19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

KAISİAD Elit Otel’de Buluştu

Darıca 30.04.2016 - 11:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

KAISİAD Elit Otel’de Buluştu

Her ay geleneksel hale dönüşen Kars Ardahan Iğdırlı Sanayici ve İşadamları Derneği (KAISİAD) ‘ın kahvaltılı toplantı programının sonuncusu Darıca Elit Otel’de gerçekleşti. Toplantıya derneğin üyesi aynı zamanda Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk evsahipliği yaptı.

Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk’ün yanı sıra Kocaeli CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve Çayırova CHP İlçe Başkanı Selahattin Kaya’da programın konukları arasında yer aldılar.  Toplantının açılış konuşmasını yapan KAISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nasreddin Bavaş, “İş adamlarının eğitim faaliyetlerine her zaman destek olması gerektiğini düşünüyorum. Kazandığınız para bir noktadan sonra sizin yaşam standardınızı etkilemiyor… Belli bir gelir seviyesinin üzerine çıkmış insanların sosyal faaliyetlerde ön sıralarda yer alması ve topluma rol model olması bana sorarsanız bir zaruret. Bu anlamda ben kişisel olarak da, KAİSİAD’da kıymetli iş adamı dostlarımla da birlikte bu anlayışı oturtmaya hep gayret ettik, başarılı da olduk.” Dedi. İL KONUSU BAŞROLDE Bavaş, “Bugün Gebze’yi incelediğiniz zaman karşınıza devasa bir sanayi çıkıyor. 13 tane OSB var, her birinde onlarca, yüzlerce firma ve on binlerce çalışan. Bunlara ek olarak binlerle ifade edebileceğimiz sayıda KOBİ. Bu yapının bize katması gerekenler var ancak maalesef bugün Gebze’de çalışan beyaz yakalar ve iş sahipleri burada yaşamıyor, hatta kalifiye personelin neredeyse tamamı burada yaşamıyor. Gebzeli işçiler burada yaşıyor, bizim insanımız bu organizasyonun en alt kademesinde kalıyor. Ben yıllardır bu konuyu hep dile getiriyorum ancak iki taraflı bakarak. Bu insanlar neden Gebze’de yaşasınlar? Gebze onlara ne veriyor sosyal yaşam anlamında? Bu eksikler giderilmeli. Uygun bir sosyal hayat sunamazsanız o insanlar yarım saat mesafede İstanbul’da ya da İzmit’te yaşar. Burada kazanır, gider oralarda harcar. Yıllar önce biz ANAP iktidarı döneminde bunu dile getirdik, Gebze’nin il yapılmasına kadar uzanan bir projeydi bu. O zamanlar Gebze’nin il olması konusu bizim sözümüzdü ama olmadı. O dönem ne Kocaeli bunu istedi ne de büyük sanayi tesisleri istedi. Bazı şeyleri aşamadık. Ama tabi bu hedef doğrultusunda bir İzmit-Gebze düşmanlığı yaratmamak da gerekiyordu. Bugün ben hala Gebze’nin il olmasını isterim ama mevcut iktidarın bu yönde bir söylemi de olmadı hiç.”dedi. TÖRK İL DESTEĞİ ARTARAK SÜRMELİ KAISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bavaş’ın ardından söz alan Darıca CHP İlçe Başkanı ve derneğin üyelerinden Yakup Törk, Gebzelilerin il isteğinin artarak sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi. Törk, “Bugün burada siyasi bir toplantı havası yaratmak uygun olmaz. Ancak Gebze’nin il olma isteği siyaseten değil bu bölgede yaşayan insanların ortak özlemi olarak gündemdeki yeri değişmemelidir. Trafik konusunda da Gebze'nin girişi ve çıkışı yok. Gebze'de sosyal donatı alanları yok. Gebzelinin trafik, ulaşım, yeşil alan konularını dile getirmek il olma isteğini canlı tutmak siyasi bir çerçeve içinde değerlendirilmemelidir. Ben bunu bu bölgede yaşayan bir kardeşiniz derneğinizin bir üyesi olarak dile getiriyorum.”dedi.  
Her ay geleneksel hale dönüşen Kars Ardahan Iğdırlı Sanayici ve İşadamları Derneği (KAISİAD) ‘ın kahvaltılı toplantı programının sonuncusu Darıca Elit Otel’de gerçekleşti. Toplantıya derneğin üyesi aynı zamanda Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk evsahipliği yaptı.

Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk’ün yanı sıra Kocaeli CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve Çayırova CHP İlçe Başkanı Selahattin Kaya’da programın konukları arasında yer aldılar.  Toplantının açılış konuşmasını yapan KAISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nasreddin Bavaş, “İş adamlarının eğitim faaliyetlerine her zaman destek olması gerektiğini düşünüyorum. Kazandığınız para bir noktadan sonra sizin yaşam standardınızı etkilemiyor… Belli bir gelir seviyesinin üzerine çıkmış insanların sosyal faaliyetlerde ön sıralarda yer alması ve topluma rol model olması bana sorarsanız bir zaruret. Bu anlamda ben kişisel olarak da, KAİSİAD’da kıymetli iş adamı dostlarımla da birlikte bu anlayışı oturtmaya hep gayret ettik, başarılı da olduk.” Dedi.

İL KONUSU BAŞROLDE

Bavaş, “Bugün Gebze’yi incelediğiniz zaman karşınıza devasa bir sanayi çıkıyor. 13 tane OSB var, her birinde onlarca, yüzlerce firma ve on binlerce çalışan. Bunlara ek olarak binlerle ifade edebileceğimiz sayıda KOBİ. Bu yapının bize katması gerekenler var ancak maalesef bugün Gebze’de çalışan beyaz yakalar ve iş sahipleri burada yaşamıyor, hatta kalifiye personelin neredeyse tamamı burada yaşamıyor. Gebzeli işçiler burada yaşıyor, bizim insanımız bu organizasyonun en alt kademesinde kalıyor. Ben yıllardır bu konuyu hep dile getiriyorum ancak iki taraflı bakarak. Bu insanlar neden Gebze’de yaşasınlar? Gebze onlara ne veriyor sosyal yaşam anlamında? Bu eksikler giderilmeli. Uygun bir sosyal hayat sunamazsanız o insanlar yarım saat mesafede İstanbul’da ya da İzmit’te yaşar. Burada kazanır, gider oralarda harcar. Yıllar önce biz ANAP iktidarı döneminde bunu dile getirdik, Gebze’nin il yapılmasına kadar uzanan bir projeydi bu. O zamanlar Gebze’nin il olması konusu bizim sözümüzdü ama olmadı. O dönem ne Kocaeli bunu istedi ne de büyük sanayi tesisleri istedi. Bazı şeyleri aşamadık. Ama tabi bu hedef doğrultusunda bir İzmit-Gebze düşmanlığı yaratmamak da gerekiyordu. Bugün ben hala Gebze’nin il olmasını isterim ama mevcut iktidarın bu yönde bir söylemi de olmadı hiç.”dedi.

TÖRK İL DESTEĞİ ARTARAK SÜRMELİ

KAISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bavaş’ın ardından söz alan Darıca CHP İlçe Başkanı ve derneğin üyelerinden Yakup Törk, Gebzelilerin il isteğinin artarak sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi. Törk, “Bugün burada siyasi bir toplantı havası yaratmak uygun olmaz. Ancak Gebze’nin il olma isteği siyaseten değil bu bölgede yaşayan insanların ortak özlemi olarak gündemdeki yeri değişmemelidir. Trafik konusunda da Gebze'nin girişi ve çıkışı yok. Gebze'de sosyal donatı alanları yok. Gebzelinin trafik, ulaşım, yeşil alan konularını dile getirmek il olma isteğini canlı tutmak siyasi bir çerçeve içinde değerlendirilmemelidir. Ben bunu bu bölgede yaşayan bir kardeşiniz derneğinizin bir üyesi olarak dile getiriyorum.”dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.