Bıçaklar bayrama bileniyor

Kocaeli 09.09.2016 - 10:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Bıçaklar bayrama bileniyor

Kurban Bayramı’na kısa bir süre bıçak bileyicileri Gebze sokaklarda yerlerini aldı. Bıçak bileyicileri bıçakların 3 TL’den nacak ve satırın ise 5 TL’den bilediklerini söyledi.

  Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurban kesecek vatandaşlar, evlerinde bulunan ve körelen bıçakları biletmek için bıçakçıların yolunu tuttu. Bazıları Kurban Bayramı için yeni bıçak alırken, kimi vatandaşlar da eski bıçaklarını biletmeyi tercih ediyor. Gebze Ziya Fırat Meydanı’nda faaliyet gösteren bıçak bileyicileri vatandaşların kurban Bayramı’nda kesim ve diğer işler için kullanacakları bıçakları yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.  ‘BIÇAK 3 NACAK 5 TL’DEN BİLENİYOR’ 20 senedir bıçak bileme ustalığı yapan Osman Karaçam, "Büyük bıçakları 3 TL, nacak ve satırları ise 5 TL’den biliyoruz. Vatandaş şuan için pek ilgi göstermiyor. Ama Cumartesi ve Arife günü biraz daha işler yoğunlaşır. Bizler vatandaşlardan gelen talepleri karşılamak için sabah 08.00’de burada işe başlıyoruz akşam ise 20.00’ye kadar buradayız" dedi. BIÇAK FİYATLARI Yine Ziya Fırat Meydanı bıçak satıcılığı yapan Orhan Cumhur ise "Bu sene geçen seneye göre daha durgun. Arife günü işlerin daha hareketlenmesini bekliyoruz. Özellikle bıçak alan vatandaşlar aldıkları bıçakları iyice incelesin. Piyasadaki taklit bıçakları almasınlar" diye konuştu. Öte yandan satışa sunulan Nacak 25-30 TL, bıçaklar 10-70 TL, satır 40 TL, kantar 15 TL, bıçak bileme aleti 10-15 TL, hayvan yıkma aparatı 35 TL'den satışa sunuldu.
Kurban Bayramı’na kısa bir süre bıçak bileyicileri Gebze sokaklarda yerlerini aldı. Bıçak bileyicileri bıçakların 3 TL’den nacak ve satırın ise 5 TL’den bilediklerini söyledi.
 

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurban kesecek vatandaşlar, evlerinde bulunan ve körelen bıçakları biletmek için bıçakçıların yolunu tuttu. Bazıları Kurban Bayramı için yeni bıçak alırken, kimi vatandaşlar da eski bıçaklarını biletmeyi tercih ediyor. Gebze Ziya Fırat Meydanı’nda faaliyet gösteren bıçak bileyicileri vatandaşların kurban Bayramı’nda kesim ve diğer işler için kullanacakları bıçakları yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor. 

‘BIÇAK 3 NACAK 5 TL’DEN BİLENİYOR’
20 senedir bıçak bileme ustalığı yapan Osman Karaçam, "Büyük bıçakları 3 TL, nacak ve satırları ise 5 TL’den biliyoruz. Vatandaş şuan için pek ilgi göstermiyor. Ama Cumartesi ve Arife günü biraz daha işler yoğunlaşır. Bizler vatandaşlardan gelen talepleri karşılamak için sabah 08.00’de burada işe başlıyoruz akşam ise 20.00’ye kadar buradayız" dedi.

BIÇAK FİYATLARI
Yine Ziya Fırat Meydanı bıçak satıcılığı yapan Orhan Cumhur ise "Bu sene geçen seneye göre daha durgun. Arife günü işlerin daha hareketlenmesini bekliyoruz. Özellikle bıçak alan vatandaşlar aldıkları bıçakları iyice incelesin. Piyasadaki taklit bıçakları almasınlar" diye konuştu. Öte yandan satışa sunulan Nacak 25-30 TL, bıçaklar 10-70 TL, satır 40 TL, kantar 15 TL, bıçak bileme aleti 10-15 TL, hayvan yıkma aparatı 35 TL'den satışa sunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.