DARICA ELHAMDÜLİLLAH SERGİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Darıca 14.04.2016 - 15:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DARICA ELHAMDÜLİLLAH SERGİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Kültür sanat etkinlikleri kapsamında Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde “ Elhamdülillah” isimli Kat-ı Sergisinin açılışı yapıldı.

Geleneksel Türk süsleme sanatlarından ebru, kat-ı ve  tezhib  alanlarında yeni ve özgün eserler veren dünyaca ünlü sanatçımız Ahmet Çoktan’a ait eserlerin yer aldığı serginin açılışında bir konuşma yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “ülkemizin kendi alanında yetiştirdiği, dünyaca tanınan ve ismini  Guinnes Rekorlar Kitabı’na yazdırarak adını dünyaya duyuran sanatçımızın en nadide eserlerinin sanatseverlerin beğenisine sunulacağı sergimize tüm bölge halkımızı bekliyoruz.İçlerinde paha biçilemeyen değerde eserlerin de yer aldığı bu önemli koleksiyonu ilçe halkımıza sunmanın mutluluğunu yaşıyorum. 14-30 Nisan 2016 tarihleri arasında Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde  sergilenecek olan eserler, daha önce değişik ülkelerde sergilenmiş olup, sanatseverlerin büyük beğenisini kazanmıştır.Tüm halkımızı bu önemli eserleri görmeye davet ediyorum.” diyerek sanatseverleri sergiye davet etti.Başkan Karabacak ve beraberindekiler daha sonra sergiyi gezerek Ahmet Çoktan’tan eserler hakkında bilgiler aldı. AHMET ÇOKTAN KİMDİR  1962 İstanbul doğumludur.1990’da Fuat Başar’dan ebru icazeti aldı. 1992’de kendi imkanlarıyla Türk Ebru Sanatı isimli kitabını yayımladı. 1996’dan itibaren 10 yıl boyunca yurt dışında kaldı, buralarda ebru dersleri ve muhtelif sanat seminerleri verdi, gösteri ve sergiler düzenledi. 3 senesi Japonya, 2 senesi Almanya olmak üzere Avustralya, İngiltere, Malta, İtalya, Kanada, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Cezayir, Singapur, Hollanda, Avusturya, Tayvan gibi yaklaşık 19 ülkede Geleneksel Türk-İslam Sanatları ile ilgili tanıtım ve kurslar düzenledi. 2009’da Katar’da “Ebru Dalında” ve 2010’da da Tezhip Dalında kardeşi Ekrem Çoktan ile birlikte “Guinness Dünya Rekorları”na ismini yazdırarak tescil aldı. Günümüze dek yurt dışında 100 civarında etkinlik düzenledi. 2000 yılında Hannover’da düzenlen Expo 2000’de Türk standında 5 ay süresince sanatçı olarak çeşitli gösteri ve tanıtımlar yaptı. 2008 yılında İspanya’nın Zarogaza şehrinde yapılan Expo 2008 Fuarı’nda Katar Devleti adına ebru sanatının tanıtımını yaptı. Almanya Gutenberg Müzesi’nde, Japonya Kashiwazaki Türk Kültür Kasabası’nda, Japonya’da Takshimaya Mağazalar Zinciri’nde (Nihonbaşi, Shincuku, Takasaki) uzun süreli sanat çalışmaları yaptı. 33 hattatın 33 Elhamdülillah çalışmasını 8100 saatte kat’ı olarak tamamladı. 40 “İsmi Nebi” çalışmasını deri üzerine kat’ı olarak çalıştı. Ramazan ayında “33 Elhamdülillah” sergisi Kuveyt’te sergilendi. 31 ülkede daha sergilenecektir. Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarından Ebru, Katı, Tezhib alanlarında yeni ve özgün eserler veren sanatçı, halen çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.
Kültür sanat etkinlikleri kapsamında Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde “ Elhamdülillah” isimli Kat-ı Sergisinin açılışı yapıldı.

Geleneksel Türk süsleme sanatlarından ebru, kat-ı ve  tezhib  alanlarında yeni ve özgün eserler veren dünyaca ünlü sanatçımız Ahmet Çoktan’a ait eserlerin yer aldığı serginin açılışında bir konuşma yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “ülkemizin kendi alanında yetiştirdiği, dünyaca tanınan ve ismini  Guinnes Rekorlar Kitabı’na yazdırarak adını dünyaya duyuran sanatçımızın en nadide eserlerinin sanatseverlerin beğenisine sunulacağı sergimize tüm bölge halkımızı bekliyoruz.İçlerinde paha biçilemeyen değerde eserlerin de yer aldığı bu önemli koleksiyonu ilçe halkımıza sunmanın mutluluğunu yaşıyorum. 14-30 Nisan 2016 tarihleri arasında Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde  sergilenecek olan eserler, daha önce değişik ülkelerde sergilenmiş olup, sanatseverlerin büyük beğenisini kazanmıştır.Tüm halkımızı bu önemli eserleri görmeye davet ediyorum.” diyerek sanatseverleri sergiye davet etti.Başkan Karabacak ve beraberindekiler daha sonra sergiyi gezerek Ahmet Çoktan’tan eserler hakkında bilgiler aldı.

AHMET ÇOKTAN KİMDİR

 1962 İstanbul doğumludur.1990’da Fuat Başar’dan ebru icazeti aldı. 1992’de kendi imkanlarıyla Türk Ebru Sanatı isimli kitabını yayımladı. 1996’dan itibaren 10 yıl boyunca yurt dışında kaldı, buralarda ebru dersleri ve muhtelif sanat seminerleri verdi, gösteri ve sergiler düzenledi. 3 senesi Japonya, 2 senesi Almanya olmak üzere Avustralya, İngiltere, Malta, İtalya, Kanada, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Cezayir, Singapur, Hollanda, Avusturya, Tayvan gibi yaklaşık 19 ülkede Geleneksel Türk-İslam Sanatları ile ilgili tanıtım ve kurslar düzenledi. 2009’da Katar’da “Ebru Dalında” ve 2010’da da Tezhip Dalında kardeşi Ekrem Çoktan ile birlikte “Guinness Dünya Rekorları”na ismini yazdırarak tescil aldı. Günümüze dek yurt dışında 100 civarında etkinlik düzenledi. 2000 yılında Hannover’da düzenlen Expo 2000’de Türk standında 5 ay süresince sanatçı olarak çeşitli gösteri ve tanıtımlar yaptı. 2008 yılında İspanya’nın Zarogaza şehrinde yapılan Expo 2008 Fuarı’nda Katar Devleti adına ebru sanatının tanıtımını yaptı. Almanya Gutenberg Müzesi’nde, Japonya Kashiwazaki Türk Kültür Kasabası’nda, Japonya’da Takshimaya Mağazalar Zinciri’nde (Nihonbaşi, Shincuku, Takasaki) uzun süreli sanat çalışmaları yaptı. 33 hattatın 33 Elhamdülillah çalışmasını 8100 saatte kat’ı olarak tamamladı. 40 “İsmi Nebi” çalışmasını deri üzerine kat’ı olarak çalıştı. Ramazan ayında “33 Elhamdülillah” sergisi Kuveyt’te sergilendi. 31 ülkede daha sergilenecektir. Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarından Ebru, Katı, Tezhib alanlarında yeni ve özgün eserler veren sanatçı, halen çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.