19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Karayolunda müjdeli haber

Kocaeli 23.05.2016 - 10:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Karayolunda müjdeli haber

Şehirlerarası ve uluslararası taşımacılık yapan araçlar için düzenlenen sigorta teminat limitleri iki katına çıkarıldı. Bundan böyle 20 bin TL olan kamyon kazası teminat tutarı, yurtdışında gerçekleşirse 40 bin lira olacak. Sigorta teminat tutarları karayolu taşımacılarının lehine çevrildi. Şehirlerarası ve uluslararası taşımacılıktaki risk oranının artışı teminat tutarlarına yansıdı. Şehirlerarası ve uluslararası taşımacılık yapan araçlar için düzenlenen sigortası poliçelerinin teminat limitleri iki katına çıkarıldı. Karar'da yer alan bilgilere göre; Teminat tutarı 20 bin TL olan bir kamyon kazası, yurtdışında gerçekleşirse artık 40 bin lira olacak. Böylece şehirlerarası ve uluslararası taşımacılık yapan araçlar için düzenlenen karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçelerinin teminat limitleri, yönetmelikte belirtilen bedellerin iki katı şekilde uygulanacak. PRİM İADESİ YAPILACAK Uygulama, Hazine Müsteşarlığının “Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası'nda Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği” Resmi Gazete'de yayımlandı. Vadesi devam eden zorunlu karayolu taşımacılık mali sorumluluk sigortası poliçeleri, aynı araç için düzenlenen karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçelerinin vadelerinin dolması veya ilgili mevzuat uyarınca sonlandırılması halinde ayrıca bir işleme gerek olmaksızın kendiliğinden sona erecek. İlgiliye gün esasına göre prim iadesi yapılacak. POLİÇE SÜRESİ ARTACAK Zorunlu karayolu taşımacılık mali sorumluluk sigortası poliçelerinin aynı araç için düzenlenen karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçesinden önce sonlandığı durumda, mevcut poliçenin teminatları kalan poliçe süresi bakımından herhangi bir zeyilname veya ilave prim ödemek gerekmeksizin yönetmeliğe uygun olarak artırılacak. Yönetmelik 26 Nisan 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Şehirlerarası ve uluslararası taşımacılık yapan araçlar için düzenlenen sigorta teminat limitleri iki katına çıkarıldı. Bundan böyle 20 bin TL olan kamyon kazası teminat tutarı, yurtdışında gerçekleşirse 40 bin lira olacak.

Sigorta teminat tutarları karayolu taşımacılarının lehine çevrildi. Şehirlerarası ve uluslararası taşımacılıktaki risk oranının artışı teminat tutarlarına yansıdı. Şehirlerarası ve uluslararası taşımacılık yapan araçlar için düzenlenen sigortası poliçelerinin teminat limitleri iki katına çıkarıldı.

Karar'da yer alan bilgilere göre; Teminat tutarı 20 bin TL olan bir kamyon kazası, yurtdışında gerçekleşirse artık 40 bin lira olacak. Böylece şehirlerarası ve uluslararası taşımacılık yapan araçlar için düzenlenen karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçelerinin teminat limitleri, yönetmelikte belirtilen bedellerin iki katı şekilde uygulanacak.

PRİM İADESİ YAPILACAK
Uygulama, Hazine Müsteşarlığının “Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası'nda Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği” Resmi Gazete'de yayımlandı. Vadesi devam eden zorunlu karayolu taşımacılık mali sorumluluk sigortası poliçeleri, aynı araç için düzenlenen karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçelerinin vadelerinin dolması veya ilgili mevzuat uyarınca sonlandırılması halinde ayrıca bir işleme gerek olmaksızın kendiliğinden sona erecek. İlgiliye gün esasına göre prim iadesi yapılacak.

POLİÇE SÜRESİ ARTACAK
Zorunlu karayolu taşımacılık mali sorumluluk sigortası poliçelerinin aynı araç için düzenlenen karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçesinden önce sonlandığı durumda, mevcut poliçenin teminatları kalan poliçe süresi bakımından herhangi bir zeyilname veya ilave prim ödemek gerekmeksizin yönetmeliğe uygun olarak artırılacak.
Yönetmelik 26 Nisan 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.