15 Temmuz travmadır!

Kocaeli 28.09.2016 - 10:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

15 Temmuz travmadır!

15 Temmuz darbe girişimi sonrası mağdur edilen kamu çalışanları ve sağlık çalışanları için siyasi partilere ziyaretlerde bulunan Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ve Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan’ın ikinci durağı MHP İl Başkanlığı oldu.

 Burada il başkanı Aydın Ünlü ile görüşen sendika temsilcileri mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini isteyerek, genel merkeze sunulması için bir dosya takdim etti. Ziyarette konuşan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, “15 Temmuz bir travmadır” dedi. Ünlü, MHP genel merkezinin de  mağdur vatandaşlar için bir komisyon oluşturduğu nu söyleyerek, mağdur çalışanların da bu süreçte sabırlı olması gerektiğini belirtti.  BÜROKRATLAR SAMİMİ DEĞİL Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker konuşmasında,” Ziyaretin amacı malumunuz. Bir darbe kalkışması oldu. Devlete ve millete karşı bir kalkışma vardı. Devletimiz de bu kalkışma içerisinde yer alanları ve destekleyenleri cezalandırmak adına adımlar attı. Bu adımları destekliyoruz fakat cumhurbaşkanımızın da dediği gibi at izi it izine karıştı. Açığa alınanlarla ilgili 80 gün geçmesine rağmen hala hiçbir işlem yapılmadı. Bu belirsizlik insanları da huzursuz ediyor. Bu insanlar eğer suçluysa suçlarının ne olduğu açıklanmalı. Sağlık bakanlığında açığa alınanlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. Bunun hızlandırılması gerekiyor. Bir insan çocuğunu falanca okula gönderdi diye açığa alınıyor.  Bürokratlar samimi değiller. Bu noktada biz siyasi partilere müracaat etmemize rağmen hiçbirinden haber gelmedi. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızla buradaki yöneticiler samimi değil.  Bu kon uda bir dosya getirdik sizin aracılığınızla genel merkeze iletmek istedik. Mail ortamında insanlardan savunma alınıyor. Bu hukuki değil” sözlerini kullandı. 15 TEMMUZ TRAVMADIR MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ise, “Bugün MHP Kocaeli teşkilatları ve genel merkezi süreçle alakalı bir komisyon kurulması için çalışma başlattık. 15 Temmuz bir tramvaydı. Devlet bir travma yaşadı. Mağdur olanlar vardır. Biz de şunu söylüyoruz. Devletin travmayla aldığı bir karar. Her açığa alınan terör örgütü mensubu değil. Meclisin açılmasıyla birlikte biz inanıyoruz ki mağdur vatandaşlar yeni KHK ile görevlerine geri dönecek. Herkesin kafası karışık. Devletin de kafası karışık. Biz vatandaşımızı seviyoruz. Evet 2 aya yakın bir süreç geçti. 1 Ekim itibariyle yeni KHK larla bu vatandaşlarımızla alakalı bir süreç başlayacaktır. Ama kimse bunu unutmasın 15 Temmuz bir travmadır ve bunun müsebbipleri vardır. Biz bu devletin evlatlarıyız. Bu süreci sakin geçirmek zorundayız. Suçsuz insanlar hak ettikleri mertebeye gelecektir” dedi.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası mağdur edilen kamu çalışanları ve sağlık çalışanları için siyasi partilere ziyaretlerde bulunan Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ve Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan’ın ikinci durağı MHP İl Başkanlığı oldu.

 Burada il başkanı Aydın Ünlü ile görüşen sendika temsilcileri mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini isteyerek, genel merkeze sunulması için bir dosya takdim etti. Ziyarette konuşan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, “15 Temmuz bir travmadır” dedi. Ünlü, MHP genel merkezinin de  mağdur vatandaşlar için bir komisyon oluşturduğu nu söyleyerek, mağdur çalışanların da bu süreçte sabırlı olması gerektiğini belirtti.

 BÜROKRATLAR SAMİMİ DEĞİL

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker konuşmasında,” Ziyaretin amacı malumunuz. Bir darbe kalkışması oldu. Devlete ve millete karşı bir kalkışma vardı. Devletimiz de bu kalkışma içerisinde yer alanları ve destekleyenleri cezalandırmak adına adımlar attı. Bu adımları destekliyoruz fakat cumhurbaşkanımızın da dediği gibi at izi it izine karıştı. Açığa alınanlarla ilgili 80 gün geçmesine rağmen hala hiçbir işlem yapılmadı. Bu belirsizlik insanları da huzursuz ediyor. Bu insanlar eğer suçluysa suçlarının ne olduğu açıklanmalı. Sağlık bakanlığında açığa alınanlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. Bunun hızlandırılması gerekiyor. Bir insan çocuğunu falanca okula gönderdi diye açığa alınıyor.  Bürokratlar samimi değiller. Bu noktada biz siyasi partilere müracaat etmemize rağmen hiçbirinden haber gelmedi. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızla buradaki yöneticiler samimi değil.  Bu kon uda bir dosya getirdik sizin aracılığınızla genel merkeze iletmek istedik. Mail ortamında insanlardan savunma alınıyor. Bu hukuki değil” sözlerini kullandı.

15 TEMMUZ TRAVMADIR

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ise, “Bugün MHP Kocaeli teşkilatları ve genel merkezi süreçle alakalı bir komisyon kurulması için çalışma başlattık. 15 Temmuz bir tramvaydı. Devlet bir travma yaşadı. Mağdur olanlar vardır. Biz de şunu söylüyoruz. Devletin travmayla aldığı bir karar. Her açığa alınan terör örgütü mensubu değil. Meclisin açılmasıyla birlikte biz inanıyoruz ki mağdur vatandaşlar yeni KHK ile görevlerine geri dönecek. Herkesin kafası karışık. Devletin de kafası karışık. Biz vatandaşımızı seviyoruz. Evet 2 aya yakın bir süreç geçti. 1 Ekim itibariyle yeni KHK larla bu vatandaşlarımızla alakalı bir süreç başlayacaktır. Ama kimse bunu unutmasın 15 Temmuz bir travmadır ve bunun müsebbipleri vardır. Biz bu devletin evlatlarıyız. Bu süreci sakin geçirmek zorundayız. Suçsuz insanlar hak ettikleri mertebeye gelecektir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.