Kocaeli’de drone ve multikopter kullanımı yasaklandı

Kocaeli 14.04.2016 - 09:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kocaeli’de drone ve multikopter kullanımı yasaklandı

Kocaeli Valiliği, izin almadan drone ve multikopter tarzı araçların kullanımını yasaklad

Kocaeli Valiliği’nde yapılan açıklama ile drone ve multikopter tarzı insansız hava araçlarının kullanımı yasaklandı.Gerekçe olarak "terör örgütlerinin keşif yaptığı" iddiasının gösterildiği açıklamada şöyle denildi:   "Ülke genelinde terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarda, birçok terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, barındıkları yerlerde yapılan aramalarda patlayıcı madde, silah, mühimmat, drone ele geçirilmiştir. Terör örgütlerinin insansız hava araçları ve benzerlerini bombalı saldırı ve keşif amaçlı eylemlerde kullanabilmek amacıyla bulundurdukları ve kullandıkları anlaşılmıştır. Bu kapsamda, ilimizde ülke güvenliği ve ekonomisi için önemli ve stratejik tesislerin yaygın ve çok olması, kamu güvenliğinin ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin tam ve etkin olarak sağlanabilmesi amacıyla Kocaeli ili sınırları içinde kişi ve kurumlar tarafından her ne suretle olursa olsun ikinci bir emre kadar, Valiliğimizden izin alınmaksızın drone ve multikopter ve benzeri insansız hava araçlarının kullanılması, uçurulması yasaklanmıştır"   Karara uymayanlar hakkında Kabahatlar Kanunu’na göre ceza verileceği bildirildi.  
Kocaeli Valiliği, izin almadan drone ve multikopter tarzı araçların kullanımını yasaklad

Kocaeli Valiliği’nde yapılan açıklama ile drone ve multikopter tarzı insansız hava araçlarının kullanımı yasaklandı.Gerekçe olarak "terör örgütlerinin keşif yaptığı" iddiasının gösterildiği açıklamada şöyle denildi:
 

"Ülke genelinde terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarda, birçok terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, barındıkları yerlerde yapılan aramalarda patlayıcı madde, silah, mühimmat, drone ele geçirilmiştir. Terör örgütlerinin insansız hava araçları ve benzerlerini bombalı saldırı ve keşif amaçlı eylemlerde kullanabilmek amacıyla bulundurdukları ve kullandıkları anlaşılmıştır. Bu kapsamda, ilimizde ülke güvenliği ve ekonomisi için önemli ve stratejik tesislerin yaygın ve çok olması, kamu güvenliğinin ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin tam ve etkin olarak sağlanabilmesi amacıyla Kocaeli ili sınırları içinde kişi ve kurumlar tarafından her ne suretle olursa olsun ikinci bir emre kadar, Valiliğimizden izin alınmaksızın drone ve multikopter ve benzeri insansız hava araçlarının kullanılması, uçurulması yasaklanmıştır"
 

Karara uymayanlar hakkında Kabahatlar Kanunu’na göre ceza verileceği bildirildi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.