19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“TÜRKİYE DÜNYANIN ÜMİDİ!”

Gebze 03.11.2016 - 16:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

“TÜRKİYE DÜNYANIN ÜMİDİ!”

Gebze Ticaret Odası’nda ilçenin ekonomik ve ticari slaytını izleyen Endonezya Büyükelçisi Verdana, “Gebze Ticaret Odası’na gelen Endenozyo Konsolosu Verdana ve beraberinde ki heyet, “Türkiye sadece kendi halkının, Ortadoğunun, Türk Cumhuriyetleri’nin ve İslam ülkelerinin değil tüm dünyanın ümididir.” dedi.

    Bilişim, dijital, sağlık turizmi gibi sektörlerin yanı sıra  birçok ticari ilişkilerin değerlendirilmesi üzerine Gebze Ticaret Odası’na gelen Endenozyo Konsolosu Verdana ve  beraberinde ki heyet, “Türkiye sadece kendi halkının, Ortadoğunun, Türk Cumhuriyetleri’nin ve  İslam ülkelerinin değil tüm dünyanın ümididir. Türkiye’nin ve Türk ekonomisinin büyümesi  Türk halkı dışında bizlerinde yüzünü güldürüyor.  2030 yılında Türkiye ve Endenozya kol kola dünyanın en iyi ekonomisi olan 10 ülkenin içinde olacağına eminim.”dedi. BUNU SAYMIYORUM Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Bu ziyaretleri çok önemli ama daha önemlisi forumlar oluşturmaktır. Endenozya gelişime açık ancak mevcut nüfusu ve bulunduğu ekonomisi ile Türkiye’den katkılanması zorunlu bir ülke. İkili ilişkiler içinde çok büyük ticari ilişkiler içinde olabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.  Büyükelçi  Verdana, “Endenozyalılar hac ve umre ziyaretini tamamlamasının ardında İstanbul’a gelmeden ülkeye geri dönmezler. Bizim için hac ve umrenin tamamlanması için İstanbul son duraktır. Ancak bunun dışında ülke insanımızın Türkiye’ye gelmesi için kotaların yükselmesi gerekiyor.  Kısıtlı kotaların bizlerin Türkiye ile olan ilişkilerinde sayıca yeterlilik sağlamıyor.” dedi SAĞLIK TURİZMİ ÇOK ÖNEMLİ Tıp Bilimi’nde Türkiye’nin çok başarılı bir ülke olduğunun altını çizen GTO Başkanı Çiler, “Havalimanlarında ülkemize gelen insanların geliş nedenlerini bir araştırın. Çoğu tedavi amaçlı ülkemize geliyor. Sağlık noktasında ülkemizin bulunduğu durum zirvededir. Bu çerçevede Endenozya ile aynı sirkülasyon ağını kurabiliriz. Ben şimdiden Endenozyalıları sağlık turizmi için davet ediyorum. Hem şifa buluşunlar hem de dünyanın en büyük güzelliklerini gezip görsünler.” dedi. Büyükelçi Verdana, “Bunu bir davet olarak kabul ediyorum. Bu daveti ülke halkıma aktaracağım.” dedi. Toplantı Çiler ve Verdana’nın karşılıklı hediye sunumları ile sona erdi.  
Gebze Ticaret Odası’nda ilçenin ekonomik ve ticari slaytını izleyen Endonezya Büyükelçisi Verdana, “Gebze Ticaret Odası’na gelen Endenozyo Konsolosu Verdana ve beraberinde ki heyet, “Türkiye sadece kendi halkının, Ortadoğunun, Türk Cumhuriyetleri’nin ve İslam ülkelerinin değil tüm dünyanın ümididir.” dedi.

 

 

Bilişim, dijital, sağlık turizmi gibi sektörlerin yanı sıra  birçok ticari ilişkilerin değerlendirilmesi üzerine Gebze Ticaret Odası’na gelen Endenozyo Konsolosu Verdana ve  beraberinde ki heyet, “Türkiye sadece kendi halkının, Ortadoğunun, Türk Cumhuriyetleri’nin ve  İslam ülkelerinin değil tüm dünyanın ümididir. Türkiye’nin ve Türk ekonomisinin büyümesi  Türk halkı dışında bizlerinde yüzünü güldürüyor.  2030 yılında Türkiye ve Endenozya kol kola dünyanın en iyi ekonomisi olan 10 ülkenin içinde olacağına eminim.”dedi.

BUNU SAYMIYORUM

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Bu ziyaretleri çok önemli ama daha önemlisi forumlar oluşturmaktır. Endenozya gelişime açık ancak mevcut nüfusu ve bulunduğu ekonomisi ile Türkiye’den katkılanması zorunlu bir ülke. İkili ilişkiler içinde çok büyük ticari ilişkiler içinde olabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.  Büyükelçi  Verdana, “Endenozyalılar hac ve umre ziyaretini tamamlamasının ardında İstanbul’a gelmeden ülkeye geri dönmezler. Bizim için hac ve umrenin tamamlanması için İstanbul son duraktır. Ancak bunun dışında ülke insanımızın Türkiye’ye gelmesi için kotaların yükselmesi gerekiyor.  Kısıtlı kotaların bizlerin Türkiye ile olan ilişkilerinde sayıca yeterlilik sağlamıyor.” dedi

SAĞLIK TURİZMİ ÇOK ÖNEMLİ

Tıp Bilimi’nde Türkiye’nin çok başarılı bir ülke olduğunun altını çizen GTO Başkanı Çiler, “Havalimanlarında ülkemize gelen insanların geliş nedenlerini bir araştırın. Çoğu tedavi amaçlı ülkemize geliyor. Sağlık noktasında ülkemizin bulunduğu durum zirvededir. Bu çerçevede Endenozya ile aynı sirkülasyon ağını kurabiliriz. Ben şimdiden Endenozyalıları sağlık turizmi için davet ediyorum. Hem şifa buluşunlar hem de dünyanın en büyük güzelliklerini gezip görsünler.” dedi. Büyükelçi Verdana, “Bunu bir davet olarak kabul ediyorum. Bu daveti ülke halkıma aktaracağım.” dedi. Toplantı Çiler ve Verdana’nın karşılıklı hediye sunumları ile sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.