ENGELLİ KIZA CİNSEL İSTİSMAR DAVASI ERTELENDİ

Gebze 15.03.2016 - 14:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ENGELLİ KIZA CİNSEL İSTİSMAR DAVASI ERTELENDİ

Gebze'de zihinsel engelli ve 18 yaşından küçük olan R.O.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen O.K., İ.Y. ve M.T.'nin yargılandığını dava 14 Haziran’a ertelendi.

Gebze'de zihinsel engelli ve 18 yaşından küçük olan R.O.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen O.K., İ.Y. ve M.T.'nin yargılandığını davanın üçüncü duruşması dün yapıldı. Gebze Beylikbağı Mahallesi'nde 12 Mart 2014 tarihinde zihinsel engelli ve 18 yaşından küçük olan R.O.'ye O.K., İ.Y. ve M.T.'nin cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. R.O.'nun ailesinin şikâyeti üzerine dava açıldı. Açılan davanın üçüncü duruşması dün Gebze Adliyesi 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davaya zihinsel engelli ve 18 yaşından küçük olan R.O. katılmazken ailesi ve sanıklar O.K. ve İ.Y.  ile avukatlar hazır bulundu. Duruşmada R.O.’nun yaşının tespiti için Gebze Fatih Devlet Hastanesi tarafından yapılan kemik testi raporu okundu. Raporda R.O.’nun 19 yaşında olduğu açıklandı. Ardından olayla ilgili olarak olayın yaşandığı iddia edilen yerde bir güvenlik kamerası olmadığı belirtildi. TUTUKLAMA TALEBİ YENİLENDİ Duruşmada ayrıca sanıklardan M.T.’nin telefonunda R.O. ile yapılan bir görüşmenin olmadığı açıklandı. R.O.’nun avukatı olarak söz alan Sezgin Uçar, “Kemik testi konusunda yapılan testin olayın oldu zamandan sonra yapılmıştır. Olay olduğu tarihte R.O. 18 yaşından küçüktü. Sanıklarla ilgili olarak tutuklama talebimizi yeniliyoruz.” dedi. Konuyla ilgili olarak sanık avukatları da, “Hangi eylemin hangi ruhsal bozukluğa neden olmuş. Bununla ilgili olarak rapor istiyoruz. Ayrıca müvekkillerimizin adli kontrolün kaldırılmasını talep ediyoruz.” Şeklinde görüş belirttiler. Mahkeme heyeti R.O.’nun yaşının tespiti ve hangi eylemin hangi ruhsa bozukluğa sebep olduğunun tespiti için R.O.’nun adli tıp kurumuna sevkine ve duruşmayı 14 Haziran 2016 tarihi saat 11.00’a görüşülmesine karar verdi. 
Gebze'de zihinsel engelli ve 18 yaşından küçük olan R.O.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen O.K., İ.Y. ve M.T.'nin yargılandığını dava 14 Haziran’a ertelendi.

Gebze'de zihinsel engelli ve 18 yaşından küçük olan R.O.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen O.K., İ.Y. ve M.T.'nin yargılandığını davanın üçüncü duruşması dün yapıldı. Gebze Beylikbağı Mahallesi'nde 12 Mart 2014 tarihinde zihinsel engelli ve 18 yaşından küçük olan R.O.'ye O.K., İ.Y. ve M.T.'nin cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. R.O.'nun ailesinin şikâyeti üzerine dava açıldı. Açılan davanın üçüncü duruşması dün Gebze Adliyesi 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davaya zihinsel engelli ve 18 yaşından küçük olan R.O. katılmazken ailesi ve sanıklar O.K. ve İ.Y.  ile avukatlar hazır bulundu. Duruşmada R.O.’nun yaşının tespiti için Gebze Fatih Devlet Hastanesi tarafından yapılan kemik testi raporu okundu. Raporda R.O.’nun 19 yaşında olduğu açıklandı. Ardından olayla ilgili olarak olayın yaşandığı iddia edilen yerde bir güvenlik kamerası olmadığı belirtildi.

TUTUKLAMA TALEBİ YENİLENDİ

Duruşmada ayrıca sanıklardan M.T.’nin telefonunda R.O. ile yapılan bir görüşmenin olmadığı açıklandı. R.O.’nun avukatı olarak söz alan Sezgin Uçar, “Kemik testi konusunda yapılan testin olayın oldu zamandan sonra yapılmıştır. Olay olduğu tarihte R.O. 18 yaşından küçüktü. Sanıklarla ilgili olarak tutuklama talebimizi yeniliyoruz.” dedi. Konuyla ilgili olarak sanık avukatları da, “Hangi eylemin hangi ruhsal bozukluğa neden olmuş. Bununla ilgili olarak rapor istiyoruz. Ayrıca müvekkillerimizin adli kontrolün kaldırılmasını talep ediyoruz.” Şeklinde görüş belirttiler. Mahkeme heyeti R.O.’nun yaşının tespiti ve hangi eylemin hangi ruhsa bozukluğa sebep olduğunun tespiti için R.O.’nun adli tıp kurumuna sevkine ve duruşmayı 14 Haziran 2016 tarihi saat 11.00’a görüşülmesine karar verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.