ÇAYIROVA’NIN NÜFUSU ARTTI

Çayırova 01.02.2016 - 11:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ÇAYIROVA’NIN NÜFUSU ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı son nüfus sayım sonuçlarına göre Çayırova’nın nüfusu 117 bin 217 olarak gerçekleşti. Nüfusun 60.111’i erkek, 57.119’u kadınlardan oluştu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı son nüfus sayım sonuçlarına göre Çayırova’nın nüfusu 117 bin 217 olarak gerçekleşti. Nüfusun 60.111’i erkek, 57.119’u kadınlardan oluştu. Yüzde olarak ifade edecek olursak ilçenin % 51.28’i erkek, % 48.72’si kadınlara tekabül ediyor. Yine aynı sayım sonuçlarına göre Türkiye’nin nüfusu 78 milyon 741 bin 53. Başkan Demirci Nüfus Artışını Değerlendirdi Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Çayırova belediye başkanı Şevki Demirci Çayırova’nın yıllık % 6.5 civarındaki artış hızıyla ülke genelinin 3 katı oranında arttığını, ilçeye hem göç hem de doğumla birlikte her yıl 10 bine yakın nüfus eklendiğini açıkladı. Demirci: “Çayırova’nın Avrupa’yı Anadolu’ya bağlayan demiryolu, D-100 ve Tem otoyollarından oluşan ana ulaşım arteri üzerinde olması, hava limanının yanı başında olması, pazara, hammadde ve işgücüne yakın eşsiz konumu onu sanayi için bir çekim noktası, cazibe merkezi haline getirdi. Organize Sanayi Bölgeleriyle, Bankacılık Üsleriyle, Lojistik Merkezleriyle öne çıkan Çayırova, ülkenin her yerinden yoğun göç almaktadır. Yoğun nüfus artışının iyi yönetilmesi, kentleşme sorunlarına yol açmaması için yerel yönetimlere önemli görevler düşüyor. Kaçınılmaz olarak büyüyecek olan ilçemizin nitelikli konut alanları, sosyal yaşam alanlarıyla, parklarıyla kontrollü ve planlı şekilde yol alması önem arzediyor. Biz de bu bakış açısıyla uzun vadeli planlamalar yapıyoruz. Bir yandan dev ulaşım projelerini hayata geçirirken diğer yandan Kent Meydanı, Kent Park, Kültür Merkezi, 300 yataklı Devlet Hastanesi, Olimpik Yüzme Havuzu, Semt Konakları, Okullar, Sosyal Tesis, Çağdaşkent Mesire Alanı, Terminal, Küçük Sanayi Sitesi gibi ilçeye sınıf atlatacak projeleri gerçekleştiriyoruz.” Demirci, hızlı nüfus artışının şehrin ihtiyaçlarını katladığını, buna paralel belediyecilik hizmetlerini de en azından aynı oranda artırmak gerektiğini, aldıkları gelir artırıcı ve tasarruf sağlayıcı tedbirlerle bütçe disiplini sağlayarak bunun altından kalktıklarını söyledi. Yoğun göçün ilçede hareketli bir nüfus yapısı oluşturduğunu, bunun kentlilik bilinci oluşmasında sorunlar ortaya çıkardığını aktaran Demirci, kent siluetine ekleyecekleri sosyal yaşam alanlarıyla, modern parklar ve kültürel merkezlerle, farklı dokuya sahip insanların birlikte yaşama kültürü edinmelerine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Demirci, Çayırovalıların yaşadıkları ilçeyi sevmeleri sahiplenmeleri ve aidiyet hissiyle bağlanmalarının en büyük arzuları olduğunu sözlerine ekledi.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı son nüfus sayım sonuçlarına göre Çayırova’nın nüfusu 117 bin 217 olarak gerçekleşti. Nüfusun 60.111’i erkek, 57.119’u kadınlardan oluştu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı son nüfus sayım sonuçlarına göre Çayırova’nın nüfusu 117 bin 217 olarak gerçekleşti. Nüfusun 60.111’i erkek, 57.119’u kadınlardan oluştu. Yüzde olarak ifade edecek olursak ilçenin % 51.28’i erkek, % 48.72’si kadınlara tekabül ediyor. Yine aynı sayım sonuçlarına göre Türkiye’nin nüfusu 78 milyon 741 bin 53.

Başkan Demirci Nüfus Artışını Değerlendirdi

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Çayırova belediye başkanı Şevki Demirci Çayırova’nın yıllık % 6.5 civarındaki artış hızıyla ülke genelinin 3 katı oranında arttığını, ilçeye hem göç hem de doğumla birlikte her yıl 10 bine yakın nüfus eklendiğini açıkladı.

Demirci: “Çayırova’nın Avrupa’yı Anadolu’ya bağlayan demiryolu, D-100 ve Tem otoyollarından oluşan ana ulaşım arteri üzerinde olması, hava limanının yanı başında olması, pazara, hammadde ve işgücüne yakın eşsiz konumu onu sanayi için bir çekim noktası, cazibe merkezi haline getirdi. Organize Sanayi Bölgeleriyle, Bankacılık Üsleriyle, Lojistik Merkezleriyle öne çıkan Çayırova, ülkenin her yerinden yoğun göç almaktadır. Yoğun nüfus artışının iyi yönetilmesi, kentleşme sorunlarına yol açmaması için yerel yönetimlere önemli görevler düşüyor. Kaçınılmaz olarak büyüyecek olan ilçemizin nitelikli konut alanları, sosyal yaşam alanlarıyla, parklarıyla kontrollü ve planlı şekilde yol alması önem arzediyor. Biz de bu bakış açısıyla uzun vadeli planlamalar yapıyoruz. Bir yandan dev ulaşım projelerini hayata geçirirken diğer yandan Kent Meydanı, Kent Park, Kültür Merkezi, 300 yataklı Devlet Hastanesi, Olimpik Yüzme Havuzu, Semt Konakları, Okullar, Sosyal Tesis, Çağdaşkent Mesire Alanı, Terminal, Küçük Sanayi Sitesi gibi ilçeye sınıf atlatacak projeleri gerçekleştiriyoruz.”

Demirci, hızlı nüfus artışının şehrin ihtiyaçlarını katladığını, buna paralel belediyecilik hizmetlerini de en azından aynı oranda artırmak gerektiğini, aldıkları gelir artırıcı ve tasarruf sağlayıcı tedbirlerle bütçe disiplini sağlayarak bunun altından kalktıklarını söyledi. Yoğun göçün ilçede hareketli bir nüfus yapısı oluşturduğunu, bunun kentlilik bilinci oluşmasında sorunlar ortaya çıkardığını aktaran Demirci, kent siluetine ekleyecekleri sosyal yaşam alanlarıyla, modern parklar ve kültürel merkezlerle, farklı dokuya sahip insanların birlikte yaşama kültürü edinmelerine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Demirci, Çayırovalıların yaşadıkları ilçeyi sevmeleri sahiplenmeleri ve aidiyet hissiyle bağlanmalarının en büyük arzuları olduğunu sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.