17 AĞUSTOS'UN ÜZERİNDEN 17 YIL GEÇTİ;

Kocaeli 17.08.2016 - 09:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

17 AĞUSTOS'UN ÜZERİNDEN 17 YIL GEÇTİ;

Yitirilen binlerce can   Yetim ve öksüz kalan çocuklar Harap olan emekler... Sokaklara savrulan eşyalar Aile albümleri ve oyuncaklar Parçalanmış çerçeveler Enkaz altında kalan anılar... 17 Ağustos depreminin üzerinden tam 17 yıl geçti.O gece yaşananlar hala hafızamızda...45 saniyelik o deprem hem Kocaeli'yi hem de Türkiye'yi hüzne boğdu.   Üzerinden geçen bunca yıla rağmen Kocaeli'nde ve aslında Türkiye'nin pek çok yerinde deprem gerçeği ile yüzleşildiği söylenemez. Hasarlı binaların onarılmadığını,kentlerin meydanlarının bile betona boğulduğunu üzülerek görüyoruz. Teknoloji ve bilimle barışık,yeşili ve doğayı koruyan,meslek odalarının uyarılarını dikkate alan bir anlayış ve sorumlulukla hareket edildiğinde, hafızalara kazınan o acıların bir daha yaşanması engellenebilir. 17 Ağustos'un,17'inci yıldönümünde bir kez daha kaybettiğimiz yurttaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyor,Türkiye'nin bir daha böyle felaketler yaşamamasını diliyorum.     Tahsin Tarhan Kocaeli Milletvekili

Yitirilen binlerce can

 

Yetim ve öksüz kalan çocuklar
Harap olan emekler...
Sokaklara savrulan eşyalar
Aile albümleri ve oyuncaklar
Parçalanmış çerçeveler
Enkaz altında kalan anılar...
17 Ağustos depreminin üzerinden tam 17 yıl geçti.O gece yaşananlar hala hafızamızda...45 saniyelik o deprem hem Kocaeli'yi hem de Türkiye'yi hüzne boğdu.

 

Üzerinden geçen bunca yıla rağmen Kocaeli'nde ve aslında Türkiye'nin pek çok yerinde deprem gerçeği ile yüzleşildiği söylenemez.
Hasarlı binaların onarılmadığını,kentlerin meydanlarının bile betona boğulduğunu üzülerek görüyoruz.

Teknoloji ve bilimle barışık,yeşili ve doğayı koruyan,meslek odalarının uyarılarını dikkate alan bir anlayış ve sorumlulukla hareket edildiğinde, hafızalara kazınan o acıların bir daha yaşanması engellenebilir.

17 Ağustos'un,17'inci yıldönümünde bir kez daha kaybettiğimiz yurttaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyor,Türkiye'nin bir daha böyle felaketler yaşamamasını diliyorum.

 

 

Tahsin Tarhan
Kocaeli Milletvekili

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.