Facebook’tan ‘Durum Çok Ciddi’ uyarısı!

25.07.2016 - 11:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Facebook’tan ‘Durum Çok Ciddi’ uyarısı!

Ülkemizde yaşanan ve hepimizi derinden üzen terör saldırılarıyla birlikte sosyal ağlarda başlayan..

Son dönemde ülkemizde yaşanan sıcak gündem sonrası Facebook’ta sıkça karşılaştığımız “Durum Çok Ciddi” başlıklı paylaşımlara daha fazla dayanamayan sosyal ağ konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Ülkemizde yaşanan ve hepimizi derinden üzen terör saldırılarıyla birlikte sosyal ağlarda başlayan sahte mesaj furyası her geçen gün katbekat artarak devam ediyor. Birkaç gün önce gerçekleşen darbe girişiminin ardından çok daha fazla sayıda insanın inanarak paylaştığı "Durum Çok Ciddi" mesajı -artık ne kadar yayınlandıysa- görünüşe bakılırsa Facebook’un da dikkatini çekmiş durumda.   Hiçbir yasal geçerliliği olmayan ve tamamen deli saçması niteliği taşıyan ilgili paylaşım şu şekilde:     Sanki resmi makamlara yazılmış gibi özenle hazırlanan bu iletiyi söylendiği gibi kopyalayarak durum güncellemesi olarak paylaşmanız elbette sizi yasal anlamda korumuyor. Üstelik zaten ülkemizde "Jandarma Genel Komutanlığı Bilişim Suçları Sosyal Ağ Bildirgesi" adında herhangi bir içerik de yer almıyor. Teknoloji ve internetten az çok anlayan kişilerin itibar etmediği bu duruma karşı herkesi uyaran Facebook, gizlilik ve güvenlik ayarlarını hatırlatarak tüm kontrolün kullanıcıda olduğunun altını çiziyor.   Çok fazla sayıda kişinin yukarıdaki mesaja inanarak profillerinde paylaşmasıyla harekete geçen sosyal ağın resmi açıklaması ise şöyle: Facebook'taki güvenliğiniz ile ilgili olarak kopyalayıp yapıştırmanız istenen bir bildirim içeren paylaşımlar görmüş olabilirsiniz. Lütfen bu tip paylaşımlara itibar etmeyin. Facebook'ta paylaştığınız içerik ve bilgilerin ne şekilde paylaşıldığını gizlilik ayarlarınızdan, hesap güvenliğinizi de güvenlik ayarlarınızdan kontrol edip düzenleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için: http://bit.ly/29K7qkc
Ülkemizde yaşanan ve hepimizi derinden üzen terör saldırılarıyla birlikte sosyal ağlarda başlayan..

Son dönemde ülkemizde yaşanan sıcak gündem sonrası Facebook’ta sıkça karşılaştığımız “Durum Çok Ciddi” başlıklı paylaşımlara daha fazla dayanamayan sosyal ağ konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Ülkemizde yaşanan ve hepimizi derinden üzen terör saldırılarıyla birlikte sosyal ağlarda başlayan sahte mesaj furyası her geçen gün katbekat artarak devam ediyor. Birkaç gün önce gerçekleşen darbe girişiminin ardından çok daha fazla sayıda insanın inanarak paylaştığı "Durum Çok Ciddi" mesajı -artık ne kadar yayınlandıysa- görünüşe bakılırsa Facebook’un da dikkatini çekmiş durumda.

 

Hiçbir yasal geçerliliği olmayan ve tamamen deli saçması niteliği taşıyan ilgili paylaşım şu şekilde:

 

ice11-204.jpg

 

Sanki resmi makamlara yazılmış gibi özenle hazırlanan bu iletiyi söylendiği gibi kopyalayarak durum güncellemesi olarak paylaşmanız elbette sizi yasal anlamda korumuyor. Üstelik zaten ülkemizde "Jandarma Genel Komutanlığı Bilişim Suçları Sosyal Ağ Bildirgesi" adında herhangi bir içerik de yer almıyor. Teknoloji ve internetten az çok anlayan kişilerin itibar etmediği bu duruma karşı herkesi uyaran Facebook, gizlilik ve güvenlik ayarlarını hatırlatarak tüm kontrolün kullanıcıda olduğunun altını çiziyor.

 

Çok fazla sayıda kişinin yukarıdaki mesaja inanarak profillerinde paylaşmasıyla harekete geçen sosyal ağın resmi açıklaması ise şöyle:

Facebook'taki güvenliğiniz ile ilgili olarak kopyalayıp yapıştırmanız istenen bir bildirim içeren paylaşımlar görmüş olabilirsiniz. Lütfen bu tip paylaşımlara itibar etmeyin. Facebook'ta paylaştığınız içerik ve bilgilerin ne şekilde paylaşıldığını gizlilik ayarlarınızdan, hesap güvenliğinizi de güvenlik ayarlarınızdan kontrol edip düzenleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için: http://bit.ly/29K7qkc

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.