ÇAYIROVA CAMİ DERNEK BAŞKANLARI TOPLANDI

Çayırova 23.06.2016 - 12:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ÇAYIROVA CAMİ DERNEK BAŞKANLARI TOPLANDI

Çayırova Müftülüğünün çağrısı ile Çayırova’da bulunan tüm cami ve Kur’an kursları dernek başkanları toplandı. Toplantıda “Camiler de ve Kur’an kurslarında” iş sağlığı ve güvenliği, yaz Kur’an kurslarına gelen öğrencilerin eğitimleri, camilerin ihtiyaçları vb. konular üzerinde duruldu.

Toplantı da Çayırova Müftüsü İbrahim Kadıoğlu şunları söyledi; “Cami yapmak, yaptırmak, katkı sağlamak, insanları camide ibadet yapmaya çağırmak görevini yeryüzünde ilk önce Allah’ın emriyle peygamberler yapmıştır. Yani cami yaptırmak, camiye yönlendirme dini bir sorumluluktur.Bundan da daha güzel ne olabilir.Müslümanların birlik ve beraberliklerini en güzel bir şekilde sergiledikleri yerlerin başında camilerimiz gelir.Bunun peygamberlerin bile önemle üzerinde durduğu  hatta yeri geldiğinde bir amele gibi cami inşaatında çalışmaları,bize örnek olmalıdır.Ümmeti kaynaştıran, buluşturan bu mekanlara mabedlere  herkesin katkısı ve desteği olması gerekir.” Kadıoğlu “Geçtiğimiz Pazartesi başlayan Yaz Kur’an kurslarımıza tüm velilerimizin, anne ve babaların ehemmiyet vermesini bekliyoruz. Her ne kadar çocuklarımız okullarımızda dini eğitim alıyorlarsa da caminin havasını teneffüs ederek Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmeleri daha güzellik arz etmektedir. Camilerimize gelen çocuklarımıza karşı daha hoşgörülü ve sevgiyle yaklaşalım. Hiç unutmayalım ki gelecekte bu çocuklarımız bu ülkeyi yöneteceklerdir. Tüm Cami ve Kur’an kursu dernek başkanlarımızdan ve cami cemaatimizden bu çocuklarımıza iyi davranmalarını ve onlara ikram yapmalarını temenni ediyorum.” Dedi.
Çayırova Müftülüğünün çağrısı ile Çayırova’da bulunan tüm cami ve Kur’an kursları dernek başkanları toplandı. Toplantıda “Camiler de ve Kur’an kurslarında” iş sağlığı ve güvenliği, yaz Kur’an kurslarına gelen öğrencilerin eğitimleri, camilerin ihtiyaçları vb. konular üzerinde duruldu.

Toplantı da Çayırova Müftüsü İbrahim Kadıoğlu şunları söyledi; “Cami yapmak, yaptırmak, katkı sağlamak, insanları camide ibadet yapmaya çağırmak görevini yeryüzünde ilk önce Allah’ın emriyle peygamberler yapmıştır. Yani cami yaptırmak, camiye yönlendirme dini bir sorumluluktur.Bundan da daha güzel ne olabilir.Müslümanların birlik ve beraberliklerini en güzel bir şekilde sergiledikleri yerlerin başında camilerimiz gelir.Bunun peygamberlerin bile önemle üzerinde durduğu  hatta yeri geldiğinde bir amele gibi cami inşaatında çalışmaları,bize örnek olmalıdır.Ümmeti kaynaştıran, buluşturan bu mekanlara mabedlere  herkesin katkısı ve desteği olması gerekir.”

Kadıoğlu “Geçtiğimiz Pazartesi başlayan Yaz Kur’an kurslarımıza tüm velilerimizin, anne ve babaların ehemmiyet vermesini bekliyoruz. Her ne kadar çocuklarımız okullarımızda dini eğitim alıyorlarsa da caminin havasını teneffüs ederek Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmeleri daha güzellik arz etmektedir. Camilerimize gelen çocuklarımıza karşı daha hoşgörülü ve sevgiyle yaklaşalım. Hiç unutmayalım ki gelecekte bu çocuklarımız bu ülkeyi yöneteceklerdir. Tüm Cami ve Kur’an kursu dernek başkanlarımızdan ve cami cemaatimizden bu çocuklarımıza iyi davranmalarını ve onlara ikram yapmalarını temenni ediyorum.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.