52 yıllık uygulama sona erdi..

13.06.2016 - 16:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

52 yıllık uygulama sona erdi..

Başbakan Yardımcısı Canikli hükümetin vergiden teşvik politikalarına kadar ekonomik büyümeyi hızlandıracak ekonomi paketinin ana hatlarını açıkladı. Canikli, sözleşmelerde sadece bir nüsha üzerinden damga vergisi ve noter harcı alınacağını açıklarken bunun 52 yıllık bir uygulama olduğunu ve sona erdiğini söyledi...

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Bakanlar Kurulu önemli açıklamalarda bulundu. Canikli'nin açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle: EKONOMİDE DOPİNG ETKİSİ YAPACAK DÜZENLEMELER -Yatırım ortamının iyileştirilmesi için kapsamlı bir çalışma Bakanlar Kurulu'na sunuldu. -Doğrudan yabancı yatırımcıların sıklıkla karşılaştığı konular da dahil kapsamlı düzenleme yapılacak. -Nitratlı gübre 2017 yılı Şubat ayına kadar takibi ve izlenmesi için çalışma devam ediyor, ardından kontrollü şekilde kullanımı sağlanacak. -Toplam 15,500 ton kırmızı etin ithali çalışması yürüyor, kısa zamanda tamamlanacak. -Süt üreticisinin mağduriyetinin oluşmaması için süt tozu kullanımı sağlanacak. -Yatırım ortamı için vergi konusu dahil çeşitli düzenlemeler olacak. -Damga Vergisi ve Harçlar Kanunu'nda yatırımcının maliyetini azaltacak düzenlemeler olacak. -Sözleşmelerden sadece bir nüsha üzerinden damga vergisi alınacak. -Arazilere yatırım teşvik sürecince emlak vergisi muafiyeti sağlanacak. -Birikimli hayat sigortalarından daha uzun vadeli ya da emeklilik ödemesi için ilave teşvik mekanizmaları getirilecek. -Faizsiz finans ürünlerinin yaygınlaşması yönündeki engeller kaldırılıyor, kurumlar, damga ve harçlar vergisi kanunları değişiyor. -Yabancıların Türkiye'deki çalışmalarına ilişkin şartlar iyileştiriliyor, esneklik sağlayıcı düzenlemeler yapılacak. -Suriyeli ve benzeri mülteciler için daha kolay çalışma izni verilmesinin önü açılacak. -Türkiye'ye giriş yasağı olanların dışında kamu sağlığı ve güvenliği açısından sakıncalı kişilerin çalışma izinleri iptal edilebilecek. "ALMANYA'NIN İNCİRLİK TALEBİYLE İLGİLİ KARAR VERİLMEDİ" Canikli, "Almanya'nın İncirlik Üssü'nden bir talebi söz konusu. Bu taleple ilgili verilmiş hiçbir karar söz konusu değildir. Talep doğru, onun dışındaki değerlendirmeler spekülasyondan ibarettir." dedi. TAŞERON iŞÇiYE YÖNELİK DÜZENLEME Taşeron işçilere yönelik düzenlemeye ilişkin Canikli, şunları söyledi: "Teknik çalışmalar devam ediyor Maliye Bakanlığımız bünyesinde, ilgili bütün bakanlıkların da katılımıyla. Türkiye'de çok büyük bir problemi çözecek olan bir düzenleme. Çok fazla teknik bileşenleri söz konusu. Her biri ayrı ayrı problem olan teknik detaylar var, onların çözülmesi gerekiyor. Şu an o aşamadayız. Takvim vermek istemiyoruz ama çok uzun zaman alacağını tahmin etmiyoruz." 'TURKUAZ KART UYGULAMASI VATANDAŞLARIMIZIN İŞ İMKANINI KISITLAMAYACAK" Başbakan Yardımcısı Canikli, "(Turkuaz Kart uygulaması) Hiçbir şekilde Türkiye'deki vatandaşlarımızın iş imkanını kısıtlamayacak, daraltmayacak ya da ortadan kaldırmayacaktır. Zaten dikkat ederseniz, özellikle Türkiye'de ihtiyaç hasıl olduğu takdirde Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak, Ar-Ge çalışmalarına destek verecek, Türkiye'nin daha üst seviyede teknoloji yoğun mal ve hizmet üretimine katkı sağlayacak ünvanlar, kişiler için söz konusu. Dolayısıyla ihtiyaç olmayan bir alanda çalışma izni verilmesinin hiçbir anlamı olmaz." dedi. ..
Başbakan Yardımcısı Canikli hükümetin vergiden teşvik politikalarına kadar ekonomik büyümeyi hızlandıracak ekonomi paketinin ana hatlarını açıkladı. Canikli, sözleşmelerde sadece bir nüsha üzerinden damga vergisi ve noter harcı alınacağını açıklarken bunun 52 yıllık bir uygulama olduğunu ve sona erdiğini söyledi...

