mücadeleyi; bu uğurda dökülen şehit kanlarını hiçe sayarak 'katliam ve kıyım' olarak nitelendirmek demokratik hak ve özgürlük kavramı ile asla bağdaşmamaktadır. Terörün her türlüsünün karşısında yılmadan duran Kocaeli Üniversitesi, bazı akademisyenlerin bu yaklaşımını teröre destek olarak görmekte ve yayımlanan bildiriyi şiddetle kınamaktadır. Bu bağlamda kurumumuzdaki ilgili kişiler hakkında Rektörlüğümüzce idari soruşturma süreci başlatılmış olup, kamuoyuna saygıyla duyurulur." İMZACI AKADEMİSYENLERİN EVİNE BASKIN Bolu'da akademisyenlerin imzaladığı 'Barış bildirisi'nde isimleri olduğu gerekçesiyle bu sabah 06:30'da Barış Kılıçbay, Ülkü Güney ve Dç. Selime Güzelsarı'nın evinde 'terör' suçundan arama yapıldığı belirtildi
"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle KOÜ'de görevli 21 akademisyen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı, 19'u gözaltına alındı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından dolayı bildiriye imza atan 21 akademisyen hakkında gözaltı kararı alındı.

Polis ekipleri, akademisyenlerden 19'unu gözaltına aldı, 2 akademisyen hakkında da gözaltı işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

İŞTE GÖZALTINA ALINAN AKADEMİSYENLER

Adem Yeşilyurt, Ar. Gör., Kocaeli Üniversitesi
 Aynur Özuğurlu, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
 Burcu Yakut ­Çakar, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Derya Keskin, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
 Gül Köksal, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Güven Bakırezer, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Hakan Koçak, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Hülya Kendir, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Kuvvet Lordoğlu, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi
 Mehmet Cengiz Erçin, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi
 Mehmet Rauf Kesici, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Mehmet Ruhi Demiray, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Nilay Etiler, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi
 Onur Hamzaoğlu, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi
 Özlem Özkan, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
 Ümit Biçer, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Veli Deniz, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi
 Yücel Demirer, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi
Zelal Ekinci, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ, İMZACI AKADEMİSYENLERİ İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi, bir süre önce bir bildiri yayınlamış, bu bildiri tepki çekmişti. Kocaeli Üniversitesi, bildiriye imza atan 1128 akademisyen arasında yer alan akademisyenleri için soruşturma başlatmıştı. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü de önceki gün yaptığı açıklamada barış talep eden akademisyenlerle ilgili "Gereği yapılacak" ifadelerini kullanmıştı.

Üniversiteden soruşturma açılmasıyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

"11 Ocak 2016 tarihinde, çeşitli üniversitelere mensup bir grup akademisyen tarafından yayınlanan bildiri tüm yurtta olduğu gibi Üniversitemizde de büyük infiale sebep olmuştur. Devletimizin birliği ve bekası için güvenlik güçleri tarafından Vatan toprağında teröre karşı verilen kahramanca mücadeleyi; bu uğurda dökülen şehit kanlarını hiçe sayarak 'katliam ve kıyım' olarak nitelendirmek demokratik hak ve özgürlük kavramı ile asla bağdaşmamaktadır.

Terörün her türlüsünün karşısında yılmadan duran Kocaeli Üniversitesi, bazı akademisyenlerin bu yaklaşımını teröre destek olarak görmekte ve yayımlanan bildiriyi şiddetle kınamaktadır. Bu bağlamda kurumumuzdaki ilgili kişiler hakkında Rektörlüğümüzce idari soruşturma süreci başlatılmış olup, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İMZACI AKADEMİSYENLERİN EVİNE BASKIN

Bolu'da akademisyenlerin imzaladığı 'Barış bildirisi'nde isimleri olduğu gerekçesiyle bu sabah 06:30'da Barış Kılıçbay, Ülkü Güney ve Dç. Selime Güzelsarı'nın evinde 'terör' suçundan arama yapıldığı belirtildi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.