DARICA DA COŞKULU SİYER (HZ. MUHAMMEDİN HAYATI) YARIŞMASI

Darıca 28.04.2016 - 09:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DARICA DA COŞKULU SİYER (HZ. MUHAMMEDİN HAYATI) YARIŞMASI

Ülkemizin önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarından İlim Yayma Cemiyetinin Drıca Şubesi Darıca halkına ve öğrencilerine yönelik ses getiren sosyal ve kültürel faaliyetleri sürdürmeye devam ediyor.

                İYC Darıca Şubesi,  Darıca Belediyesi ile birlikte organize ettiği;  ülkemizin önde gelen bilim ve sanat insanlarının katıldığı konferans ve tiyatro faaliyetlerinin yanı sıra  bir süreden beri de Darıca da ki öğrencilere yönelik  SİYER yarışması düzenlemektedir.                 Bir süre önce sonuçlanan Ortaokullar arası siyer yarışmasında  okullar bir birlerine üstünlük sağlayamayınca uzatma sorularına gidildi ve uzatma sorularının da bitmesi karşısında jüri heyeti  zor anlar yaşadı. Çekişmeli bir yarışın sonunda  60. Yıl Ortaokulu  ilçe birincisi oldu. Yarışmaya katılan öğrenci ve öğretmenlere çeşitli kitap setleri  verilirken 1. Olan okulun öğrencilerine de 300’er TL para ödülü verildi.                 Yarışmanın 2. Etabı olan Liseler arası Siyer yarışması da bugün Adnan Menderes Kültür Salonunda yapıldı. İki hafta önce ilk elemesi yapılan yarışmanın bu bölümünde okullardan arkadaşlarını desteklemek için gelen öğrencilerin tezahüratları ile heyecan doruğa çıktı. Kıran kırana süren yarışmanın sonunda 1.Darıca Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2. Ülkün Yalçın Anadolu Lisesi 3. Deniz Yıldızları M.T.A.L, ve  4. Lüğü de Gökşen Mustafa Yücel  Anadolu Lisesi  elde etti.                 İlim Yayma Cemiyeti Darıca Şube Başkanı Eğitimci Hasan YILMAZ yarışmaya katılan bütün okulların öğrenci ve çalıştıran öğretmenlerini  Bursa’ya gezmeye  götüreceklerini  belirtirken. 1. Olan okul öğrencileri ile Çalıştıran öğretmenlerini de UMRE  ile ödüllendirdiklerini belirtti. ÖDÜLLER DARICANIN ÜNLÜ İŞ ADAMLARINDAN                 Umre ödüllerini Daıca Hospital Park hastaneleri ve Biir İnşaat yönetim kurulu başkanı İş  adamı  Dr. YAKUP YÖNTEM, Sağlamlar İnşaat Yönetim Kurulu başkanı Şenol SALAM  adına İş adamı   Yakup SAĞLAM ile Hasan GÜLER üstlendiler. İş adamları yaptıkları açıklamalarda gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı  ülkesine, milletine ve ailesine faydalı  çalışkan ve üretken bir neslin yetişmesi için üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu her zaman seve seve yerine getireceklerini belrttiler.
Ülkemizin önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarından İlim Yayma Cemiyetinin Drıca Şubesi Darıca halkına ve öğrencilerine yönelik ses getiren sosyal ve kültürel faaliyetleri sürdürmeye devam ediyor.

 

              İYC Darıca Şubesi,  Darıca Belediyesi ile birlikte organize ettiği;  ülkemizin önde gelen bilim ve sanat insanlarının katıldığı konferans ve tiyatro faaliyetlerinin yanı sıra  bir süreden beri de Darıca da ki öğrencilere yönelik  SİYER yarışması düzenlemektedir.

                Bir süre önce sonuçlanan Ortaokullar arası siyer yarışmasında  okullar bir birlerine üstünlük sağlayamayınca uzatma sorularına gidildi ve uzatma sorularının da bitmesi karşısında jüri heyeti  zor anlar yaşadı. Çekişmeli bir yarışın sonunda  60. Yıl Ortaokulu  ilçe birincisi oldu. Yarışmaya katılan öğrenci ve öğretmenlere çeşitli kitap setleri  verilirken 1. Olan okulun öğrencilerine de 300’er TL para ödülü verildi.

                Yarışmanın 2. Etabı olan Liseler arası Siyer yarışması da bugün Adnan Menderes Kültür Salonunda yapıldı. İki hafta önce ilk elemesi yapılan yarışmanın bu bölümünde okullardan arkadaşlarını desteklemek için gelen öğrencilerin tezahüratları ile heyecan doruğa çıktı. Kıran kırana süren yarışmanın sonunda 1.Darıca Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2. Ülkün Yalçın Anadolu Lisesi 3. Deniz Yıldızları M.T.A.L, ve  4. Lüğü de Gökşen Mustafa Yücel  Anadolu Lisesi  elde etti.

                İlim Yayma Cemiyeti Darıca Şube Başkanı Eğitimci Hasan YILMAZ yarışmaya katılan bütün okulların öğrenci ve çalıştıran öğretmenlerini  Bursa’ya gezmeye  götüreceklerini  belirtirken. 1. Olan okul öğrencileri ile Çalıştıran öğretmenlerini de UMRE  ile ödüllendirdiklerini belirtti.

ÖDÜLLER DARICANIN ÜNLÜ İŞ ADAMLARINDAN

                Umre ödüllerini Daıca Hospital Park hastaneleri ve Biir İnşaat yönetim kurulu başkanı İş  adamı  Dr. YAKUP YÖNTEM, Sağlamlar İnşaat Yönetim Kurulu başkanı Şenol SALAM  adına İş adamı   Yakup SAĞLAM ile Hasan GÜLER üstlendiler. İş adamları yaptıkları açıklamalarda gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı  ülkesine, milletine ve ailesine faydalı  çalışkan ve üretken bir neslin yetişmesi için üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu her zaman seve seve yerine getireceklerini belrttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.