1969 doğumluya 65 yaş üzeri ücretsiz kart

Kocaeli 02.02.2016 - 09:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

1969 doğumluya 65 yaş üzeri ücretsiz kart

Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılının Mart ayında uygulamaya koyduğu 65 yaş üzeri ücretsiz seyahat düzenlemesi ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre 1969 doğumlu bir vatandaşa 65 yaş üzeri ücretsiz seyahat kartı, 1988 doğumlu bir vatandaşa da 60 yaş üzeri indirimli seyahat kartı verildi

Toplu ulaşımda 65 yaş ve üzeri (1949 ve daha öncesi doğumlu) vatandaşların ücretsiz seyahat talepleri 2014 yılının Mart ayında uygulamaya koyulmuştu. Daha önce kent kartla toplu ulaşımdan indirimli olarak yararlanan söz konusu yaş sınırı ve üzerindeki vatandaşlar şehir içi toplu taşımadan ücretsiz olarak faydalanmaya başlamıştı. Böylece 65 yaş ve üstü vatandaşlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve özel halk otobüslerine de ücret ödemeden seyahat etmeye başlamışlardı. SAHTE Mİ, GERÇEK Mİ? 6495 sayılı kanunun 88. maddesine göre sadece 65 yaş ve üstü vatandaşlara verilmesi gerek ücretsiz seyahat kartlarıyla ilgili ilginç bir iddia atıldı ortaya. İsmini açıklamak istemeyen bir otobüs şoförü 1969 doğumlu bir vatandaşa ücretsiz seyahat kartı verildiğini iddia etti. Fotoğrafı kendisinin çektiğini söyleyen şoför, "emeğimiz çalınıyor" diyerek isyan etti. Öte yandan 1988 doğumlu bir vatandaşa da 60 yaş üzeri indirimli seyahat kartı verildiği iddia edildi. Ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarının gerçek olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. EMEĞİMİZ ÇALIŞINIYOR Gazetemize konuşan C.T isimli İzmit-Körfez hattında çalışan şoför, "Bu kartlar büyükşehir Belediyesi'nin vermiş olduğu ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarıdır.  Kartlarda da görüldüğü gibi erkek olan 47 yaşındadır ve ücretsiz kart verilmiştir. Bayan olan ise 27 yaşındadır ve indirimli kart verilmiştir. Bu kartlar haksiz yere alınmıştır ve kim, nasıl kimlere veriliyor belli değil. Burada biz özel halk otobüsçüleri olarak mağdur durumdayız. Emeğimiz çalınıyor" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılının Mart ayında uygulamaya koyduğu 65 yaş üzeri ücretsiz seyahat düzenlemesi ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre 1969 doğumlu bir vatandaşa 65 yaş üzeri ücretsiz seyahat kartı, 1988 doğumlu bir vatandaşa da 60 yaş üzeri indirimli seyahat kartı verildi

Toplu ulaşımda 65 yaş ve üzeri (1949 ve daha öncesi doğumlu) vatandaşların ücretsiz seyahat talepleri 2014 yılının Mart ayında uygulamaya koyulmuştu. Daha önce kent kartla toplu ulaşımdan indirimli olarak yararlanan söz konusu yaş sınırı ve üzerindeki vatandaşlar şehir içi toplu taşımadan ücretsiz olarak faydalanmaya başlamıştı. Böylece 65 yaş ve üstü vatandaşlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve özel halk otobüslerine de ücret ödemeden seyahat etmeye başlamışlardı.


SAHTE Mİ, GERÇEK Mİ?
6495 sayılı kanunun 88. maddesine göre sadece 65 yaş ve üstü vatandaşlara verilmesi gerek ücretsiz seyahat kartlarıyla ilgili ilginç bir iddia atıldı ortaya. İsmini açıklamak istemeyen bir otobüs şoförü 1969 doğumlu bir vatandaşa ücretsiz seyahat kartı verildiğini iddia etti. Fotoğrafı kendisinin çektiğini söyleyen şoför, "emeğimiz çalınıyor" diyerek isyan etti. Öte yandan 1988 doğumlu bir vatandaşa da 60 yaş üzeri indirimli seyahat kartı verildiği iddia edildi. Ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarının gerçek olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.


EMEĞİMİZ ÇALIŞINIYOR
Gazetemize konuşan C.T isimli İzmit-Körfez hattında çalışan şoför, "Bu kartlar büyükşehir Belediyesi'nin vermiş olduğu ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarıdır.  Kartlarda da görüldüğü gibi erkek olan 47 yaşındadır ve ücretsiz kart verilmiştir. Bayan olan ise 27 yaşındadır ve indirimli kart verilmiştir. Bu kartlar haksiz yere alınmıştır ve kim, nasıl kimlere veriliyor belli değil. Burada biz özel halk otobüsçüleri olarak mağdur durumdayız. Emeğimiz çalınıyor" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.