Sarıbay: Bu karar siyasidir

Kocaeli 24.06.2016 - 16:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Sarıbay: Bu karar siyasidir

Sefa Sirmen'in cezaevine gönderilmesinin ardından CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay'dan ilk yorum geldi.

Sefa Sirmen'in cezaevine gönderilmesinin ardından CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay'dan ilk yorum geldi. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Bir deprem yaşamış ve depremde hiçbir zarar görmemiş bir doğalgaz alt yapısından bahsediyoruz. Bu alt yapı şakır şakır işliyor. AKP’li belediyeler bu alt yapıyı 600 milyona satıp 590 milyon kar ettiler. Pahalıya mal etti diye dönemin başkanı Sefa Sirmen’e hapis cezası veriliyor. Bu olacak iş değildir. Ayrıca Sefa bey işin teknik detaylarını bilemez. Pahalı mıdır ucuz mudur? Sonuç olarak ortada kaliteli bir ürün var. Bu alınan karar tamamen siyasidir” dedi. GÖRÜŞMEYİ ANLATTI İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Sirmen’in kayınçosu Alparslan Seymen, avukatları ve akrabaları cezaevine giderken, Sarıbay, Sirmen’le yaptığı görüşmenin ardından bir açıklama yaptı. Sarıbay, Sirmen’in moralinin iyi olduğunu kaydederek, “Morali gayet iyi. Aslan gibi yatıp çıkarım, hizmetlerime devam ederim’ dedi” şeklinde ifadeler kullandı.  AFFINI KABUL ETMEDİ 110 milyonluk doğalgaz altyapısının pahalı olduğu iddiasıyla Sirmen’in yargılandığını kaydeden Sarıbay, “Bu davanın başında Rahşan affı vardı. Sefa Bey ve arkadaşları o affı kabul etmedi, ‘Hayır. Biz yargılanacağız. Şaibeli olarak burada kalmak istemiyoruz. Bu nedenle bizi yargılayın’ dediler. Yani affı kabul etmediler. O gün affı kabul etselerdi, bu ceza bugün yenmezdi. Bu davada yargılanan 23 kişiden bir tek Sefa Sirmen’in cezası kesinleştirildi” dedi.
Sefa Sirmen'in cezaevine gönderilmesinin ardından CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay'dan ilk yorum geldi.

Sefa Sirmen'in cezaevine gönderilmesinin ardından CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay'dan ilk yorum geldi. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Bir deprem yaşamış ve depremde hiçbir zarar görmemiş bir doğalgaz alt yapısından bahsediyoruz. Bu alt yapı şakır şakır işliyor. AKP’li belediyeler bu alt yapıyı 600 milyona satıp 590 milyon kar ettiler. Pahalıya mal etti diye dönemin başkanı Sefa Sirmen’e hapis cezası veriliyor. Bu olacak iş değildir. Ayrıca Sefa bey işin teknik detaylarını bilemez. Pahalı mıdır ucuz mudur? Sonuç olarak ortada kaliteli bir ürün var. Bu alınan karar tamamen siyasidir” dedi.

GÖRÜŞMEYİ ANLATTI

İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Sirmen’in kayınçosu Alparslan Seymen, avukatları ve akrabaları cezaevine giderken, Sarıbay, Sirmen’le yaptığı görüşmenin ardından bir açıklama yaptı. Sarıbay, Sirmen’in moralinin iyi olduğunu kaydederek, “Morali gayet iyi. Aslan gibi yatıp çıkarım, hizmetlerime devam ederim’ dedi” şeklinde ifadeler kullandı. 

AFFINI KABUL ETMEDİ

110 milyonluk doğalgaz altyapısının pahalı olduğu iddiasıyla Sirmen’in yargılandığını kaydeden Sarıbay, “Bu davanın başında Rahşan affı vardı. Sefa Bey ve arkadaşları o affı kabul etmedi, ‘Hayır. Biz yargılanacağız. Şaibeli olarak burada kalmak istemiyoruz. Bu nedenle bizi yargılayın’ dediler. Yani affı kabul etmediler. O gün affı kabul etselerdi, bu ceza bugün yenmezdi. Bu davada yargılanan 23 kişiden bir tek Sefa Sirmen’in cezası kesinleştirildi” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.