Dilovası Belediyesinden "Prostat Hastalıkları ve Tedavisi" Konferansı

Dilovası 15.02.2016 - 11:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Dilovası Belediyesinden "Prostat Hastalıkları ve Tedavisi" Konferansı

Dilovası Belediyesi, halkı bilgilendirme konferanslarına Özel Konak Hastanesinin başarılı hekimleriyle devam ettiriyor.

Dilovası Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta " Prostat hastalıkları ve Tedavisi " konulu düzenlenen konferansı Opr. Dr. Cem Pelevan geniş bir şekilde sundu. Dilovası Belediyesi Kültür Merkezindeki halkı bilglendirme konferansına Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Polat, belediyedeki birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Özel Konak Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Cem Pehlevan tarafından "Prostat Hastalıkları ve Tedavisi" konulu konferans verildi. Opr. Dr. Pehlevan, leğen kemiği içerisinde yer alan prostatın, selim veya habis tümörleri ile en çok hastalanan erkek organı olduğuna dikkati çekti. "Benign prostat hiperplazi (BPH) dediğimiz iyi huylu prostat büyümesi erkeklerde en sık görülen iyi huylu tümördür" diyen Opr. Dr. Cem Pehlevan rahatsızlığın 51 - 60 yaş arası erkeklerin yüzde 50'sinde görüldüğünü söyledi. Prostatta genetik eğilim olabileceğinin altını çizen Opr. Dr. Pehlevan, "Bu rahatsızlığı bulunan birinci dereceden erkek akrabası olanlarda 4 kat fazla risk vardır" dedi. Hafif semptomlu olanlara dikkatli gözlem ve kontrol, orta semptomlu olanlara medikal (ilaç) tedavisi, ağır semptomlu olanlara cerrahi tedavi yöntemi düşünülür" şeklinde konuştu. Opr. Dr. Cem Pehlevan  sunumunun ardından katılımcıların sorularını cevapladı. 
Dilovası Belediyesi, halkı bilgilendirme konferanslarına Özel Konak Hastanesinin başarılı hekimleriyle devam ettiriyor.

Dilovası Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta " Prostat hastalıkları ve Tedavisi " konulu düzenlenen konferansı Opr. Dr. Cem Pelevan geniş bir şekilde sundu. Dilovası Belediyesi Kültür Merkezindeki halkı bilglendirme konferansına Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Polat, belediyedeki birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Özel Konak Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Cem Pehlevan tarafından "Prostat Hastalıkları ve Tedavisi" konulu konferans verildi. Opr. Dr. Pehlevan, leğen kemiği içerisinde yer alan prostatın, selim veya habis tümörleri ile en çok hastalanan erkek organı olduğuna dikkati çekti. "Benign prostat hiperplazi (BPH) dediğimiz iyi huylu prostat büyümesi erkeklerde en sık görülen iyi huylu tümördür" diyen Opr. Dr. Cem Pehlevan rahatsızlığın 51 - 60 yaş arası erkeklerin yüzde 50'sinde görüldüğünü söyledi. Prostatta genetik eğilim olabileceğinin altını çizen Opr. Dr. Pehlevan, "Bu rahatsızlığı bulunan birinci dereceden erkek akrabası olanlarda 4 kat fazla risk vardır" dedi.

Hafif semptomlu olanlara dikkatli gözlem ve kontrol, orta semptomlu olanlara medikal (ilaç) tedavisi, ağır semptomlu olanlara cerrahi tedavi yöntemi düşünülür" şeklinde konuştu. Opr. Dr. Cem Pehlevan  sunumunun ardından katılımcıların sorularını cevapladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.