19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Körfezin iki yakası 21 Nisan’da buluşacak

Kocaeli 15.04.2016 - 16:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Körfezin iki yakası 21 Nisan’da buluşacak

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’nün son tabyası 21 Nisanda törenle yerine konulacak.

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’nün son tabyası 21 Nisanda törenle yerine konulacak. İstanbul ­İzmir arasını 3,5 saate indirecek Gebze­ Orhangazi­ İzmir otoyolu projesinin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Köprüsü inşaatında, Körfez’in iki yakasının birleşmesini sağlayacak son 14 tabliyenin montajı devam ediyor. 21 Nisan’da yapılacak törenle son tabyası konulacak köprü, mayıs ayında hizmete açılacak. 4 saatlik körfez çevresi yolu köprü ile 4 dakikaya inecek. DÜNYA’NIN 4. EN BÜYÜĞÜ Tamamlandığında bin 550 metre genişliği ile dünyanın en uzun açıklıklı ikinci asma köprüsü olacak Körfez Geçiş Köprüsü’nün yer aldığı Gebze Orhangazi ­İzmir Otoyol Projesi’nde ayrıca 18 bin 212 metre uzunluğunda 30 viyadük, 7 bin 395 metre uzunluğunda dört tünel, 209 köprü, 18 gişe alanı, 5 otoyol bakım işletme merkezi, yedi servis alanı ve yedi park alanı yer alıyor.
İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’nün son tabyası 21 Nisanda törenle yerine konulacak.

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’nün son tabyası 21 Nisanda törenle yerine konulacak. İstanbul ­İzmir arasını 3,5 saate indirecek Gebze­ Orhangazi­ İzmir otoyolu projesinin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Köprüsü inşaatında, Körfez’in iki yakasının birleşmesini sağlayacak son 14 tabliyenin montajı devam ediyor. 21 Nisan’da yapılacak törenle son tabyası konulacak köprü, mayıs ayında hizmete açılacak. 4 saatlik körfez çevresi yolu köprü ile 4 dakikaya inecek.

DÜNYA’NIN 4. EN BÜYÜĞÜ

Tamamlandığında bin 550 metre genişliği ile dünyanın en uzun açıklıklı ikinci asma köprüsü olacak Körfez Geçiş Köprüsü’nün yer aldığı Gebze Orhangazi ­İzmir Otoyol Projesi’nde ayrıca 18 bin 212 metre uzunluğunda 30 viyadük, 7 bin 395 metre uzunluğunda dört tünel, 209 köprü, 18 gişe alanı, 5 otoyol bakım işletme merkezi, yedi servis alanı ve yedi park alanı yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.