19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

6 Milyona Müjde!

Darıca 03.08.2016 - 09:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

6 Milyona Müjde!

Gelir testine hiç başvurmadığı için tavan tutardan borcu birikenlere müjde. Bu kişilerin borcu, yeni düzenleme ile önemli oranda düşecek. Hem de 12 taksit imkanı olacak...Genel Sağlık Sigortası borcu olan 6 milyon kişiye müjde. Gelir testine hiç başvurmadığı için en yüksek tutardan hesaplanan borcu birikenlere önemli bir imkan geliyor. Meclis'teki düzenleme sayesinde bu kişiler hem daha az ödeme yapacak hem de taksit imkanı olacak. TEST YAPTIRACAKLAR Düzenlemeye göre; gelir testine hiç başvurmayan sigortalıların gelir testine başvurarak borçlarının belirlenen seviyeden yeniden hesaplanması ve bu statüye ilişkin prim borçlarının asıllarının peşin veya vade farkı uygulanmaksızın 12 eşit taksitle ödenmesi halinde, gecikme cezası ve gecikme zammı silinecek. Yani hem gerçek gelire göre borç yeniden hesaplanacağı için hem de gecikme cezası ve gecikme zammı silineceği için borç önemli oranda düşecek. Düzenlemenin 5 milyon 950 bin 394 kişiye yeniden yapılandırma imkanı getirdiği belirtiliyor. Bu kişilerin gelir testini belirlenen süre içinde yaptırması ve yeniden hesaplanan borcunu takviminde ödemesi gerekiyor...

Gelir testine hiç başvurmadığı için tavan tutardan borcu birikenlere müjde. Bu kişilerin borcu, yeni düzenleme ile önemli oranda düşecek. Hem de 12 taksit imkanı olacak...Genel Sağlık Sigortası borcu olan 6 milyon kişiye müjde. Gelir testine hiç başvurmadığı için en yüksek tutardan hesaplanan borcu birikenlere önemli bir imkan geliyor. Meclis'teki düzenleme sayesinde bu kişiler hem daha az ödeme yapacak hem de taksit imkanı olacak.

TEST YAPTIRACAKLAR
Düzenlemeye göre; gelir testine hiç başvurmayan sigortalıların gelir testine başvurarak borçlarının belirlenen seviyeden yeniden hesaplanması ve bu statüye ilişkin prim borçlarının asıllarının peşin veya vade farkı uygulanmaksızın 12 eşit taksitle ödenmesi halinde, gecikme cezası ve gecikme zammı silinecek. Yani hem gerçek gelire göre borç yeniden hesaplanacağı için hem de gecikme cezası ve gecikme zammı silineceği için borç önemli oranda düşecek. Düzenlemenin 5 milyon 950 bin 394 kişiye yeniden yapılandırma imkanı getirdiği belirtiliyor. Bu kişilerin gelir testini belirlenen süre içinde yaptırması ve yeniden hesaplanan borcunu takviminde ödemesi gerekiyor...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.