Araçlara artık mecburi çip geliyor; Çünkü…

21.09.2016 - 10:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Araçlara artık mecburi çip geliyor; Çünkü…

Terör olaylarına karışan araçlar artık takip altına alınıyor.

    Hükümetin hazırladığı ve önümüzde ki aylarda yürürlüğe girecek olan uygulamada terör olaylarına karışan araçların takip edilmesi ve kaçak akaryakıtın önlenebilmesi için çip sistemine geçiliyor.   Tüm araçlara takılacak olan çip ile birlikte istasyonlarda araçları okuyacak ve tüm bilgiler anında devlete ulaştırılacak.   Terörle mücadele kapsamında alınacak olan önlemle beraber araçların tamamı elektronik takibe alınmış olacak. Trafiğe tescilli taşıtlara plaka numaralarını da içeren birer kimlik birimi (etiket-çip) takılacak.   ÇİPİ OLMAYANA YAKIT YOK Bu sayede hem satılan akaryakıtlar anlık olarak izlenebilecek hem de hangi aracın hangi istasyondan yakıt aldığı sistemde anlık olarak görülebilecek. Hem kaçak akaryakıt ve vergi kaçakçılığı ile daha etkin mücadele edilecek hem de terör olayları önlenecek. Sisteme el yordamıyla giriş olmayacağı için canlı bombalar başta olmak üzere terör gibi farklı suçlardan aranan araçlar ve kişilerin belirlenmesi daha kolay olacak. Örneğin herhangi bir suçtan aranan şahsın kullandığı araç akaryakıt istasyonuna yanaştığında çip yoksa yakıt alamayacak. Etiket varsa o araç benzin ya da motorin alabilecek.   OTOBÜS VE MİNİBÜSLERE İZLEME Maliye Bakanlığı değeri milyon dolarları bulan otobüs ve minibüs hatlarındaki plaka alım satımlarını da mercek altına alıyor. Bu kapsamda tahditli plaka alım ve satımlarının gerçek değeri üzerinden işlem görmesini sağlamak amacıyla gerekli alt yapı oluşturulacak. Mevcut uygulamada değeri 1 milyon TL olan bir otobüs hattına ilişkin plakanın satışı daha düşük vergi ödenmesi için 500 bin TL olarak gösterilebiliyor.
Terör olaylarına karışan araçlar artık takip altına alınıyor.

 

 

Hükümetin hazırladığı ve önümüzde ki aylarda yürürlüğe girecek olan uygulamada terör olaylarına karışan araçların takip edilmesi ve kaçak akaryakıtın önlenebilmesi için çip sistemine geçiliyor.

 

Tüm araçlara takılacak olan çip ile birlikte istasyonlarda araçları okuyacak ve tüm bilgiler anında devlete ulaştırılacak.

 

Terörle mücadele kapsamında alınacak olan önlemle beraber araçların tamamı elektronik takibe alınmış olacak. Trafiğe tescilli taşıtlara plaka numaralarını da içeren birer kimlik birimi (etiket-çip) takılacak.

 

ÇİPİ OLMAYANA YAKIT YOK
Bu sayede hem satılan akaryakıtlar anlık olarak izlenebilecek hem de hangi aracın hangi istasyondan yakıt aldığı sistemde anlık olarak görülebilecek. Hem kaçak akaryakıt ve vergi kaçakçılığı ile daha etkin mücadele edilecek hem de terör olayları önlenecek. Sisteme el yordamıyla giriş olmayacağı için canlı bombalar başta olmak üzere terör gibi farklı suçlardan aranan araçlar ve kişilerin belirlenmesi daha kolay olacak. Örneğin herhangi bir suçtan aranan şahsın kullandığı araç akaryakıt istasyonuna yanaştığında çip yoksa yakıt alamayacak. Etiket varsa o araç benzin ya da motorin alabilecek.

 

OTOBÜS VE MİNİBÜSLERE İZLEME
Maliye Bakanlığı değeri milyon dolarları bulan otobüs ve minibüs hatlarındaki plaka alım satımlarını da mercek altına alıyor. Bu kapsamda tahditli plaka alım ve satımlarının gerçek değeri üzerinden işlem görmesini sağlamak amacıyla gerekli alt yapı oluşturulacak. Mevcut uygulamada değeri 1 milyon TL olan bir otobüs hattına ilişkin plakanın satışı daha düşük vergi ödenmesi için 500 bin TL olarak gösterilebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.