AKAR: VATANDAŞIN CEBİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN!

Kocaeli 20.01.2016 - 15:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

AKAR: VATANDAŞIN CEBİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar HGS kullanan, trafik sigortası yaptıranın cebinden elinizi çekin" dedi.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)'nin baştan yanlış uygulamaya konulduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, "Verdiğiniz kurum yanlış kurum çünkü OGS gibi çift taraflı konuşan, vatandaşı uyaran bir sistem varken HGS gibi ucu açık bir sistemi test etmeden getirmeniz yanlış. Bunun analizini yapanlar da dünyadan bir haberi olmayan insanlar. Bir TIR'ın çekicisinin ve dorsesinin farklı plakalara sahip olduğunu bilmeyen insanlar bunun analizini yaptılar ve Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce dünyayı yeniden keşfetmiş gibi, 14 milyon dolar harcayarak bu sistemi getirdiler. Bu sistemin yanlışlığı 2013 verilerine baktığımızda çok açık ortaya çıkıyor çünkü 10 milyon kaçak geçiş vardı 2013 yılında, 10 milyon. Düşünebiliyor musunuz, bir sistem kuruyorsunuz 10 milyon. Aslında kaçak geçiş değildi bunlar, kaçak geçiş değildi, neydi? Sistemin alt yapısının hazır olmamasıydı, yanlış bir sistemin kurgulanmasıydı. Faturayı vatandaşa kestiler" dedi.   1 MİLYON 762 BİN TEBLİGAT, 1 MİLYAR 162 MİLYON TL CEZA HGS’nin 14 milyon dolar yatırım yapılarak getirildiğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Akar, sistemdeki yazılım ve donanım hatalarının bedelinin vatandaşa kesildiğinin altını çizerek, "Sadece 2013 yılında 10 milyon araca 1 milyar 162 milyon cezanın kesilmiş, 2014 ve 2015 yıllarında 4 seçimin olması nedeni ile 1 milyon 752 bin tebligat PTT de bekletiliyor ve şimdi cezalar vatandaşa gönderiliyor" dedi.   TRAFİK SİGORTASI ZAMLARI VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARDI Zorunlu Trafik Sigortası zamlarına da değinen Akar, "2008'de 28 sigorta şirketine verdiniz trafik sigortasını. Haziran ayında bir yönetmelik değişikliği yaptınız, trafik sigortası yapan şirketler 'Maliyetleri karşılayamıyoruz' dediler, 8 kat, 9 kat zam yaptılar. 300 liraya trafik sigortası yaptıranlar 800 liraya, 900 liraya trafik sigortası yaptırmaya başladılar. Daha önce 200 lira, 300 lira ödeyen vatandaşlarımız şimdi 900 lira ödüyor. Bugün, vatandaşlar araçlarının trafik sigortalarını ödeyemiyorlar" şeklinde konuştu. Akar sözlerini, "Vatandaşlara nefes aldıralım, vatandaşlarımızın birçok sorunu var, gelin birlikte çözelim, sayın bakan ben konuyu gündeme getirdikten sonra düzenleme şart diyor ancak uygulama da bunu göremiyoruz hiç kıvırmayın konuya ilişkin verdiğim kanun tekliflerini biran önce yasalaştıralım" diyerek bitirdi.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar HGS kullanan, trafik sigortası yaptıranın cebinden elinizi çekin" dedi.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)'nin baştan yanlış uygulamaya konulduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, "Verdiğiniz kurum yanlış kurum çünkü OGS gibi çift taraflı konuşan, vatandaşı uyaran bir sistem varken HGS gibi ucu açık bir sistemi test etmeden getirmeniz yanlış. Bunun analizini yapanlar da dünyadan bir haberi olmayan insanlar. Bir TIR'ın çekicisinin ve dorsesinin farklı plakalara sahip olduğunu bilmeyen insanlar bunun analizini yaptılar ve Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce dünyayı yeniden keşfetmiş gibi, 14 milyon dolar harcayarak bu sistemi getirdiler. Bu sistemin yanlışlığı 2013 verilerine baktığımızda çok açık ortaya çıkıyor çünkü 10 milyon kaçak geçiş vardı 2013 yılında, 10 milyon. Düşünebiliyor musunuz, bir sistem kuruyorsunuz 10 milyon. Aslında kaçak geçiş değildi bunlar, kaçak geçiş değildi, neydi? Sistemin alt yapısının hazır olmamasıydı, yanlış bir sistemin kurgulanmasıydı. Faturayı vatandaşa kestiler" dedi.

 

1 MİLYON 762 BİN TEBLİGAT, 1 MİLYAR 162 MİLYON TL CEZA

HGS’nin 14 milyon dolar yatırım yapılarak getirildiğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Akar, sistemdeki yazılım ve donanım hatalarının bedelinin vatandaşa kesildiğinin altını çizerek, "Sadece 2013 yılında 10 milyon araca 1 milyar 162 milyon cezanın kesilmiş, 2014 ve 2015 yıllarında 4 seçimin olması nedeni ile 1 milyon 752 bin tebligat PTT de bekletiliyor ve şimdi cezalar vatandaşa gönderiliyor" dedi.

 

TRAFİK SİGORTASI ZAMLARI VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARDI

Zorunlu Trafik Sigortası zamlarına da değinen Akar, "2008'de 28 sigorta şirketine verdiniz trafik sigortasını. Haziran ayında bir yönetmelik değişikliği yaptınız, trafik sigortası yapan şirketler 'Maliyetleri karşılayamıyoruz' dediler, 8 kat, 9 kat zam yaptılar. 300 liraya trafik sigortası yaptıranlar 800 liraya, 900 liraya trafik sigortası yaptırmaya başladılar. Daha önce 200 lira, 300 lira ödeyen vatandaşlarımız şimdi 900 lira ödüyor. Bugün, vatandaşlar araçlarının trafik sigortalarını ödeyemiyorlar" şeklinde konuştu.

Akar sözlerini, "Vatandaşlara nefes aldıralım, vatandaşlarımızın birçok sorunu var, gelin birlikte çözelim, sayın bakan ben konuyu gündeme getirdikten sonra düzenleme şart diyor ancak uygulama da bunu göremiyoruz hiç kıvırmayın konuya ilişkin verdiğim kanun tekliflerini biran önce yasalaştıralım" diyerek bitirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.