 Bakanlar Kurulu önemli açıklamalarda bulundu.
Canikli'nin açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

EKONOMİDE DOPİNG ETKİSİ YAPACAK DÜZENLEMELER
-Yatırım ortamının iyileştirilmesi için kapsamlı bir çalışma Bakanlar Kurulu'na sunuldu.

-Doğrudan yabancı yatırımcıların sıklıkla karşılaştığı konular da dahil kapsamlı düzenleme yapılacak.

-Nitratlı gübre 2017 yılı Şubat ayına kadar takibi ve izlenmesi için çalışma devam ediyor, ardından kontrollü şekilde kullanımı sağlanacak.

-Toplam 15,500 ton kırmızı etin ithali çalışması yürüyor, kısa zamanda tamamlanacak.

-Süt üreticisinin mağduriyetinin oluşmaması için süt tozu kullanımı sağlanacak.

-Yatırım ortamı için vergi konusu dahil çeşitli düzenlemeler olacak.

-Damga Vergisi ve Harçlar Kanunu'nda yatırımcının maliyetini azaltacak düzenlemeler olacak.

-Sözleşmelerden sadece bir nüsha üzerinden damga vergisi alınacak.

-Arazilere yatırım teşvik sürecince emlak vergisi muafiyeti sağlanacak.

-Birikimli hayat sigortalarından daha uzun vadeli ya da emeklilik ödemesi için ilave teşvik mekanizmaları getirilecek.

-Faizsiz finans ürünlerinin yaygınlaşması yönündeki engeller kaldırılıyor, kurumlar, damga ve harçlar vergisi kanunları değişiyor.

-Yabancıların Türkiye'deki çalışmalarına ilişkin şartlar iyileştiriliyor, esneklik sağlayıcı düzenlemeler yapılacak.

-Suriyeli ve benzeri mülteciler için daha kolay çalışma izni verilmesinin önü açılacak.

-Türkiye'ye giriş yasağı olanların dışında kamu sağlığı ve güvenliği açısından sakıncalı kişilerin çalışma izinleri iptal edilebilecek.


"ALMANYA'NIN İNCİRLİK TALEBİYLE İLGİLİ KARAR VERİLMEDİ"
Canikli, "Almanya'nın İncirlik Üssü'nden bir talebi söz konusu. Bu taleple ilgili verilmiş hiçbir karar söz konusu değildir. Talep doğru, onun dışındaki değerlendirmeler spekülasyondan ibarettir." dedi.

TAŞERON iŞÇiYE YÖNELİK DÜZENLEME
Taşeron işçilere yönelik düzenlemeye ilişkin Canikli, şunları söyledi:

"Teknik çalışmalar devam ediyor Maliye Bakanlığımız bünyesinde, ilgili bütün bakanlıkların da katılımıyla. Türkiye'de çok büyük bir problemi çözecek olan bir düzenleme. Çok fazla teknik bileşenleri söz konusu. Her biri ayrı ayrı problem olan teknik detaylar var, onların çözülmesi gerekiyor. Şu an o aşamadayız. Takvim vermek istemiyoruz ama çok uzun zaman alacağını tahmin etmiyoruz."

'TURKUAZ KART UYGULAMASI VATANDAŞLARIMIZIN İŞ İMKANINI KISITLAMAYACAK"
Başbakan Yardımcısı Canikli, "(Turkuaz Kart uygulaması) Hiçbir şekilde Türkiye'deki vatandaşlarımızın iş imkanını kısıtlamayacak, daraltmayacak ya da ortadan kaldırmayacaktır. Zaten dikkat ederseniz, özellikle Türkiye'de ihtiyaç hasıl olduğu takdirde Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak, Ar-Ge çalışmalarına destek verecek, Türkiye'nin daha üst seviyede teknoloji yoğun mal ve hizmet üretimine katkı sağlayacak ünvanlar, kişiler için söz konusu. Dolayısıyla ihtiyaç olmayan bir alanda çalışma izni verilmesinin hiçbir anlamı olmaz." dedi.

..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.