Sirmen’in hukuk mücadelesi

Kocaeli 19.08.2016 - 11:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Sirmen’in hukuk mücadelesi

İZGAZ Projesi nedeniyle 6 yıl 4 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onaylanmasının ardından 24 Haziran'da cezaevine giren İzmit Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, Kocaeli eski Milletvekili Sefa Sirmen adına yeni bir hukuk mücadelesi başlatıldı.

ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURU   Sefa Sirmen’in avukatları, söz konusu dava ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuru hakkını kullandılar. Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, söz konusu İZGAZ Davası’nda yargılanan 17 kişiden 16’sının beraat ettiği, sadece Sefa Sirmen hakkında daha önce verilen beraat kararının bozulup, siyasi kinle hareket edilerek mahkumiyet kararı çıktığı belirtiliyor. Sirmen’in avukatları, AYM’den olumlu sonuç bekliyorlar.  FETÖ ÇETESİNİN İZLERİ Sefa Sirmen adına avukatları Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na da yeni bir başvuru yaptılar. Yargıtay’a yapılan başvuruda da Sirmen hakkında hüküm veren yerel mahkeme hakiminin, Yargıtay’da oy çokluğu ile onaylanan mahkumiyet kararına imza koyan 5 hakimden 3’ünün 15 Temmuz sonrası FETÖ Terör Örgütü Soruşturması kapsamında gözaltına alınıp, tutuklandığı belirtiliyor, “Bu hakimlerin verdiği kararlar adil olamaz. Sirmen’e mahkumiyet bir komplodur ve bu işin içinde FETÖ çetesi de kullanılmıştır” tezi ortaya konuluyor.  EN ERKEN YILSONUNDA Sefa Sirmen, halen rahatsızlığı nedeniyle KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde tedavi görüyor. Hasta odası, tamamen Jandarma kontrolü altında. Yeni çıkan kanun hükmünde kararname ile infaz sürelerinin kısaltılması, Sirmen’in cezaevinde kalacağı süreyi azaltıyor. Son hukuki girişimler sonuç vermezse, Sefa Sirmen en erken bu yılın son günlerinde “denetimli serbestlik” koşuluyla tahliye olabilecek. Ancak Sirmen, “denetimli serbestlik”le çıkmayı çok fazla önemsemiyor. Siyasi haklarını da geri kazanmak adına, yeniden yargılanmayı ve kendisine yapıldığına inandığı haksızlıktan tamamen temizlenmeyi hedefliyor.
İZGAZ Projesi nedeniyle 6 yıl 4 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onaylanmasının ardından 24 Haziran'da cezaevine giren İzmit Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, Kocaeli eski Milletvekili Sefa Sirmen adına yeni bir hukuk mücadelesi başlatıldı.

ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURU

 

Sefa Sirmen’in avukatları, söz konusu dava ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuru hakkını kullandılar. Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, söz konusu İZGAZ Davası’nda yargılanan 17 kişiden 16’sının beraat ettiği, sadece Sefa Sirmen hakkında daha önce verilen beraat kararının bozulup, siyasi kinle hareket edilerek mahkumiyet kararı çıktığı belirtiliyor. Sirmen’in avukatları, AYM’den olumlu sonuç bekliyorlar. 

FETÖ ÇETESİNİN İZLERİ

Sefa Sirmen adına avukatları Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na da yeni bir başvuru yaptılar. Yargıtay’a yapılan başvuruda da Sirmen hakkında hüküm veren yerel mahkeme hakiminin, Yargıtay’da oy çokluğu ile onaylanan mahkumiyet kararına imza koyan 5 hakimden 3’ünün 15 Temmuz sonrası FETÖ Terör Örgütü Soruşturması kapsamında gözaltına alınıp, tutuklandığı belirtiliyor, “Bu hakimlerin verdiği kararlar adil olamaz. Sirmen’e mahkumiyet bir komplodur ve bu işin içinde FETÖ çetesi de kullanılmıştır” tezi ortaya konuluyor. 

EN ERKEN YILSONUNDA

Sefa Sirmen, halen rahatsızlığı nedeniyle KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde tedavi görüyor. Hasta odası, tamamen Jandarma kontrolü altında. Yeni çıkan kanun hükmünde kararname ile infaz sürelerinin kısaltılması, Sirmen’in cezaevinde kalacağı süreyi azaltıyor. Son hukuki girişimler sonuç vermezse, Sefa Sirmen en erken bu yılın son günlerinde “denetimli serbestlik” koşuluyla tahliye olabilecek. Ancak Sirmen, “denetimli serbestlik”le çıkmayı çok fazla önemsemiyor. Siyasi haklarını da geri kazanmak adına, yeniden yargılanmayı ve kendisine yapıldığına inandığı haksızlıktan tamamen temizlenmeyi hedefliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.