Darıca’da ilaç dramı

Darıca 13.05.2016 - 09:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Darıca’da ilaç dramı

Darıca da 52 yaşındaki Adnan Koç, hepatit C ve kalp hastalığı nedeniyle tedavi görürken, hepatit C tedavisi için gerekli ilaç için 120 bin TL gerekiyor.

Darıca Bağlarbaşı Mahallesi Ayvaz Sokak'ta oturan  Adnan Koç'un kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olması gerekiyor, ancak aynı zamanda hepatit C hastası olması nedeniyle doktorlar önce bu rahatsızlığının tedavi edilmesi gerektiğini belirtti. 30 yıldan bu yana  Akdeniz anemisi hastalığı da bulunan  Adnan Koç, hastalıkları nedeniyle malülen emekli olurken, hepatit C hastalığının tedavisi için kutusu 40 bin TL olan ilaçtan 3 kutu alınması gerekiyor. SGK'nın listesinde bulunmayan ilacı  Adnan Koç alamadı. SGK LİSTESİNDE YOK Kalp kapakçığından ameliyat olması için doktorların öncelikli olarak hepatit C hastalığından kurtulması gerektiğini ifade ettiklerini belirten  Adnan Koç, "Hastalığımın kesin tedavisi için 2015 yılında piyasaya sürülen 'Harvoni' isimli ilaçtan en az 3 kutu kullanmam gerektiğini belirttiler. Bir kutusu 38-40 bin TL civarında olan bu ilacı almak için gittiğimiz tüm eczaneler SGK'nın listesinde olmadığını söyleyerek beni eli boş gönderdiler. 3 kutu ilaç aşağı yukarı 120 bin TL'yi buluyor" dedi. GÜCÜ YOK İlaçları alacak gücünün olmadığını söyleyen  Adnan Koç, "Ben malülen emekli bir adamım, bu kadar parayı nereden bulayım. Çalmadığım kapı kalmadı hiç kimse bana bu konuda yardımcı olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımıza dahi mektup yazdım, gelen cevapta ilgileneceklerini söylediler ama aylar geçmesine rağmen ne arayan oldu, ne de soran. Bu ilacı alamadığım için hepatit C hastalığından kurtulamayacağım, bundan kurtulamayınca da kalp ameliyatı olamayacağım. Lütfen birisi bana yardımcı olsun" diye konuştu.
Darıca da 52 yaşındaki Adnan Koç, hepatit C ve kalp hastalığı nedeniyle tedavi görürken, hepatit C tedavisi için gerekli ilaç için 120 bin TL gerekiyor.

Darıca Bağlarbaşı Mahallesi Ayvaz Sokak'ta oturan  Adnan Koç'un kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olması gerekiyor, ancak aynı zamanda hepatit C hastası olması nedeniyle doktorlar önce bu rahatsızlığının tedavi edilmesi gerektiğini belirtti. 30 yıldan bu yana  Akdeniz anemisi hastalığı da bulunan  Adnan Koç, hastalıkları nedeniyle malülen emekli olurken, hepatit C hastalığının tedavisi için kutusu 40 bin TL olan ilaçtan 3 kutu alınması gerekiyor. SGK'nın listesinde bulunmayan ilacı  Adnan Koç alamadı.

SGK LİSTESİNDE YOK

Kalp kapakçığından ameliyat olması için doktorların öncelikli olarak hepatit C hastalığından kurtulması gerektiğini ifade ettiklerini belirten  Adnan Koç, "Hastalığımın kesin tedavisi için 2015 yılında piyasaya sürülen 'Harvoni' isimli ilaçtan en az 3 kutu kullanmam gerektiğini belirttiler. Bir kutusu 38-40 bin TL civarında olan bu ilacı almak için gittiğimiz tüm eczaneler SGK'nın listesinde olmadığını söyleyerek beni eli boş gönderdiler. 3 kutu ilaç aşağı yukarı 120 bin TL'yi buluyor" dedi.

GÜCÜ YOK

İlaçları alacak gücünün olmadığını söyleyen  Adnan Koç, "Ben malülen emekli bir adamım, bu kadar parayı nereden bulayım. Çalmadığım kapı kalmadı hiç kimse bana bu konuda yardımcı olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımıza dahi mektup yazdım, gelen cevapta ilgileneceklerini söylediler ama aylar geçmesine rağmen ne arayan oldu, ne de soran. Bu ilacı alamadığım için hepatit C hastalığından kurtulamayacağım, bundan kurtulamayınca da kalp ameliyatı olamayacağım. Lütfen birisi bana yardımcı olsun" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.