19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

KARARA UYMAYANLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK!

Kocaeli 23.09.2016 - 15:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

KARARA UYMAYANLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK!

İşte Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü yaptığı yazılı basın açıklaması

  Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü bugün “geçtiğimiz günlerde mahkeme kararı ile düşen ekmek fiyatları hakkında açıklama yaptı. Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü yaptığı açıklama da karara uymayan ve eski tarife ile satış yapan fırıncılara ve ekmek satışı yapan esnaflara cezai işlem uygulanacak” dedi.   “Kocaeli Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası kararı ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin onayı ile 250 gr ekmek 06.11.2015 tarihinden itibaren 1.25 TL. 'den satışına karar verilmiştir. Ekmek ile ilgili yapılan artışa ilişkin Valiliğimizin itirazı üzerine yargıya taşınmış neticesinde, Kocaeli Asliye Ticaret Mahkemesinin 2016/820 sayılı karar ile 250 gr. Ekmeğin 1.00, TL. 'den satılmasına kesin olarak karar verilmiştir. CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK Alınan mahkeme kararı ilgili esnaf teşekküllerine tebliğ edilmiştir. Buna rağmen piyasada bazı fırın bakkal ve marketlerde 250 gr. ekmeğin 1.25 TL. Satıldığı Valiliğimize ve Müdürlüğümüze gelen şikayetlerden anlaşılmıştır. Konu ile ilgili olarak Müdürlüğümüz piyasada gerekli denetimlere başlamıştır. Mahkeme kararı ile 250 gr. Ekmeğin 1.00 TL. Satılmasına karar verildiği halde, eski tarife ile satış yapılmasına devam eden esnaf veya tacir hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü” denildi. 
İşte Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü yaptığı yazılı basın açıklaması

 

Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü bugün “geçtiğimiz günlerde mahkeme kararı ile düşen ekmek fiyatları hakkında açıklama yaptı. Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü yaptığı açıklama da karara uymayan ve eski tarife ile satış yapan fırıncılara ve ekmek satışı yapan esnaflara cezai işlem uygulanacak” dedi.

 

“Kocaeli Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası kararı ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin onayı ile 250 gr ekmek 06.11.2015 tarihinden itibaren 1.25 TL. 'den satışına karar verilmiştir.

Ekmek ile ilgili yapılan artışa ilişkin Valiliğimizin itirazı üzerine yargıya taşınmış neticesinde, Kocaeli Asliye Ticaret Mahkemesinin 2016/820 sayılı karar ile 250 gr. Ekmeğin 1.00, TL. 'den satılmasına kesin olarak karar verilmiştir.

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Alınan mahkeme kararı ilgili esnaf teşekküllerine tebliğ edilmiştir. Buna rağmen piyasada bazı fırın bakkal ve marketlerde 250 gr. ekmeğin 1.25 TL. Satıldığı Valiliğimize ve Müdürlüğümüze gelen şikayetlerden anlaşılmıştır. Konu ile ilgili olarak Müdürlüğümüz piyasada gerekli denetimlere başlamıştır. Mahkeme kararı ile 250 gr. Ekmeğin 1.00 TL. Satılmasına karar verildiği halde, eski tarife ile satış yapılmasına devam eden esnaf veya tacir hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü” denildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.