41 GENÇ İLK ADIMI kendini tanımakla attı!

Gebze 28.01.2016 - 10:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

41 GENÇ İLK ADIMI kendini tanımakla attı!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in gençlik projesi 41 Genç 41 Gelecek Liderlik eğitimin 2. dönem katılımcı gençleri işe ‘kendini tanımak’la başladı.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in gençlere yönelik liderlik projesi 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimlerinin ikinci dönem katılımcısı gençler ilk adımı kendini tanımakla attı. Gebze Belediyesi ile İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen 41 Genç 41 Gelecek Liderlik projesi kapsamında ilk olarak Şehir Üniversitesi’ne konuk olan katılımcı gençler ‘Kendini Tanıma ve Farkındalık Yaratma’ seminerine katıldı. İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Abdülhamid Kızıl ve Yrd. Doç. Dr. Elif Çelebi sohbet havasında geçen derste gençlerle kendini tanımanın önemini konuştu. BAŞARININ SIRRI KENDİNİ TANIMAKTA GİZLİ Lider olmanın, insanı önce kendini tanımasından geçtiğine değinen Psikolog Elif Çelik, her insanın farklı olduğunu ve farklı yanlarını keşfetmesinin geleceği için hayati değer taşıdığına değindi. Çelik, “Çevrenizde gözlemler yapıyorsunuz. Ailenizden, arkadaşlarınızdan, akrabalarınızdan herkes aynı mı? Aynı IQ seviyesine mi sahip? Tabi ki hayır. Herkesin özellikleri, düşünce yapısı, görüşü farklı bu yüzden insanın hayatta başarılı olmasının temeli kendini tanımaktan geçer” dedi. TARİH DOĞRU DÜŞÜNMEYİ ÖĞRETİYOR Tarihin sadece rakamlardan oluşan bir geçmiş olmadığını, gelecek yaşamımızı yönlendiren dersler çıkarılacak bir ilim olduğunu söyleyen Tarihçi Abdülhamid Kızıl, “Tarih aslında, geçmiş hakkında doğru düşünmeyi öğreten bir bilim. Bu öğrendiklerimizi gelecek yaşamımızda doğru kararlar vermek için kullanmakta bizim elimizde” şeklinde konuştu. Katılımcı öğrenciler, dolu dolu geçen bir günün ardından Gebze’ye döndü.
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in gençlik projesi 41 Genç 41 Gelecek Liderlik eğitimin 2. dönem katılımcı gençleri işe ‘kendini tanımak’la başladı.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in gençlere yönelik liderlik projesi 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimlerinin ikinci dönem katılımcısı gençler ilk adımı kendini tanımakla attı. Gebze Belediyesi ile İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen 41 Genç 41 Gelecek Liderlik projesi kapsamında ilk olarak Şehir Üniversitesi’ne konuk olan katılımcı gençler ‘Kendini Tanıma ve Farkındalık Yaratma’ seminerine katıldı. İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Abdülhamid Kızıl ve Yrd. Doç. Dr. Elif Çelebi sohbet havasında geçen derste gençlerle kendini tanımanın önemini konuştu.

BAŞARININ SIRRI KENDİNİ TANIMAKTA GİZLİ

Lider olmanın, insanı önce kendini tanımasından geçtiğine değinen Psikolog Elif Çelik, her insanın farklı olduğunu ve farklı yanlarını keşfetmesinin geleceği için hayati değer taşıdığına değindi. Çelik, “Çevrenizde gözlemler yapıyorsunuz. Ailenizden, arkadaşlarınızdan, akrabalarınızdan herkes aynı mı? Aynı IQ seviyesine mi sahip? Tabi ki hayır. Herkesin özellikleri, düşünce yapısı, görüşü farklı bu yüzden insanın hayatta başarılı olmasının temeli kendini tanımaktan geçer” dedi.

TARİH DOĞRU DÜŞÜNMEYİ ÖĞRETİYOR

Tarihin sadece rakamlardan oluşan bir geçmiş olmadığını, gelecek yaşamımızı yönlendiren dersler çıkarılacak bir ilim olduğunu söyleyen Tarihçi Abdülhamid Kızıl, “Tarih aslında, geçmiş hakkında doğru düşünmeyi öğreten bir bilim. Bu öğrendiklerimizi gelecek yaşamımızda doğru kararlar vermek için kullanmakta bizim elimizde” şeklinde konuştu. Katılımcı öğrenciler, dolu dolu geçen bir günün ardından Gebze’ye döndü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.