19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çay harareti alır mı?

28.07.2016 - 12:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Çay harareti alır mı?

Yazın soğuk içecekler yerine sıcak içecekler içmenin daha faydalı olduğu kanıtlandı. Bu yüzden serinlemek istiyorsanız elinizdeki dondurmayı bırakıp sıcak bir bardak çay içmeyi deneyin!

Yazın hepimiz sıcakladığımızda soğuk bir şeyler yemek veya içmek isteriz. Fakat Dr. Ollie Jay tarafından yapılan bir araştırmaya göre, soğuk bir şeyler tükettiğimizde vücudun sıcaklığı arttığından daha çok terleriz.   DailMail'de yayımlanan habere göre yapılan deneyde, deneye katılanlara sıcak ve soğuk içecekler içirilerek vücut sıcaklığı üstündeki etkileri incelendi. Sıcak içeceğin sindiriminden sonra vücut sıcaklığının azaldığı gözlemlendi.   Terleme, vücut sıcaklığını ve vücutta ısı dengesini sağladığından içeceklerin terleme üzerindeki etkisi önemli. Bu yüzden yapılan deneyde ayrıca sıcak ve soğuk içeceklerin terleme üzerindeki etkisi incelendi.   Sıcak bir şeyler içildiğinde terlemenin daha fazla olduğu, terleme fazla olunca da vücut ısısının dengelendiği ve vücudun serinlemeye başladığı belirlendi.   Soğuk yiyecek ve içecekler ise aslında bizi daha çok sıcaklatıyor. Soğuk şeyler tüketildiğinde vücut, sıcaklığı dengelemeye çalışır; bunun sonucunda vücut sıcaklığı daha çok artar ve bu da daha çok sıcaklamamıza sebep olur.   Ayrıca egzersizden önce soğuk içecekler içmek performansınızı düşürür. Bu yüzden egzersizden önce sıcak şeyler içmelisiniz ki hem vücut sıcaklığınız dengelensin hem de metabolizmanız hızlansın.
Yazın soğuk içecekler yerine sıcak içecekler içmenin daha faydalı olduğu kanıtlandı. Bu yüzden serinlemek istiyorsanız elinizdeki dondurmayı bırakıp sıcak bir bardak çay içmeyi deneyin!
Yazın hepimiz sıcakladığımızda soğuk bir şeyler yemek veya içmek isteriz. Fakat Dr. Ollie Jay tarafından yapılan bir araştırmaya göre, soğuk bir şeyler tükettiğimizde vücudun sıcaklığı arttığından daha çok terleriz.
 
DailMail'de yayımlanan habere göre yapılan deneyde, deneye katılanlara sıcak ve soğuk içecekler içirilerek vücut sıcaklığı üstündeki etkileri incelendi. Sıcak içeceğin sindiriminden sonra vücut sıcaklığının azaldığı gözlemlendi.
 
Terleme, vücut sıcaklığını ve vücutta ısı dengesini sağladığından içeceklerin terleme üzerindeki etkisi önemli. Bu yüzden yapılan deneyde ayrıca sıcak ve soğuk içeceklerin terleme üzerindeki etkisi incelendi.
 
Sıcak bir şeyler içildiğinde terlemenin daha fazla olduğu, terleme fazla olunca da vücut ısısının dengelendiği ve vücudun serinlemeye başladığı belirlendi.
 
Soğuk yiyecek ve içecekler ise aslında bizi daha çok sıcaklatıyor. Soğuk şeyler tüketildiğinde vücut, sıcaklığı dengelemeye çalışır; bunun sonucunda vücut sıcaklığı daha çok artar ve bu da daha çok sıcaklamamıza sebep olur.
 
Ayrıca egzersizden önce soğuk içecekler içmek performansınızı düşürür. Bu yüzden egzersizden önce sıcak şeyler içmelisiniz ki hem vücut sıcaklığınız dengelensin hem de metabolizmanız hızlansın.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.