“OSB’lere itfaiye teşkilatı kurulsun”

Kocaeli 18.02.2016 - 12:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

“OSB’lere itfaiye teşkilatı kurulsun”

Rafineri ve kükürt deposunda meydana gelen yangınlar sonrası konuya kayıtsız kalmayan CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar, OSB’lerin ortak katılımı ile İtfaiye Teşkilatı kurulması gerektiğini belirtti.

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar ülke ve kent sorunlarını Meclis de dile getirmeye devam ediyor. Rafineri ve kükürt deposunda meydana gelen yangınlar sonrası konuya kayıtsız kalmayan CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar, gerekli önlemlerin alınması için Meclisin Araştırma Komisyonu kurması gerektiğini belirterek gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için de kanun teklifi verdi.   İKİ TEKLİF BİRDEN Kocaeli de Gebze, Körfez gibi büyük sanayinin yoğun olduğu yerlerde sanayi yangınlarını söndürmeye yönelik itfaiye teşkilatının bulunmamasının hayati bir eksiklik olduğunu belirten Akar, Türkiye’nin en büyük ve en önemli petro-kimya tesisinin bulunduğu bir sanayi kentinde böyle bir riski göz ardı etmemek ve gerekli önlemleri biran önce almak gerektiğinin altını çizdi.   ÖNERGE VERDİ Geçmiş süreçte meydana gelen sanayi yangınlarını da anımsatan Akar, “Türkiye’deki kimya, otomotiv, metalürji ve boya sektörünün yaklaşık üçte birinin deprem kuşağı üzerinde bulunan Kocaeli’de olduğunu belirterek  bu bölge de gereken tedbirlerin alınması ve gerekli çalışmaların yapılması için meclis başkanlığına kanun teklifi ve araştırma önergesi verdi. OSB’LERE ÖZEL TEÇHİZAT Meclise verdiği tekliflerde bir araştırma komisyonunun kurulması gerektiğinin önemine değinen Akar,  vermiş olduğu kanun teklifiyle de;  OSB’lerde 9.6.1958 tarihli ve 7126 sayılı Sivil Savunma Kanunu’nun ek 9’uncu maddesi ve diğer ilgili mevzuata uygun olarak, kimyasal madde üreten- dağıtan-stoklayan, yanıcı-patlayıcı hammaddeyi bünyesinde barındıran birden fazla OSB’nin yerleşik olduğu illerde, bünyesinde yangın söndürme uçağı ve helikopter bulundurabilecek yeterliliğe sahip özel teçhizat kapasiteli İtfaiye Teşkilatı’nın OSB’lerin ortak katılımı ile kurulması gerektiğini belirtti.
Rafineri ve kükürt deposunda meydana gelen yangınlar sonrası konuya kayıtsız kalmayan CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar, OSB’lerin ortak katılımı ile İtfaiye Teşkilatı kurulması gerektiğini belirtti.

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar ülke ve kent sorunlarını Meclis de dile getirmeye devam ediyor. Rafineri ve kükürt deposunda meydana gelen yangınlar sonrası konuya kayıtsız kalmayan CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar, gerekli önlemlerin alınması için Meclisin Araştırma Komisyonu kurması gerektiğini belirterek gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için de kanun teklifi verdi.

 

İKİ TEKLİF BİRDEN

Kocaeli de Gebze, Körfez gibi büyük sanayinin yoğun olduğu yerlerde sanayi yangınlarını söndürmeye yönelik itfaiye teşkilatının bulunmamasının hayati bir eksiklik olduğunu belirten Akar, Türkiye’nin en büyük ve en önemli petro-kimya tesisinin bulunduğu bir sanayi kentinde böyle bir riski göz ardı etmemek ve gerekli önlemleri biran önce almak gerektiğinin altını çizdi.

 

ÖNERGE VERDİ

Geçmiş süreçte meydana gelen sanayi yangınlarını da anımsatan Akar, “Türkiye’deki kimya, otomotiv, metalürji ve boya sektörünün yaklaşık üçte birinin deprem kuşağı üzerinde bulunan Kocaeli’de olduğunu belirterek  bu bölge de gereken tedbirlerin alınması ve gerekli çalışmaların yapılması için meclis başkanlığına kanun teklifi ve araştırma önergesi verdi.


OSB’LERE ÖZEL TEÇHİZAT

Meclise verdiği tekliflerde bir araştırma komisyonunun kurulması gerektiğinin önemine değinen Akar,  vermiş olduğu kanun teklifiyle de;  OSB’lerde 9.6.1958 tarihli ve 7126 sayılı Sivil Savunma Kanunu’nun ek 9’uncu maddesi ve diğer ilgili mevzuata uygun olarak, kimyasal madde üreten- dağıtan-stoklayan, yanıcı-patlayıcı hammaddeyi bünyesinde barındıran birden fazla OSB’nin yerleşik olduğu illerde, bünyesinde yangın söndürme uçağı ve helikopter bulundurabilecek yeterliliğe sahip özel teçhizat kapasiteli İtfaiye Teşkilatı’nın OSB’lerin ortak katılımı ile kurulması gerektiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.