Gebze'de Patentin Ticarileştirilme Yöntemleri Ele Alındı

Gebze 28.04.2016 - 12:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gebze'de Patentin Ticarileştirilme Yöntemleri Ele Alındı

26 Nisan Fikri Mülkiyet Günü ve Patent Haftası etkinliği dahilinde TÜBİTAK- MARTEK ile Adres Patent tarafından 'Patenttin Ticarileştirilmesi ve Ülke Ekonomisine Katma Değeri' konulu bir panel tertip edildi.

26 Nisan Fikri Mülkiyet Günü ve Patent Haftası etkinliği dahilinde TÜBİTAK- MARTEK ile Adres Patent tarafından 'Patenttin Ticarileştirilmesi ve Ülke Ekonomisine Katma Değeri' konulu bir panel tertip edildi. Gebze TÜBİTAK - MAM Enerji Enstitüsü'nde yapılan panelde TÜBİTAK-MARTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Çömlek, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Akişmer TTM Müdürü Prof. Dr. N. Ayşe Odman Boztosun, Avrupa Marka ve Patent Vekili Avukat Ali Çavuşoğlu, Konya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı, Selçuk TTI Proje Yöneticisi Yeliz Erenler söz aldı. Etkinliğe Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Adres Patent Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ali Yüksel, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Gebze KOSGEB Uzmanı Güzin İğdelioğlu ile pek çok şirket temsilcisi ve de katıldı. Prof. Dr. Orhan Çömlek, Teknoloji Transfer Ofisleri'nin (TTO) güç birliği yaparak patent konusunda sinerji oluşturmaları gerektiğini ifade etti. Çömlek, bunun için Nisan ayının sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile TTO'ların bir araya getireceklerini bildirdi. Adres Patent Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ali Yüksel ise sanayici ve üniversitelerimizin iş birliğinin arttırılması gerektiğini belirtti. Yüksel, güç birliğinin arttırılması için bu gibi bilgilendirici panellerin hayati önem taşıdığını dile getirdi. Paneli takip eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise katılımcılara patentin ülke ekonomisine katma değerinin eskisinden daha önemli bir boyutta olduğunu anlattı. Köşke, sanayicilere bu konuda yardım etmeye açık olduklarını vurguladı. 'Patentin Ticarileştirilmesi ve Ülke Ekonomisine Katma Değeri' konusunda tecrübe ve birikimlerini katılımcılarla paylaşan panelistler, sanayicinin fakülteleri ile ortaklığına temas etti. Bu konuda aşama alınması adına faaliyetler yürütülmesi görüşünde birleşti. Öte yandan #TürkiyePatentSloganınıArıyor slogan yarışmasında dereceye girenler belli olmuştu. Kırıkkale'den Songül Kılıç'ın gönderdiği 'Her güzel fikir, patentsiz hiçtir' sloganı, 2016 Türkiye Patent Haftası'nın sloganı seçilmiş, 'Fikirler patentsiz kalmasın' sloganı ile Bayram Kurtulmuş ikinci 'Patent, dahiyane fikirlerin garanti belgesidir' sloganıyla Nermin Sucak üçüncü olmuştu. Panelin ardından dereceye giren ilk 3 isme ödülleri takdim edildi.
26 Nisan Fikri Mülkiyet Günü ve Patent Haftası etkinliği dahilinde TÜBİTAK- MARTEK ile Adres Patent tarafından 'Patenttin Ticarileştirilmesi ve Ülke Ekonomisine Katma Değeri' konulu bir panel tertip edildi.

26 Nisan Fikri Mülkiyet Günü ve Patent Haftası etkinliği dahilinde TÜBİTAK- MARTEK ile Adres Patent tarafından 'Patenttin Ticarileştirilmesi ve Ülke Ekonomisine Katma Değeri' konulu bir panel tertip edildi.

Gebze TÜBİTAK - MAM Enerji Enstitüsü'nde yapılan panelde TÜBİTAK-MARTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Çömlek, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Akişmer TTM Müdürü Prof. Dr. N. Ayşe Odman Boztosun, Avrupa Marka ve Patent Vekili Avukat Ali Çavuşoğlu, Konya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı, Selçuk TTI Proje Yöneticisi Yeliz Erenler söz aldı.

Etkinliğe Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Adres Patent Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ali Yüksel, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Gebze KOSGEB Uzmanı Güzin İğdelioğlu ile pek çok şirket temsilcisi ve de katıldı.

Prof. Dr. Orhan Çömlek, Teknoloji Transfer Ofisleri'nin (TTO) güç birliği yaparak patent konusunda sinerji oluşturmaları gerektiğini ifade etti. Çömlek, bunun için Nisan ayının sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile TTO'ların bir araya getireceklerini bildirdi.

Adres Patent Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ali Yüksel ise sanayici ve üniversitelerimizin iş birliğinin arttırılması gerektiğini belirtti. Yüksel, güç birliğinin arttırılması için bu gibi bilgilendirici panellerin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Paneli takip eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise katılımcılara patentin ülke ekonomisine katma değerinin eskisinden daha önemli bir boyutta olduğunu anlattı. Köşke, sanayicilere bu konuda yardım etmeye açık olduklarını vurguladı. 'Patentin Ticarileştirilmesi ve Ülke Ekonomisine Katma Değeri' konusunda tecrübe ve birikimlerini katılımcılarla paylaşan panelistler, sanayicinin fakülteleri ile ortaklığına temas etti. Bu konuda aşama alınması adına faaliyetler yürütülmesi görüşünde birleşti.

Öte yandan #TürkiyePatentSloganınıArıyor slogan yarışmasında dereceye girenler belli olmuştu. Kırıkkale'den Songül Kılıç'ın gönderdiği 'Her güzel fikir, patentsiz hiçtir' sloganı, 2016 Türkiye Patent Haftası'nın sloganı seçilmiş, 'Fikirler patentsiz kalmasın' sloganı ile Bayram Kurtulmuş ikinci 'Patent, dahiyane fikirlerin garanti belgesidir' sloganıyla Nermin Sucak üçüncü olmuştu. Panelin ardından dereceye giren ilk 3 isme ödülleri takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.